I weekenden blev det danske holdmesterskab i udendørs tennis for damer afgjort på KBs anlæg på Pile Alle.

Lørdagens semifinaler stod mellem mesterskabs-favoritterne fra Gentofte, som mødte bysbørnene fra HIK, og de forsvarende mestre fra KB, som spillede mod Birkerød.

Gentofte gjorde i sin semifinale kort proces med naboklubben; fire klare singlesejre og så kunne Gentofte-pigerne spare kræfterne til søndagens finale.

Den anden semifinale blev helt anderledes spændende og dramatisk. Ikke uventet vandt Birkerød de to første singler og KB de næste, dermed var stillingen 2-2 inden doublerne. To tætte doublekampe endte salomonisk med en sejr til hver og så skulle holdkampen afgøres med Golden Match Tiebreak. Birkerød havde fordelen af at vælge mellem to kampe, og valgte at lade sin førstesingle med Karen Barritza duellere med KBs Mai Grage. Det blev vildt spændende, idet de to kombattanter fulgtes ad helt frem til 10-10, hvorefter Karen tog de sidste to point og dermed sikrede holdkampssejren.

Finalen
Søndagens finale stod således mellem Gentofte og Birkerød, med Gentofte som favorit. Skulle Birkerød skabe spænding i opgøret, så var en sejr i de to første singler nødvendig, men både Karen Barritza og Olga Helmi måtte efter gode kampe bøje sig mod henholdsvis Emilie Francati og Maria Jespersen. Birkerøds Elena Jamshidi holdt liv i holdkampen ved at vinde 4. singlen, og dermed skulle der spilles doubler. Gentoftes doubler er stærke, og der skulle nok lidt af et mirakel til for at Birkerød kunne vinde begge doubler, men det udeblev. Gentofte afgjorde holdkampen ved klart at vinde første-doublen, og således kunne klubben tilbageerobre titlen, som man året før havde tabt til KB. Gentoftes spillere som hentede guldet hjem var Emilie Francati, Maria Jespersen, Helena Francati og Elin Vilen.

KB slog HIK 4-1 i bronzekampen.

Stort tillykke til Gentofte med mesterskabet og til de øvrige medaljetagere.