Der er både nationalære, prestige og overlevelse på spil, når Danmark og Sverige i den kommende weekend tørner sammen i Davis Cup. En ”nabokrig”, som kan ses direkte på www.kanalsport.dk.

Danmark og Sverige får i øjeblikket set en del til hinanden i sportslig forstand. Tidligere på ugen krydsede kvindelandsholdet i fodbold klinger med de blå-gule naboer, som midt i november ligeledes er modstanderen, når Morten Olsens udvalgte skal forsøge at kvalificere Danmark til EM.

Inden da venter der en forhåbentlig lige så spændende ”nabokrig” i tennisverdenen, når det danske Davis Cup-hold tørner sammen med det svenske ditto. Kenneth Carlsen, kaptajn for Danmark, fortæller forud for det nordiske møde, at favoritværdigheden umiddelbart ligger på svenskerne.

– Vi ved, det bliver en svær kamp. Vi mødte dem for et par år siden og tabte en meget lige kamp 3-2. På papiret er de blevet bedre siden da, så det siger sig selv, at det bliver en svær opgave, men vi gør jo alt, hvad vi kan, for at levere overraskelsen, siger Kenneth Carlsen til Dansk Tennis Forbunds hjemmeside.

Mødet med Sverige spilles bedst af fem kampe, og der er i den grad noget på spil. Vinderholdet forbliver på det næsthøjeste Davis Cup-niveau i verden, Europa/Afrika Group 1, mens taberholdet degraderes til Europa/Afrika Group II.

– Det vil være lidt af en sensation, hvis vi bliver her. På papiret bør vi jo ikke ligge i den her division, som vi gør. Det er en stor cadeau til spillerne, at vi har spillet os op, og vi vil gøre alt for at blive i den her division, men det vil være en virkelig præstation for holdet, hvis de gør det, påpeger Kenneth Carlsen.

Alle weekendens fem kampe i David Cup-regi kan ses direkte og gratis på KanalSport.dk, som glæder sig til over muligheden for at sende Frederic Løchte Nielsen & co. ud til de danske tennisfans.

– Vi er glade for at kunne vise det ypperste inden for dansk herretennis – og så ovenikøbet imod Sverige, i en kamp hvor der står så meget på spil. De fleste kender efterhånden Frederik Løchte Nielsen, men der er altså flere spændende navne på det her hold, som forhåbentlig kan vise svenskerne, hvem der har overtaget på sportsscenen i naboduellen, lyder det fra Nikolaj Hagen, Live- og Kampagne Manager hos KanalSport.dk.

Den første af weekendens fem Davis Cup-kampe imellem Danmark og Sverige kan ses allerede fra fredag kl. 15:45 på www.kanalsport.dk.

Kilde: Pressemeddelelse fra Kanal Sport.

Forrige artikelEuroelite Tennis: Et bidrag til udvikling af danske talenter
Næste artikelWTA: Singapore finalerne – Sharapova og Radwanska videre fra Rød Gruppe
Avatar photo
Tennisavisen.dk er Danmarks største digitale tennisunivers. Vi bringer nyheder, billeder, analyser, debat og aktuelle opdateringer fra tennisverdenen – både fra Danmark og internationalt.