Gentoftes Clara Tauson er Danmarksmester i tennis anno 2016 og rekordbreaker.

Lad mig starte med rekorden: I august 2004 brillierede en 14-årig pige ved DM. Hun gik hele vejen og snuppede mesterskabet. 14 år var hun dengang, Caroline Wozniacki. Tolv år holdt den rekord. Clara Tauson er 13 år.

Årets mesterskab er blevet nedgjort på de sociale medier for sin mangel af prominente navne. Wozniacki er langt væk, ikke kun i kraft af sin aktuelle deltagelse i OL i Rio, men også i kraft af sit manglende engangement i og for dansk tennis. Og andre mindre brandede, mere ambitiøse danske tennisspillere har haft for travlt med at jagte point til WTA´s forjættede land på fjerne destinationer.

Clara Tauson var også på jagt denne lørdag eftermiddag – efter Danmarksmesterskabet i tennis. Det er en titel som klinger smukt. Danmarksmesteren træder ind i en familie bestående af legender som Kurt Nielsen og Wozniacki.  Og Clara Tausons triumf fortjener at blive set i samme perspektiv som Wozniacki´s tolv år før. Jeg synes egentlig, at min sidemand fandt det rette perspektiv, da han efter vi havde overværet en forrygende tju-bang baglinjeduel, og set Tauson afslutte med en perfekt stopbold – udtrykte det sådan: “Hun har noget af det, som Wozniacki mangler”.

HIK´s Hannah Viller Møller kom flot tilbage efter at have været nede med to breaks i første sæt. Hun har bragt sig foran 5/4, da det er Tausons tur til at serve. Møller er skarp på sine returneringer. Tauson er under pres og bliver kostet rundt i partiets første duel, som Møller vinder. Og efterfølgende tager Møller partiet og 1. sæt 6/4 efter to dobbeltfejl og en skævert fra Tauson.

I andet sæt er det Clara Tauson der tager styringen. Hun sætter boldene præcis og går til nettet og afslutter. Møller bliver breaket ved 1/1, Tauson holder serv og breaker igen. Møller spiller ikke dårligt. Men Tauson spiller forrygende flot tennis og slår vindere, hver gang chancen byder sig. Min sidemand er imponeret og tror vist, at jeg er talblind, da jeg fortæller ham, at hun kun er 13 år gammel.

Tredje sæt fortsætter som andet sluttede. Tauson styrer og breaker igen Møller. Og mens alle tror, at det bliver envejstrafik resten af sættet, bider Hannah Viller Møller tænderne sammen og skruer turboen på. Tauson server ved stillingen 3/1, da Møller sender boldene retur med en imponerende speed og power. Det ser ud til at ryste Tauson, en dobbeltfejl og en afsluttende duel, kampens længste og flotteste slutter med, at Tauson sender en bold ud over sidelinjen. Møller har breaket tilbage, og det er igen en lige match. Ved 3/3 bliver Tauson breaket. Men hun breaker tilbage. Tauson server ved 4/4, bringer sig foran 40/0. Møller angriber serven og den står 40/15. To dobbeltfejl. Og Tauson er i krise. Møller har fordel – men Tauson sætter returerne tørt og præcist – 40/40. Møller angriber igen og Tauson sender returen ud på den forkerte side af linjen. Tauson giver sig ikke. En hård serv fulgt op af et succesrigt commandoraid til nettet. Hun har overlevet endnu en breakbold og tager de næste to bolde og dermed partiet. Møller reducerer let til 5/5.

Det er tredje gang, at Hannah Viller Møller og Clara Tauson møder hinanden i en vigtig turnering. Og det er tredje gang, at de er ude i tredje sæt. Deres indbyrdes statistik er 1-1. Og da Tauson skal til at serve ved stillingen 5/5 er der intet, der skiller de to kompetanter fra hinanden. Det er dead level, uafgjort og fantastisk spændende. Tauson server og bringer sig foran 6/5. Møller skal serve for at holde sig inde i kampen. Og netop serven volder Møller problemer. Det er hendes svage punkt, som Tauson resolut reagerer på. Hun returnerer hårdt og dybt. 0/15. Møller kvitterer i næste serv, da hun sender Tausons retur tilbage med et tørt huk, der strejfer sidelinjen. 15/15. Og det ligner et parti til Møller, der bringer sig foran 40/30, da en fatal dobbeltfejl sætter sig mentalt og blokererer for alt det hun ellers kan på en tennisbane. Clara Tauson har let spil på de sidste bolde. Den sidste bold sejler ud over sidelinjen, og Clara Tauson er vinder af kampen og ny Danmarksmester 2016.