Hotel Crowne Plaza Copenhagen Towers afholdt mandag et presse-event i anledning af indgåelse af et ambitiøst partnerskab med Clara Tauson

Tennisavisen modtog forleden en invitation til et presse event på 20. etage på Hotel Crown Plaza Copenhagen Towers mandag den 15. april kl. 14-15 fra Mikkel Nissen, som mange forbinder med hans rolle som den danske agent for Caroline Wozniacki.

Baggrunden for invitationen blev betegnet som et “Nyt og ambitiøst partnerskab i toppen af dansk tenniselite”, idet Clara Tauson og Hotel Crowne Plaza Copenhagen Towers indgår samarbejde.

Det blev oplyst, at der er indgået en 3-årig aftale, som kan være en stor hjælp for Clara i en omkostningstung opstart af en lovende karriere.
Der blev dog ikke oplyst en beløbsmæssig størrelsesorden.

På spørgsmålet om de kortsigtede planer var det svært at give et præcist svar på, hvilke turneringer Clara forventer at deltage i fremover, men det forventes dog, at hun i uge 18 benytter en “Junior Exempt” (JE) til en $60.000 (W60) turnering i Wiesbaden, og det forventes ligeledes, at hun deltager i juniorernes udgave af French Open i starten af juni.

Clara har tidligere gjort brug af en JE ved W60 i Shenzhen, hvor hun vandt turneringen, og hun har fortsat mulighed for en JE til en W25 turnering, men det er fortsat ikke besluttet, hvor og hvornår den bliver anvendt.

De 3 nævnte JE’er har hun fået mulighed for, fordi hun sluttede 2018 som no. 4 på ITFs junior-rangliste, men efterfølgende har ITF besluttet at tildele yderligere 2 JE, men det er fortsat ikke oplyst til hvilke turnerings kategorier, eller hvornår det træder i kraft, og derfor er der usikkerhed om, hvorvidt Clara kan gøre brug af dem, hvis det første træder i kraft i 2020 på baggrund af rangeringen ved udgangen af 2019, hvor Clara ikke nødvendigvis fortsat er i toppen af junior-ranglisten, da hun primært koncentrerer sig om at blive etableret på WTA-ranglisten.

På den seneste rangliste er Clara som følge af to sejre i kvalifikationen til WTA International turneringen Samsung Open i Lugano avanceret 32 pladser til no. 381 med 98 WTA-point, hvoraf de 80 stammer fra titlen ved Shenzhen og 18 fra Lugano.

Clara Tauson
Foto: Tennisavisen

Efter præsentationen af aftalen blev gennemført en række interviews og TV-optagelser, men i et indslag i TV2 Sporten samme aften var der meget lidt fokus på selve aftalen, da indslaget primært handlede om det temperament, som Clara har udvist i de kampe, som hidtil har været vist på TV.

I praksis er temperamentet en væsentlig årsag til Claras gode resultater, idet hun stadig bedre formår at bruge det til at løfte sit spil, og derfor vil det formentlig altid være en del af hendes “varemærke”, men det vil uden tvivl både gavne hendes “brand” og popularitet, hvis hun fremadrettet bliver bedre til at kontrollere det.

Efterfølgende blev Clara udfordret i minitennis på en bane, der formentlig er den højst beliggende i hele Danmark på 20. etage på Crowne Plaza.

Tennisavisen fik en kort snak med pigerne, 11-årige Nora Jurland og 12-årige Sofia Gottlieb, som begge til daglig spiller tennis i Sverige, men de både taler og forstår dansk ganske glimrende, da begge har danske fædre og svenske mødre.
Da de blev spurgt, om de har mødt nogle af de danske piger, blev både Lucca Ingildsen og Laura Brunkel nævnt.

Sofias far Peter Jurland mente tiden er ved at være inde til, at de også stiller op ved danske turneringer.

Clara Tauson
Foto: Tennisavisen

Efter dette kortvarige ophold i Danmark, rejser Clara til Frankrig for at få mulighed for at træne på grus, da grus-sæsonen endnu ikke for alvor er startet herhjemme.

Forrige artikelKampe uge 16: Torpegaard Challenger i Florida. ATP toppen i Monte Carlo. Fed Cup weekend
Næste artikelRafael Nadal trækker overskrifter udenfor banen
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.