Hvad er en god tennisdrøm? Det kunne være du var en af verdens største tennistalenter og du deltager ved en grand slam. Din manager er ved at tjekke beskeder på sin smartphone.

Så ser du Novak Djokovic’s manager nærme sig din manager. Han henvender sig til din intetanende manager der i ren forskrækkelse er ved at tabe sin smartphone. Han undgår lige netop katastrofen og forsøger desperat at lukke det på sin smartphone han var i gang med. Han opgiver projektet og stikker telefonen ned i træningsjakken. Du tænker i et kort øjeblik at der burde være en lov der forbød folk over 40 år at håndtere smartphones før de har været på kursus.

Djokovic’s manager siger et eller andet. Din manager farer lidt rundt om sig selv. Endelig kommer han hen til dig og tager fat i dig og siger: ”Djokovic vil træne med dig inden sin semifinale. Det er fantastisk. Du skal møde ham om en halv time på træningsbanen.” Mens din manager er ved gå ud af sig selv af begejstring ser du Roger Federers Manager nærme sig bagfra. Han prikker din manager på skulderen. Federer vil også gerne varme op med dig inden han går ind til sin semifinale.

Det er en fantastisk drøm, ikke? For den amerikanske spiller, Jack Sock var det i 2010 ikke en drøm, men virkelighed. Dog skal læseren her fratrække detaljerne om smartphones (Skribenten har taget sig en lille smule kunstnerisk frihed). I 2010 hvor Jack Sock i øvrigt vandt US Open i drengesingle var den unge spiller en ombejlet herre. Bagefter sagde Jack Sock om hændelsen: Det er en ”en gang i livet” oplevelse at skulle sige nej til at træne med Roger Federer. Men det måtte Jack Sock og manager Mike Wolf gøre.

I dag er Jack Sock den fjerdebedste amerikaner på verdensranglisten. Den bedste er John Isner der er nr. 14 aktuelt. Herefter følger 4 spillere der ligger meget tæt. Donald Young er nr. 48, Steve Johnson er nr. 55, Jack Sock er nr. 56 og endelig er Sam Querrey nr. 61. Udover at det illustrerer at amerikansk herretennis har været på lidt af en nedtur, så får det tenniseksperterne til at kigge især på 21-årige Jack Sock. Og hvad får så dem til at tro at den unge amerikaner bliver en af de dominerende spillere på atp touren?

Mike Wolf, Sock’s manager, opsummerer meget godt hvad det er mange ser i den unge amerikaner: ”Han føler sig hjemme på tennisbanen og har en naturlig fornemmelse for spillet. Og hans konkurrence mentalitet kan kun beskrives som frygtløs. Jeg er slet ikke i tvivl om at når han går på banen, så gør han alt for at vinde, selvfølgelig i en god sportsånd. Han går ikke nemt ned. Han går ikke fra banen med hængende skuldre og siger ’Jeg havde en dårlig dag’”

Jack Sock, der er født i Lincoln, Nebraska, har allerede indfriet mange af sine fans’ forventninger. Allerede i 2011 vandt han sin første Grand Slam titel da han sammen med Melanie Oudin, USA vandt i Mix double. Og her i 2014 vandt han sammen med Vasek Pospisil, Canada Wimbledon titlen i herredouble. Efter titlen udbrød den jordnære Sock på twitter: ”Uden tvivl de to bedste uger i mit liv. Så glad for at jeg kunne opleve det sammen med familie og venner.”

Jack Sock har endnu ikke nået samme højder i single, men det er måske på vej. Den unge amerikaner har de seneste måneder vist større og større styrke i sit single spil og ikke mindst større stabilitet. Så måske står det slet ikke så slemt til i amerikansk herretennis.

Forrige artikelWTA Cincinnati: Wozniacki videre
Næste artikelCalgary Future: Løchte fighter sig til anden runde
Ralph Elm Hansen
Ralph Elm Hansen er inkarneret tennisnørd og har mange års erfaring som tennisskribent. Han har tidligere drevet et af Danmarks mest seriøse tennissites, Tenaro, og har været med i redaktionen på Tennissporten.dk.