Benjamin Hannestads ambition er at blive etableret top-50 spiller. Efter junior-karrieren bliver næste skridt på vejen University South Florida

Mange talentfulde danske tennis-spillere har måttet sande, at det er umådeligt svært at etablere sig som professionel, hvor man ikke er helt afhængig af andre indtægter.
Hos herrerne opnåede Kenneth Carlsen sin højeste rangering i single som no. 41 i 1993, og han indtjente i løbet af karrieren ca. 20 millioner DKr.
Kristian Pless nåede sin højeste rangering som no. 65 i 2002 og en karriere-indtjening på ca. 7,6 millioner.

Den højst rangerede dansker i øjeblikket er no. 377 Frederik Løchte Nielsen, hvis højeste rangering var no. 190 i august 2011. Efter double-triumfen ved Wimbledon og en god indsats ved ATP-slutspillet samme år, nåede han sin bedste rangering i double som no. 17, og disse præstationer er stærkt medvirkende til, at han pt. har en karriere-indtjening på ca. 5,8 millioner DKr.

Ingen andre danske seniorer har i de seneste år været i stand til at kæmpe sig forbi det nåleøje, der består af et stort antal Futures turneringer, hvor håbefulde spillere fra hele Verden kæmper en indædt kamp for at indfri drømmen om at blive etableret top-spiller.
Kampen om succes er ikke blevet nemmere i de seneste år, hvor udviklingen er gået i retning af, at gennemsnitsalderen for spillerne i top 100 bliver fortsat større og lige nu er 28 år.

For en 18-årig spiller, der har klaret sig fint som junior, kan der således være lange udsigter til, at man måske når i nærheden af at få opfyldt sine ambitioner for karrieren, og der er stor risiko for, at man i en årrække har udsigt til at kæmpe i turneringer, hvor omkostningerne langt overstiger eventuelle præmie-indtægter, og derfor vil man være afhængig af, at man har sponsorer, som tror på spillerens muligheder og er villige til at bidrage til at dække de medfølgende omkostninger.

Stadig flere talentfulde danske spillere har i stedet valgt at gå college-vejen, hvor man har mulighed for at udvikle sig i et miljø med gode trænings-faciliteter i form af trænere, fysioterapeuter og kvalificerede trænings-partnere.
Nogle af vilkårene er udførligt omtalt i Tennisavisens interview med Mikael Torpegaard – Portræt: Torpegaards drøm at blive så god som Nadal og Ferrer – eller bedre.

Benjamin Hannestad på University South Florida

18-årige Benjamin Hannestad har netop gennemført sin sidste sæson som junior, hvor han på den seneste rangliste 14. december er no. 57, efter at han ugen forinden var no. 51.
Benjamin har i løbet af 2015 deltaget i samtlige 4 Grand Slam turneringer, hvor det blev til en enkelt kamp i single ved både Australian Open og French Open.
I både Wimbledon og US Open klarede han sig igennem kvalifikationen, hvorefter han tabte i 1. runde til højt rangerede spillere.

Det blev til en enkelt titel i 2015, da Benjamin i april vandt en Grade 2 turnering i Medias, Rumænien, og i juni nåede han semifinalen ved Grade 1 i Berlin og i juli kvartfinalen ved Grade B1 i Klosters, Schweiz.

Sidst på året har Benjamin deltaget i to $15.000 turneringer i den Dominikanske Republik, hvor han nåede kvartfinalen i Santiago, og ugen efter vandt han 3 kampe i kvalifikationen, hvorefter han i 1. runde tabte til no. 404 Filip Honransky (SVK), som han også havde tabt til ugen forinden.

Benjamin fortalte 13. november på sin Facebook-profil og på Instagram, at han er optaget på University South Florida, og han fortæller til Tennisavisen. at han er super glad for sit valg af college, og han nævner desuden, at hans plan er at blive en stabil top 50 spiller, og han tilføjer

“Jeg tror at vejen til at opnå den drøm er gennem USF – om det så er 1 år, 3 år eller hvad det nu bliver til.
Målet jeg har sat med min College coach er, at jeg spiller på College, indtil jeg er klar til Pro Touren, og tror jeg kan slå igennem, resten må tiden vise.
Drømmen er stadig at blive professionel,og jeg tror at College er vejen.”

Benjamin hæfter sig ligesom Mikael Torpegaard ved, at gennemsnitsalderen er steget, og at det er meget få unge spillere, som stadig kan slå igennem tidligt.
Benjamin slutter med denne kommentar

“Så jeg kommer til at træne hårdt på college, indtil jeg er klar til at tage pro touren med storm!”

Hvis Benjamin når sit karriere må i top 50, vil han sætte sig nye mål med denne bemærkning

“The sky is the limit!”