Inden Julie Noe skulle spille finale i double ved GD Tennis Women’s 10000 $ i Antalya, Tyrkiet, måtte hun afvente, at hendes rumænske makker (651) Elena Ruse (ROU), der er seedet 4 i single, fik afviklet og vandt semifinalen over 2. seedede (384) Sofia Kvatsabaia (GEO) 5-7, 6-1, 6-1.

Rumæneren møder søndag i finalen 1. seedede  (378) Ekaterine Gorgodze (GEO), der i den anden semifinale vandt 6-4, 4-6, 6-0 over 3. seedede (549) Laura Pigossi (BRA), der som tidligere omtalt vandt i kvartfinalen over Julie og forhindrede, at hun fik en top 1000 placering på WTA-ranglisten i kalender-gave.

Da det efter en pause til Julies makker blev tid at spille double-finalen, hvor det 2. seedede dansk-rumænske par mødte 1. seedede Alona Fomina (UKR)/Christina Shakovets (GER), var stor jævnbyrdighed i 1. sæt, og begge par blev brudt 3 gange hver frem til stillingen 6-6.
I den afgørende tiebreak blev det ukraineren og tyskeren, der løb med sættet 7-4.

I 2. sæt var forskellen mere tydelig, hvilket kan aflæses af statistikken, som viser at Julie og makker i løbet af sættet havde en enkelt break-mulighed, som ikke blev udnyttet, mens modstanderne havde 8 muligheder, hvoraf 2 blev udnyttet, og kampen endte med 7-6(4), 6-2 til Fomina/Shakovets.

Karen Barbat
Foto: Sportsfotograf.com.

Julie var ikke den eneste dansker, som var i aktion i Tyrkiet, idet Karen Barbat i weekenden spiller kvalifikation til $50.000 turneringen Ankara Cup.
Lørdag indledte Karen med sejr på 6-0, 6-0 i 1. kval-runde over den lokale wildcard spiller 14-årige Zeynep Erman, som spillede sin første kamp på ITF-senior niveau.
Turnering vil blive omtalt særskilt efter overstået kvalifikation.

Forrige artikelITF Antalya: Julie Noe i doublefinale, men top 1000 må vente
Næste artikelITF Ankara: Sikre sejre til Barbat efterfulgt af exit i kvalfinale
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.