Karen Barbat var tilsyneladende på sejrskurs efter at have vundet 1. sæt i tie-break, men efter at have ført 3-0 i 2. sæt vendte kampen

Efter at have kvalificeret sig til hovedturneringen i den stærkt besatte $25.000 turnering Aegon GB Pro-Series Barnstaple i England mødte Karen Barbat i 1. runde no. 326 Rebecca Sramkova (SVK), som er mere end 300 pladser foran Karen på ranglisten.

Det lykkedes for Karen at vinde 1. sæt, hvor hun vandt overbevisende i den afgørende tiebreak 7-2, og efter en god start i 2. sæt førte hun inden længe 3-0, og hun var tilsyneladende – at dømme efter livescore – på vinderkurs.
Lidt senere i sættet så det ud til, at stillingen længe var uændret, men Tennisavisen har ikke (endnu) modtaget meldinger om årsagen hertil.

Da der igen kom gang i livescoren, skrumpede føringen ind, og Karen vandt kun et enkelt parti mere i 2. sæt, som hun tabte 4-6.
I 3. sæt havde Karens modstander fået kontrol over kampen, som hun herefter vandt 6-7(2), 6-4, 6-2.

Svenske Sofia Arvidsson, som er faldet langt ned af ranglisten, hvor hun er no. 273, tabte også i 1. runde til 3. seedede (164) Naomi Broady (GBR), som mange måske husker, da hun ved Wimbledon 2014 tabte 3-6, 2-6 til Caroline Wozniacki.

1. seedede i turneringen er no. 138 Kristyna Pliskova (CZE), som står en smule (eller meget) i skyggen af sin tvillingesøster Karolina, som er no. 12 på den seneste rangliste.