Det sejrsvante par Frederik Løchte Nielsen og Thomas Kromann gav Danmark i en ønskeposition inden søndagens afgørende singler mod Norge

Efter 1-1 i fredagens singler ved Davis opgøret i Group II Europe/Africa kunne vinderen af lørdagens double, hvor Frederik Løchte Nielsen og Thomas Kromann mødte Casper Ruud og Viktor Dorasovic, lægge et maksimalt pres på modstanderne, som derved er tvunget til at vinde begge søndagens singler for at sikre sig den endelige sejr.

Alle 4 spillere holdt serv i kampens start, men da Casper Ruud servede for 2. gang blev han brudt, hvorefter alle holdt serv resten af 1. sæt, som Danmark derved vandt 6-4.

Frederik Løchte Nielsen, Thomas Kromann
All rights reserved Espen Hildrup 2016

I 2. sæt blev Nordmændene brudt i første parti efter 0-40.
Norge brød tilbage til 3-3 efter dobbeltfejl fra Kromann og en efterfølgende netruller, som tvang Kromann til fejl i nettet.
Ved 4-5 gav endnu en dobbeltfejl fra Kromann Norsk sætbold, og derefter sendte Kromann et smash en anelse for langt, og Norge udlignede til 1-1.

I starten af 3. sæt gav 2 dobbeltfejl fra Ruud break-muligheder ved 15-40, og med en returvinder på 2. serven blev Norge brudt til Dansk 1-0 føring.
I næste parti opstod en større diskussion, hvor Løchte var utilfreds med en dom, og kort efter diskuterede Nordmændende længe med dommeren om en bold, som danskerne efterfølgende erkendte var god, og Norge fik pointet. Danskerne holdt dog serv til 2-0.

Danskerne brød igen serven, da Ruud servede ved 1-3, og dette dobbelt-break blev bevaret, og Danmark bragte sig med 6-2 foran 2-1 i sæt.

Viktor Durasovic, Casper Ruud
All rights reserved Espen Hildrup 2016

Nordmændene blev også brudt fra start i 4. sæt, og med endnu et dansk break til 4-1 var sejrskursen for alvor lagt, og da Nordmændene ikke udnyttede en break-mulighed til 2-5, var kampen i realiteten afgjort, da Danmark førte 5-1.

Ved 5-2 i Kromanns serv fik Danmark 3 matchbolde, og på den anden af disse sendte Casper Ruud bolden over baglinjen til Dansk sejr 6-4, 4-6, 6-2, 6-2, og dermed er Danmark foran 2-1 inden søndagens afgørende singler.

Kampen viste endnu en gang, at amatør-spilleren Thomas Kromann, der studerer på CBS, stadig kan spille på mindst samme høje niveau, som de professionelle spillere, der normalt er på den anden side af nettet.

Herunder de afsluttende bolde fra kampen

Herunder Thomas Kromanns og Frederik Løchtes kommentarer på den del af pressemødet, der blev livestreamet på Tennisavisen Facebook.

Presset ligger på Norge inden søndagens singler

I den første af søndagens singler spiller Løchte mod Casper Ruud, som har det ekstra pres på sig, at han er nødt til at vinde, hvis Norge skal bevare muligheden for at sikre den endelige sejr.
Løchte gav på pressemødet udtryk for, at han derfor har større frihed til at tage nogle chancer i kampen og forsøge at tage teten, og det kan også bidrage til at stresse Ruud ekstra.

Selvom Søren Hess-Olesen håber på sejr til Løchte, vil han under alle omstændigheder lade op til at skulle spille en afgørende femte kamp mod Viktor Durasovic.

Casper Ruud kan formentlig være sikker på massiv opbakning fra publikum.
Johan Tønsberg fra den arrangerende klub i Stavanger vurderer, at der var mellem 400 og 500 tilskuere under den første kamp om fredagen.
Mange var primært mødt op for at følge den Norske stjerne, og et par hundreder af dem blev ikke og fulgte den anden kamp, så Casper Ruud effekten spiller uden tvivl en stor rolle i Norge.

Det blev lørdag afgjort, at vinderen af opgøret mellem Norge og Danmark skal spille oprykningskamp 15-17. september 2017 mod Sydafrika, som fører 3-0 over Slovenien.