I modsætning til tidligere, hvor 23-årige Karen Barbat primært deltog i $10.000 turneringer, har hun i den anden halvdel af året primært deltaget i lidt større turneringer.

I flere af disse turneringer har Karen på grund af sin rangering omkring top 500-600 været nødt til at vinde 2-3 kampe i kvalifikation for at komme i hovedturneringen, hvilket hun også har klaret i de fleste tilfælde.
Ofte har Karen i de første kampe i kvalifikationen været klart bedre end modstanderne, og i mange af kampene indgik 6-0 i sejrs-cifrene.
Til gengæld har Karen haft meget svært ved at slippe forbi 1. runde i hovedturneringen ved de lidt større turneringer.
En undtagelse var $25.000 turneringen i Clermont-Ferrand i Frankrig i slutningen af september, hvor Karen besejrede no. 275 Nina Stojanovic (SRB) i 1. runde, og måneden inden nåede hun ligeledes 2. runde i både Koksijde og Westende i Belgien efter sejre over lavere rangerede spillere.

I den forløbne weekend har Karen spillet kvalifikation til $50.000 turneringen Ankara Cup i Tyrkiet, hvor Karen mandag spillede kval-finale efter 2 stensikre sejre i de to første runder af kvalifikationen.

I 1. kval-runde vandt Karen over 6-0, 6-0 over 14-årige Zeynep Erman (TUR), der for første gang nogensinde deltog i en ITF senior-turnering.
Søndag blev det igen til en sikker sejr, da Karen vandt 6-1, 6-0 over 17-årige Deniz Paykoc (TUR).

Mandag spillede Karen kvalfinale mod no. 650 Oana Georgeta Simion (ROU), hvor Karen på papiret havde en god chance, hvis man tager Karens ca. 100 pladser højere rangering i betragtning.
Rumæneren havde dog i 2. kval-runde vundet 6-3, 6-3 over den 1. seedede Melis Sezer (TUR), der er rangeret endnu højere som no. 411.

Kampen mod Karen viste da også, at rumæneren blev en hård nød at knække, hvilket ikke lykkedes, idet Karen tabte kvalfinalen 3-6, 2-6, og dermed er hun ikke blandt de 4 spillere, som går direkte videre til hovedturneringen.
Der blev en enkelt plads til en Lucky Loser, som bliver 6. seedede Ekaterina Yashina (RUS).

I Jule-ugen er Karen tilmeldt GD TENNIS WOMEN’S 10000 $ i Antalya, hvor hun ifølge acceptance-listen kan blive seedet 5-8.

Tilføjelse: Karen har efterfølgende fortalt, at hun ikke deltager i Ankara.

Forrige artikelITF Antalya: 2. plads til Julie Noe og rumænsk succes-makker
Næste artikelPortræt: Benjamin Hannestad jagter drøm via South Florida
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.