Det danske Fed Cup hold kan risikere udelukkende at møde top 100 modstandere, når de 6-9. februar spiller i Polen

Da der 11. oktober blev trukket lod om fordelingen af de deltagende nationer i Fed Cup Group I Europe/Africa, blev Danmark placeret i Group A, som afvikles 6-9. februar 2019 i Hala Widowiskowo-Sportowa i den polske by Zielona Gora.
De 8 deltagende nationer i Group B, som afvikles ved University of Bath i England, er Storbritannien, Serbien, Kroatien, Ungarn, Tyrkiet, Grækenland, Georgien og Slovenien.
Begge steder spilles på hardcourt indendørs.

Herunder en oversigt med nogle af de højst rangerede spillere fra nationerne i Danmarks gruppe, hvor 15 nationer deltager.

 1. Rusland
  14 Daria Kasatkina, 26 Maria Sharapova, 35 Anastasia Pavlyuchenkova, 61 Ekaterina Makarova, 85 Evgeniya Rodina, 93 Anastasia Potapova, 98 Anna Blinkova, 104 Svetlana Kuznetsova
 2. Ukraine
  5 Elina Svitolina, 27 Lesia Tsurenko, 102 Dayana Yastremska, 107 Kateryna Kozlova, 116 Anhelina Kalinina, 120 Marta Kostyuk
 3. Polen
  74 Agnieszka Radwanska, 84 Magda Linette, 138 Magdalena Frech, 177 Iga Swiatek, 293 Katarzyna Piter
 4. Estland
  21 Anett Kontaveit, 60 Kaia Kanepi, 1006 Elena Malygina
 5. Bulgarien
  162 Viktoriya Tomova, 208 Elitsa Kostova, 230 Sesil Karatantcheva, 270 Isabella Shinikova
 6. Danmark
  2 Caroline Wozniacki, 657 Karen Barritza, 735 Emilie Francati, 761 Clara Tauson, 920 Olga Helmi, 1174 Sofia Samavati
 7. Sverige
  53 Rebecca Peterson, 66 Johanna Larsson, 467 Mirjam Bjorklund, 547 Cornelia Lister

Deltagerne fordeles i 2 puljer, hvilket sker ved lodtrækning 14. januar.
Som seedet 1 og 2 kommer Rusland og Ukraine i hver sin pulje, og det samme gør seedet 3-4 Polen og Estland ved lodtrækning.
Det 3 resterende nationer Bulgarien, Danmark og Sverige fordeles ved lodtrækning i de to puljer, således at den ene nation kommer i Ruslands pulje, mens de to øvrige kommer i pulje med Kroatien.

Dansk Tennis Forbund betegner det som en “Fed lodtrækning”, og Sportschef Jens Anker Buus Andersen havde denne bemærkning hertil:
Det er en spændende og svær lodtrækning. Alle holdene på det her niveau har klassespillere. Så det bliver gode kampe og en stor udfordring, som vi har glædet os til, siden vi sikrede oprykningen i april.

En drømme-lodtrækning vil formentlig være, hvis Danmark havner i Ukraines pulje sammen med Bulgarien, som formentlig er den eneste mulige modstander, der ikke kan stille med top-100 spillere, og Polen vil formentlig være at foretrække frem for Estland, hvis både Anett Kontaveit og Kaia Kanepi stiller op i topform.

De 2 puljevindere mødes om retten til at deltage i play-off til World Group II 20-21. april, hvor også vinderen fra gruppen i England deltager, men det er næppe realistisk, at Danmark får mulighed for at være med til at spille om oprykning, hvis ikke Caroline Wozniacki er til rådighed for holdet.

Caroline Wozniacki
© 2018 Jimmie48 Tennis Photography This photo is available for editorial usage. Please contact: licensing@j48tennis.net Una – Caroline Wozniacki vinder af Premier Mandatory China Open 2018.

Caroline har fortsat ikke meldt ud, om hun stiller op, hvilket muligvis skyldes, at hun endnu ikke har besluttet, om hun stadig ønsker at forlænge karrieren til 2020 og deltage i endnu et OL, hvor en forudsætning er, at hun mindst 2 gange spiller Fed Cup for Danmark.
Hvis kroppen efterhånden er så medtaget af den hårde fysiske belastning, at et karrierestop efter 2019 overvejes, kan det næppe forventes, at hun stiller op i Zielona Góra.

Med Caroline på holdet vil Danmark have en realistisk chance mod samtlige hold, men mod flere af nationerne vil sejr til Caroline i 1. singlen ikke være nogen selvfølge, hvis eksempelvis Rusland, Ukraine og Letland stiller med deres bedste spillere.

For Clara Tauson i en eventuel 2. single kan kampe mod top-100 spillere være en uvurderlig mulighed for at konkurrere på allerhøjeste niveau, og med den fortsatte fremgang med stormskridt, som Clara har gennemgået de seneste sæsoner, kan danske sejre ikke udelukkes på forhånd.

Uden Caroline på holdet vil målsætningen uden tvivl primært handle om at undgå at blive den ene nation, som rykker ned sammen med en nation fra den anden gruppe i England.

Uanset om Caroline Wozniacki stiller op eller ej, vil Tennisavisen være til stede ved stævnet, hvor også de store tennis-fans Inge Ejsing og John Sellerup har meldt deres ankomst.

John Sellerup, Inge Ejsing
Foto: Tennisavisen – John Sellerup og Inge Ejsing ved Fed Cup i Athen 2018.

Hvis andre får samme ide, og man ikke ønsker at besvær med transport til/fra lufthavn i Poznan og mellemlanding undervejs, kan man vælge at køre de 6-700 km. til Zielona Góra selv, hvilket formentlig kan klares på 8-10 timer.

Billetpriser findes i 3 kategorier til Centre Court (5, 10, 20 PLN pr. dag)
Family Ticket: 10 PLN per day
On sale date: TBC
Website: www.abilet.pl

Link til Fed Cup Group I Europe/Africa – https://www.fedcup.com/en/draws-results/group-i/europe-africa/2019.aspx