Intet er som det var før Corona nogen steder i samfundet. Alligevel er den internationale tennissport ekstra hårdt ramt. Fordi der rejses overalt i verden på en måde, hvor det ikke giver mening at starte op før hele verden er tilbage i en form for normaltilstand.

Den der kryds-og-tværs du har kæmpet med hele ugen, den stramme lås du endelig fik lirket rigtigt for at den gik op eller måske bare den serv du har arbejdet med i månedsvis, der endelig sidder. Glæden og begejstringen over at opnå noget, der er arbejdet intenst for, er ofte langt større end det der tilfalder en tilfældigt.
Den tanke kan den danske tennisspiller Holger Rune tale med om. Efter sejren ved French Open sidste sommer startede han stille og roligt et arbejde mod at gå fra ungdomsrækkerne til seniortennis. En plan han og teamet på forhånd var klar over ville kræve blod, sved og tårer. Både fordi springet i sig selv er brutalt og ubarmhjertigt. Du går fra de store turneringer med masser af opmærksomhed i juniorverdenen til pludselig at skulle kæmpe dig op fra bunden i de voksnes rækker. Desuden havde turneringssejren i Paris skabt fokus på den danske tennisspiller. Et fokus, der naturligvis også medførte et enormt pres, fordi Holger Rune ikke selv lagde skjul på, at ambitionerne rækker langt videre end en stor titel i juniorregi.

Overgangen til livet som seniorspiller blev ganske brutal. Masser af rejser rundt i verden gav flere nederlag end sejre. Erfaring var der masser af, men nederlagene var så mange, at de naturligt udfordrede det unge stortalent på det mentale plan. Den udfordring har han været igennem før, når han er rykket fra årgang til årgang, seniorlivet var bare lige lidt værre. Efterår blev til vinter, vinter blev til forår og en tur til Kroatien i starten af marts antydede noget opløftende. I den lille havneby Poréc, på præcis det sted hvor Boris Becker vandt de første ATP-point som seniorspiller, begyndte Holger Rune at finde formlen på at vinde kampe i den ny hverdag som seniorspiller. Den første kvartfinale i en international seniorturnering var opnået, da hele verden måtte lukke ned og Holger måtte ”flygte” hjem til Danmark.
”Jeg var faktisk ret godt kørende. Jeg havde ligesom fundet mit DNA frem i min spillestil, og der begyndte at være nogle gode takter. Mit tennis begyndte at blive bedre fra kamp til kamp,” forklarer Holger Rune til TV2 Sport og uddyber.

”Så at det lige dumper ned nu i den situation er rigtig ærgerligt. Men hvis jeg skal se positivt på det, så går jeg ind i den her karantæne med fire gode kampe i bagagen og kan bruge det i min fysiske træning og den smule tennistræning, jeg får lige nu,” lyder det fra den danske tennisspiller.

Svære træningsbetingeler

I den første tid under Corona var det slet ikke muligt at finde træningsmuligheder for Holger Rune. Et faktum der gjorde ondt værre i den pause, der på ingen måde passede danskeren godt i forhold til formen.
”Jeg elsker jo at spille turneringer. Jeg elsker at træne, og jeg elsker alt ved tennis. Så at høre der går så længe, inden der er noget tennis igen, var rigtig ærgerligt, og det går mig også lidt på,” lyder det fra Holger Rune.
Et opslag på det sociale medie Instagram gjorde dog underværker. Her efterlyste Holge Rune en privat træningsbane, hvor han kunne holde formen vedlige. Der gik ikke længe inden den næste opdatering kom. Her kunne man se, at danskeren var kommet tilbage på træningsbanen efter en privatperson havde tilbudt at Rune kunne træne på privatadressen.

Rutineret rotte tager det roligt
Frederik Løchte Nielsen debuterede som professionel tennisspiller lige omkring den periode, hvor Holger Rune blev født. Det til trods, så er Lyngby-knægten fortsat professionel og i double absolut tilhørende den øvre del af verdenseliten.
Selvom slutdatoen for karrieren er indenfor en overskuelig årrække, så tager den danske tennisveteran situationen omkring corona med ophøjet ro.
”Jeg ville selvfølgelig helst have været det her foruden. For det vil da være ærgerligt med et år uden tennis og et år uden arbejde. Men sat i relief, så har jeg det godt i forhold til mange andre i den her situation,” lyder det fra Frederik Løchte Nielsen til TV2 Sport og fortsætter.

”Det er svært at være helt oppe at støde over, at sport bliver aflyst, når man ser på situationen i verden lige nu med tusindvis af syge og døde. Tennis – og sport generelt – er sekundært lige nu,” siger Frederik Løchte Nielsen.

Siden interviewet er der kommet mere konkrete planer for starten af international tennis på bordet. Med opstart i starten af august kan US Open afvikles på normale datoer, dog uden tilskuere. Efteråret bliver dog mere unormalt end nogensinde. Her hedder underlaget grus, kulminerende med French Open i Paris midt på efteråret.