3 danskere var tilmeldt kvalifikationen ved $10.000 turneringen Rising Star Tour, Båstad, og man fristes til at tro, at “Star Tours” nu arrangerer 1-dags ture til Sverige, da alle danskerne er færdige i singlerækken efter første kval-runde, ligesom 3 danskere i herresingle, hvor Simon Friis Søndergaard er eneste dansker, som er videre ifølge ITF Båstad: Simon Friis Søndergaard i kvalifikationsfinale.

Cecilie Lundgaard Melsted, der for en måned siden vandt sin første sejr i en ITF senior turnering i Antalya, tabte 1. sæt 1-6, men i 2. sæt fik hun fremtvunget en tiebreak mod Rebecca Poikajarvi (SWE), som var seedet 1 i kvalifikationen. Svenskeren vandt tiebreaken 7-4 og dermed kampen 6-1, 7-6(4).

Tennisspilleren Olga Helmi
Foto: Sportsfotograf.com.

For 15-årige Olga Helmi var der tale om debut i en ITF senior turnering, og resultatet 1-6, 0-6 mod Andrea Raaholdt (NOR) illustrerer formentlig ganske godt, at der kan være et stort spring fra Grade 4 junior-turneringer, hvor Olga har klaret sig glimrende, til en senior ITF-turnering, hvor selv de bedste danske seniorer – når man lige ser bort fra Caroline Wozniacki – som regel møder kvalificeret modstand fra den første kamp, også selvom det er i kvalifikationen.

emma rønholt
Foto: Sportsfotograf.com.

Også 17-årige Emma Rønholt måtte forlade turneringen efter 1. kvalrunde, da hun tabte 2-6, 1-6 til navnesøster Emma Ek (SWE)

Forrige artikelNM for Hold U14: Sverige nappede titlen for næsen af Danmark
Næste artikelITF Cagnes-sur-Mer: Karen Barbat ude efter 3 sæt i $100.000 turnering
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.