Så blev DH udendørs for herrer skudt i gang, og med to topopgør med mange stærke navne, så kan vi forvente en sæson med høj intensitet og spænding.
Gårsdagens kampe bekræftede antagelsen om at fem hold vil kæmpe om slutspilspladserne og tre hold vil slås om de to nedrykningspladser.
Sådan forløb kampene:

Give – Lyngby 2-4

Sikken et opgør at starte sæsonen med, mestrene mod en anden af de største kandidater til medaljer. Begge hold i meget stærke opstillinger, så det eneste der kun forpurre en stor tennisoplevelse var vejret, og det gjorde det – næsten. For det store publikum i Give blev budt på god tennis. Der var set frem til opgøret på førstesinglen mellem Gives Daniel Masur (ATP 250) og den danske Davis Cup veteran, Frederik Løchte Nielsen. Og måske lidt overraskende så løb Frederik med den sejr. Tre af de andre kampe gik i MTB, heraf to sejre til Lyngby, som i sidste ende også vandt holdkampen og således tog et stort skridt mod slutspillet og måske også førstepladsen i grundspillet. Holdkampen startede i Give, men grundet den kraftige regn, så flyttede man til Silkeborg, og afsluttede holdkampen der.

Kampene:
1. HS: Daniel Masur – Frederik Løchte Nielsen 5-7 3-6
2. HS: Anders Grinderslev – Simon Freund 4-6 7-6 7/10
3. HS: Florian Barth – Philip Hjorth 6-2 6-4
4. HS: Morten Garbers – Nicolai Ferrigno 2-6 3-6
1. HD: Masur/Barth – Nielsen/freund 2-6 7-6 5/10
2. HD: Grinderslev/Marco Kirschner – Ferrigno/Frederik Myhre 7-6 6-7 10/7

ATK – Århus 1900 4-3

Et opgør som ingen af holdene kunne tillade sig at tabe. Vi fornærmer nok ingen ved at sige at de to hold, i en række med så mange gode hold, forventes at skulle kæmpe i bunden. Og det blev da også en yderst tæt affære, som først fandt sin afgørelse i en Golden MTB, som hjemmeholdet vandt med 10-8!!!. Turen hjem for Århus holdet må have syntes lang. Men selvom ATK hentede en sejr, så er der langt til overlevelse, og næste weekend tager holdet imod Gentofte – der venter nok ikke mange point i den kamp. Og Århus 1900 skal hjemme møde KB, det er næppe der holdet tanker ny selvtillid.

Kampene:
1. HS: Mateusz Terczynski – Andreas Bjerrehus 6-3 6-3
2. HS: Thomas Leth Jensen – Alexander Lykou 4-6 1-6
3. HS: Frederik Odorico Emmertsen – Christoffer Sander Nørby 6-4 7-6
4. HS: Thomas Riad – Asger Buus Andersen 0-6 3-6
1. HD: Terczynski/Jensen – Bjerrehus/Lykou 6-3 4-6 11/9
2. HD: Emmertsen/Riad . Andersen/Benjamin Husum 0-6 7-6 6/10

Golden MTB: 2. HD ATK – Århus 1900 10-8

Gentofte – KB 4-2

Gentoftes sølvvindere fra sidste sæson viste at de igen i år vil spille med om medaljer. Gæsterne fra KB havde nok håbet og troet på et bedre resultat, men på dagen var Gentoftes spillere bare bedre. Begge hold havde en debutant på holdet og de var oppe mod hinanden; “Carlo” fra KB vandt det opgør. På trods af nederlaget så bør KB med den trup, som klubben råder over, stadig kvalificere sig til slutspillet. Gentofte kunne endda tillade sig at udskifte Sebastian Grundtvig i opstillingen, og holdet bliver kun stærkere når han vender tilbage.

Kampene:
1. HS: Christian Sigsgaard – Søren Hess-Olesen 6-4 6-2
2. HS: August Holmgren – Johannes Ingildsen 6-1 6-4
3. HS: Philip Ørnø – Benjamin Hannestad 6-2 4-6 10/8
4. HS: Jesper Andi Jørgensen – Carl Emil Overbeck 2-6 3-6
1. HD: Sigsgaard/Holmgren – Hess-Olesen/Simon Friis Søndergaard 6-1 6-2
2. HD: Ørnø/Andreas Boers – Ingildsen/Martin Linnet Killemose 4-6 2-6

HIK – HRT 6-0
Som ventet fik HIK ikke problemer med gæsterne fra HRT, det var kun 2. single opgøret mellem Thomas Kromann og Maxim Landa som lå og tippede. Maxim tabte kunne serve kampen hjem ved 5-4 i andet sæt, men “Mr. Comeback” alias Thomas Kromann, viste endnu engang at han kan vende en kamp når det ser sort ud. HIK kan blande sig i slutspilspladserne, såfremt man kan råde over Holger Rune i de mange kampe i august; HRT skal nok indstille sig på at det drejer sig om at overleve i rækken.

Kampene:
1. HS: Holger Rune – Henrik Heise Korsgaard 6-1 6-3
2. HS: Thomas Kromann – Maxim Landa 4-6 7-5 10/7
3. HS: Christoffer Kønigsfeldt – Morten Lyngbæk 7-5 6-0
4. HS: Alexander Kønigsfeldt – Caspar Jalili Mikkelsen 7-6 6-1
1. HD: Rune/C. Kønigsfeldt – Korsgaard/Carsten Gildum 6-1 6-2
2. HD: A. Kønigsfeldt/Sander Gjøls Andersen – Lyngbæk/Mikkelsen 7-6 6-4

Forrige artikelDH damer: Gentofte dominerede mestrene
Næste artikel8 tips og tricks til at forbedre dine tennis evner 
John Kristensen
John Kristensen er medstifter af Tennisavisen.dk. John har spillet tennis i 40 år og har mange års ledererfaring fra tennismiljøet bl.a. som formand for KB Tennis i 10 år.