Lørdag blev første runde i DH udendørs afviklet, og den viste med al tydelighed at holdene styrkemæssigt er rykket tættere sammen. Spillerne har dog efter en lang corona-pause ikke fundet topformen, og derfor bliver de næste måneders turneringskampe vigtige for genopbygningen af kampformen. Og så venter der et højinteressant slutspil i september. (Billedet viser en glad Gentofte-lejr efter to sejre over KB)

Gentofte – KB 5-1

De forsvarende mestre fra KB fik en varm velkomst i sæsones første kamp mod en anden mesterskabsaspirant, Gentofte. Hjemmeholdet viste stor styrke i sæsonpremieren og havde intet besvær med mesterholdet. KBs Julie Noe vandt meget overbevisende på 3. singlen og den unge Rebecca Mortensen var tæt på på 4. singlen, ellers var Frederiksbergholdet ikke i nærheden af flere point i den kamp. Gentoftes guldambitioner er helt legitime og mon ikke KB får slikket sårene og kommer stærkt tilbage.

Kampene:
1. DS: Emilie Francati – Mai Grage 7-5 6-2
2. DS: Maria Jespersen – Karina Ildor Jacobsgaard 6-3 6-4
3. DS: Helena Francati – Julie Noe 0-6 2-6
4. DS: Olivia Malm – Rebecca Munk Mortensen 7-6 5-7 10/4
1. DD: Emilie Francati/Jespersen – Grage/Jacobsgaard 6-0 6-2
2. DD: Helena Francati/Ida Krause – Noe/Mortensen 6-0 6-3

Fruens Bøge – Birkerød 4-3

Slutspilskandidaterne fra Birkerød var på besøg hos Fruens Bøge, og det opgør blev ligeså spændende som vi havde forudsagt. Hele fire kampe gik i MTB, med to sejre til hvert hold og efter 3-3 så blev opgøret afgjort i en Golden MTB. Den vandt hjemmeholdet og kunne dermed tage fire meget vigtige point. Fruens Bøge kommer næppe med i slutspillet, men med Anastasia Yakimova så er holdet stort set sikker på 2 point i alle kampe, og det bør række langt i bestræbelserne på at overlev. For Birkerød var nederlaget ikke katastrofalt, men i gårsdagens opstilling kommer holdet med sikkerhed ikke i slutspillet, og allerede næste weekend venter der en hjemmekamp mod KB, den skal der hentes point i.

Kampene:
1. DS: Anastasia Yakimova – Karen Barritza 6-2 7-6
2. DS: Camilla Flintholm Jensen – Alisha Hussain 6-4 1-6 4/10
3. DS: Sille Larsen – Sarafina Olivia Hansen 6-4 5-7 10/6
4. DS: Bjørg Fogh Nielsen – Katrine Berge 3-6 2-6
1. DD: Yakimova/Vanessa Timm – Barritza/Hussain 6-2 6-7 10/8
2. DD: Jensen/Larsen – Hansen/Berge 7-5 4-6 6/10

Golden MTB resultatet fremgår ikke af indberetningen

Holte – Lyngby 4-3

Holte har to stærke spillere som 1. og 2. single og de gjorde begge rent bord i deres singler, samt på førstedoublen. Det samme gjorde Lyngby i de øvrige kampe, dog ikke ligeså overbevisende og så var stillingen 3-3, og en Golden MTB skulle afgøre holdkampen. Holte havde fordelen af at kunne bringe sine bedste spillere i spil, og således vandt hjemmeholdet opgøret med 4-3. Kan Holte stille med Yudanov og Samavati i alle kampe, så får holdet ingen problemer med at undgå nedrykning; Lyngby skal til gengæld nok indstille sig på at se nedad i tabellen.

Kampene:
1. DS: Marina Yudanov – Elena Jamshidi 6-4 6-2
2. DS: Sofia Samavati – Natacha Schou 6-1 6-1
3. DS: Laura Alsing Juul – Charlotte Ellegaard 2-6 4-6
4. DS: Laura Baagøe Brunkel – Malene Stripp 5-7 6-7
1. DD: Yudanov/Samavati – Jamshidi/Schou 6-2 6-4
2. DD: Juul/Brunkel – Stripp/Sille Tranberg 4-6 2-6

Golden MTB resultatet fremgår ikke af indberetningen

HIK – HRT 0-6

HRT var for stor en mundfuld for hjemmeholdet, som dog fik tre af kampene ud i MTB, men alle tre endte med nederlag. Således kunne Hørsholmholdet tage fra Hellerup med maksimumpoint, det var der næppe mange der havde forudset. Når Olga Helmi er tilbage på HRTs førstesingle, så ligner holdet en sikker slutspilskandidat. HIK derimod skal hurtigst muligt have Hannah Viller Møller tilbage, for uden hende så er holdet i fare for at rykke ud.

Kampene:
1. DS: Emilie Håkansson – Johanne Svendsen 1-6 1-6
2. DS: Martha-Elisa Stemann – Mathilde Tranberg 1-6 3-6
3. DS: Emilie Just-Bomholt – Ida Hasselbalch 6-1 6-7 4/10
4. DS: Berta Passola – Mille Mørk 5-7 7-6 4/10
1. DD: Håkansson/Emma Håkansson – Svendsen/Mørk 2-6 7-6 7/10
2. DD: Passola/Cecilie Estlander – Tranberg/Hasselbalch 6-7 3-6