Fed Cup Group I Europe/Africa afvikles i 2 grupper med 8 nationer i Bath (GBR) og 7 nationer i Zielona Góra (POL). Torsdag afgøres hvor Danmark spiller

Danmark sikrede sig sammen med Grækenland oprykning til Fed Cup Group I Europe/Africa, da Danmark i april måned efter 3-0 sejr over Egypten og 1-2 nederlag til Grækenland blev no. 2 i Pool A , og derved sikrede sig en kamp om oprykning, som blev sikret med 2-1 sejr over Israel i den ene oprykningsfinale i Group II Europe/Africa, hvor Grækenland i den anden oprykningsfinale vandt 2-1 over Luxembourg.

Video-rapport 5 af 5 fra Fed Cup Athen: Kulminationen da oprykning blev sikret med sejr over Israel

Forinden var Group I Europe/Africa afviklet i Tallin 7-10 februar, hvor der deltog 14 nationer fordelt i 4 puljer A-D.
Puljevinderne kæmpede derefter om muligheden for at spille Play-off til World Group II, og derved fik både Letland med 3-2 sejr over Serbien og Great Britain med 2-1 sejr over Ungarn chancen for oprykning, mens Serbien og Ungarn forbliver i Group I.

Letland udnyttede muligheden, da de 21-22. april vandt 3-2 over Rusland, der derved rykker ned, mens Great Britain ikke formåede at udnytte muligheden, da de tabte 2-3 til Japan.
Desuden tabte Ukraine til 2-3 til Canada, og dermed fulgte de med Rusland ned i Group I Europe/Africa, hvor Great Britain må tage mindst en sæson mere.

No. 2 i puljerne blev Bulgarien, Estland, Kroatien, Polen, som alle bliver i Group I, og det samme gør både Slovenien og Tyrkiet, der blev no. 3 i pulje C-D, hvor der var 4 nationer.
No 3 i puljer A og B mødte no. 4 i pulje C og D, og her sikrede Sverige sin forbliven med 2-0 sejr over Portugal, og det samme gjorde Georgien med sejr 2-1 over Østrig, der sammen med Portugal rykker ned i Group II og erstattes af Danmark og Grækenland.

Group I Europe/Africa består herefter af nedennævnte nationer, der er rangeret parvis, og på torsdag 11. oktober afgøres det i Buenos Aires, hvilke nationer der spiller i henholdsvis Zielona Góra og Bath.
Det er dog givet på forhånd, at både Great Britain og Polen som værtsnation spiller på hjemmebane, og da Great Britain ifølge ranglisten bliver seedet 2, bliver Group B placeret i Bath, og Group A i Zielona Góra, hvor Rusland som seedet 1 også placeres.

(11) Rusland (Group A), (18) Great Britain (Group B)
(20) Ukraine, (21) Serbien
(26) Kroatien (Group B), (27) Polen (Group A)
(29) Estland, (31) Ungarn
(36) Bulgarien, (38) Tyrkiet
(43) Danmark, (44) Grækenland
(45) Sverige, (48) Georgien, (49) Slovenien

Da nationerne placeres parvis efter rangering, kan Danmark således ikke komme i samme gruppe som Grækenland, og da Kroatien og Polen er seedet 5-6, er det også på forhånd afgjort, at Kroatien er i Group B sammen med Great Britain.
De 3 sidstnævnte nationer fordeles ved lodtrækning med 1 nation i Group A og 2 i Group B.

Hvis man studerer WTA-ranglisten vil man finde mange højt rangerede spillere blandt de deltagende nationer, og derfor kan der blive mange interessante kampe, ikke mindst hvis flere nationer stiller med deres bedste spillere.

Caroline Wozniacki og Ines Ibbou
Foto: Fra DTF – Caroline Wozniacki fra Fed Cup opgøret mod Ines Ibbou fra Algeriet 2015.

For Danmark vil interessen uden tvivl blive ekstra stor, hvis Caroline Wozniacki beslutter, at hun igen er villig til at tage en tørn for holdet.
I de senere år, hvor Danmark har spillet i Group II og tidligere Group III, har den sportslige berettigelse for den danske verdensstjerne været svær at få øje på, men måske kan udsigten til at møde spillere fra WTA-toppen motivere hende, og hvis Danmark spiller i Polen vil der formentlig være endnu større opbakning til det danske hold, hvis Caroline deltager.

Efter torsdagens gruppeinddeling udsender Dansk Tennis Forbund pressemeddelelse, hvor der informeres om Danmarks placering, men hvorvidt Caroline Wozniacki – der samme dag deltager i et tennis-arrangement i Danmark for anbragte børn i samarbejde med Børnehjælpsdagen og eBoks – har besluttet at deltage, har Tennisavisen endnu ikke modtaget information om.

Selve lodtrækningen til puljerne i de 2 grupper foretages 14. januar 2019.