Efter afbud fra Caroline Wozniacki er det besluttet, at Karen Barritza, Emilie Francati og Julie Noe ikke får en reserve med på holdet

Da Tennisavisen søndag forsøgte at komme i kontakt med den danske Davis Cup kaptajn Kenneth Carlsen for at få svar på, hvorvidt der bliver udtaget en ekstra spiller til holdet efter afbud fra Caroline Wozniacki, var holdet allerede på vej i flyet til Kairo.

I stedet blev Dansk Tennis Forbunds direktør Sune Irgens Alenkær spurgt, og han bekræftede undertegnedes formodning om, at Danmark møder op med 3 spillere, nemlig den nykårede danske mester Karen Barritza, Emilie Francati samt Julie Noe.

Ganske vist har flere af de helt unge, som kan blive fremtidens spillere på FED Cup holdet, vist glimrende takter, men det forekommer at være en helt fornuftig beslutning at lade dem vente lidt endnu, inden de får pålagt det store pres, som en landsholds-udtagelse vil være udtryk for.

Uden Caroline på holdet kan det være svært at argumentere for, at Danmark er blandt favoritterne til at rykke op fra Group II, men hvorvidt der er størst chance for, at Danmark efter de indledende puljekampe bliver en af de 2 nationer, som spiller om oprykning, eller vi som no. 3 eller 4 spiller om at undgå at rykke ned igen til Group III, afhænger meget af hvilke nationer, som Danmark kommer i pulje med.
På grund af afbud fra Slovenien vil der kun være 3 nationer i den ene af puljerne, og i så fald vil chancen for at undgå nedrykningsspil naturligvis være størst.

Lodtrækningen foregår ifølge Tennisavisens oplysninger på tirsdag, og herefter vil Tennisavisen give et bud på chancerne samt forsøge at få holdkaptajnens vurdering.

De 3 danske deltagere har ikke haft prangende resultater i starten af 2016, men under det netop overståede DM indendørs viste den nykårede danske mester Karen Barritza spil af meget høj international klasse, og ingen af modstanderne kunne for alvor true hende på vejen til titlen.

Julie Noe viste dog specielt i 2. sæt, at hun kunne spille op til et lignende niveau, da hun i 2. sæt spillede helt lige op med Karen, men 2 dobbeltfejl ved 4-4 i 2. sæt gav Karen det break, som afgjorde sættet.

Emilie har efter en række turneringer – senest på Kreta – benyttet den seneste periode i træningslokalet for at arbejde med en række ting, som skulle finpudses.

Hvis alle 3 piger – eller bare 2 af dem – kan ramme et højt niveau i Kairo, er der ingen grund til at tvivle på, at Danmark kan gøre en god figur, selvom Caroline ikke er med.

FED Cup: Dansk oprykning kræver 2 Wozniacki sejre

De spekulationer, som har været fremme i dele af Pressen, om at Caroline bare kan møde op ved lodtrækningen for at opfylde kravet om OL-deltagelse, har ifølge Sune ingen gang på jorden, da Caroline ikke er i stand til at rejse med den skade, som hun har pådraget sig.
Der er fortsat ingen afklaring af, om det kan lykkes at skaffe en dispensation, så Caroline alligevel kan deltage ved OL i Rio senere på året.