Der var liv omkring centercourt. Underholdende tennis og caféens fremragende bananmuffins havde samlet mange tilskuere, og de fik sig både en kulinarisk og sportslig oplevelse på førstedagen ved DM.

KB´s 4 seed Frederikke Svarre var sikkerheden selv, da hun i mandagens første kamp på centercourt, med flot tennis pressede sin klubkammerat Karoline Laursen til at slå så mange skæverter, at der aldrig blev spænding om resultatet. Svarre vandt kampen 6/2 6/2.

Næste kamp bød på en underholdende kamp mellem to young guns, U16érne Eric Vanshelboim (KB) og André B. Meinertz fra HIK. Og det var som i det foregående opgør sikkerheden, der afgjorde kampen. Vanshelboim kan sit kram. Han er en udpræget defensiv spiller, der med slices og lops tvinger sine modstandere i overarbejde. Meinertz kom på overarbejde. Og selvom han momentvis kanonerede forhånden og totalt udpillede Vanshelboim, så var det Vanshelboim der oftest slog bolden inden for linjerne. 1. sæt lød på 6/1 til Vanshelboim. Fra første parti i andet sæt satte Meinertz turbo på sine forhåndreturneringer. Han vandt mange dueller. Men det var igen Vanshelboim, der fik trukket tempoet ud og lokket Menertz til at satse lidt for meget, lidt for ofte, lidt for mange fejl. Og et underholdende 2. sæt blev vundet 7/5 af Vanshelboim.

Skovbakkens 3. seed Anders Grinderslev måtte ud i en tresætter mod hjemmebanemanden Alexander Rejnhold. Efter at have tabt 1. sæt 1/6, skabte Rejnhold spænding om resultatet, da han fightede sig til 2. sæt med 7/5. Men alle forhåbninger om en hjemmebanetriumf på centercourt blev skudt ned i 3. sæt, som Rejnhold tog 6/0.

Gentoftes Ida Krause dominerede Lyngbys Linnea Fristam i 1. sæt. Fristam havde mange unforced errors og sættet gik 6/2 til Krause. I 2. sæt fik Fristam bedre fat. Men efter en indædt fight, var det Krause der tog sættet 7/5. Linnea Fristam var for knap to uger siden i doublefinalen i ITF NRW Junior Open i Tyskland, og hun stiller ved DM op i doublen med HIKs Sofie Aamont Mønster.

To seedede spillere måtte vinke farvel allerede efter første runde. Lucky Loser fra kvalifikationen Caroline Piculell (B93) besejrede 8. seed Emilie K.S. Hansen (KB) 6/4 6/3. Og Hvidovres tidligere mester Søren Wedege vandt 6/4 4/6 6/3 over KB´s 8. seed Thomas Lindqvist.

Øvrige resultater:

Ida Hasselbach (HRT) vs Sara Sainoski (Birkerød) 6/2 6/1

(5) Mathilde Tranberg (HRT) vs Mia S. Jørgensen (HIK) 6/3 6/2

(3) Frederikke U. Støchkel (Holte) vs Katrine Berge (Birkerød) 6/0 6/4

Elisabeth Nørgaard vs Ida de Nørgaard (Birkerødder) 6/2 6/1

LL Amanda Rommetveit Rohde (KB) vs Helena Steenberg (Lyngby) 6/0 3/0 rtd

(6) Sofie Aamot Mønster (HIK) vs Laura Gaarde Andersen (Lyngby) 6/4 6/1

Sille Tranberg (Hvidovre) vs Natasza Deran (Hillerød) 6/1 6/1

Emilie V. Håkansson (HIK) vs Caroline Fricke (Gentofte) 6/2 6/3

(6) Patrick Kristensen (Skovbakken) vs Andreas Berner (Slagelse) 6/3 6/3

Lasse Holm (Vi/So) vs Julius Gormsen (KB) 6/0 2/6 6/1

Morten Lyngbæk (HRT) vs Mikkel E.M. Larsson (Hillerød) 6/4 6/3

 

 

 

 

Forrige artikelITF Bad Saulgau: Karen Barritza i 3 sæt mod Torro-Flor
Næste artikelITF Kaarina: Torpegaard vinder 2 kampe over Mansson
Avatar photo
Claus Holmen er 59 år, spiller motionisttennis, og er far til et par tennisglade knægte. Claus følger dansk tennis på nært hold – fra de laveste motionistrækker til toppen af eliten. Han rejser rundt og møder en masse tennisspillere, trænere og forældre i alle afkroge af det danske tennislandskab. For Claus rummer en hver sejr i hvilken som helst turnering lige så meget drama som en Wimbledon-finale.