Mikael Torpegaard mødte for 2. gang i denne weekend en top 10 spiller. Præstationen giver tro på, at han kan drage nytte af erfaringerne fra disse kampe

Mikael Torpegaard er formentlig den eneste danske mandlige tennisspiller, som med et par dages mellemrum har haft mulighed for at spille kampe mod 2 top 10 spillere, da han efter fredagens kamp mod den mange-dobbelte Grand Slam vinder Rafael Nadal søndag stod overfor David Ferrer, som i årevis også har været fast inventar i top 10.

Ferrer startede kampen med et es, men på den næste serv slog Ferrer Mikaels udmærkede retur i nettet til 15-15. De næste 2 bolde viste lidt om, hvad Mikael havde i vente, da han blev presset til en fejl, og i den næste duel sluttede Ferrer af med en longline vinder i forhånden, hvorefter en for lang baghånd fra Mikael gav spansk 1-0 føring.

Mikael startede ligeledes sit første serveparti med et es, men han kom bagud 15-30 efter et par fejl. En forhånds vinder fra Mikael samt en fejl fra Ferrers baghånd efter en længere slagudveksling gav Mikael 40-30.
Ferrer udlignede efter at have reddet smash fra Mikael, og derefter fik han break-chance efter en returnering på linjen.
Mikael afværgede muligheden ved nettet efter at have presset Ferrer med et dybt slag. Ferrer fik ny break-mulighed efter en stopflugtning, som Mikael ikke nåede helt frem til, og han bev derefter brudt da 2. bolden blev slået ud.

Ferrer bragte sig med en forhånds vinder på en servereturnering foran 3-0 i sit næste serveparti, hvor Mikael i en af duellerne satsede lidt for meget med sin forhånd og desuden havde et urent træf på bolden.

Mikael var herefter godt på vej til at blive brudt igen, da han først ramte en baghånd urent, så den blev for lang, og derefter lavede han en fejl ved nettet, hvorefter Ferrer pressede ham til en fejl i forhånden til 0-40.
Mikael svarede igen med en forhånds vinder efter et godt opbygget, som afsluttedes med vinder fra forhånden. Han kom på 30-40 efter en serve-vinder og 40-40 efter en velplaceret stopbold. Med en serve-vinder efterfulgt af endnu en vinder sikrede Mikael sig sit første parti til 1-3.

Mikael fulgte med til 30-30 i Ferrers næste serveparti, bl.a. med en vinder efter en returnering i fødderne på Ferrer.
En god serv, der blev returneret for langt, samt en serve-vinder bragte Ferrer på 4-1.

Mikael kom atter bagud 0-40 i egen serv efter at være presset i slagudveksling og en fejl fra baghånden samt en god serve-returnering fra Ferrer. Mikael reducerede til 15-40 ved at følge et godt slag op og afgøre det ved nettet, men Ferrer brød til 1-5 efter en dobbeltfejl.

Derefter sikrede Ferrer sig 1. sæt 6-1 på sin første sætbold.

Ferrer gav heller ikke mange chancer i 2. sæt

Mikael indledte 2. sæt med serve-vinder, som blev efterfulgt af dobbeltfejl. Mikael kom foran 30-15 efter en lang duel, hvor Ferrer blev presset til fejl.
I næste slagudveksling endte bolden i nettet til 30-30, hvorefter en god serv gav fordel til Mikael ved 40-30.
Ferrer udlignede til 40-40 efter et mislykket forsøg på lob, og en dobbeltfejl betød spansk break-mulighed, som Ferrer udnyttede, da Mikael afsluttede en duel med bold i nettet.

Ferrer bragte sig foran 30-0 efter serve-vinder og es, hvorefter en dyb baghånd fra Mikael pressede Ferrer til fejl, hvorefter Mikael selv blev presset til fejl og 40-15 til Ferrer, som vandt partiet til 2-0 med et es.

Det lykkedes Mikael at holde serv, selvom han først var bagud 0-15 efter mislykket flugtning, og senere blev fanget ved nettet med en bold i fødderne til 15-30. Det blev 30-30 efter en slagudveksling, hvor Ferrer endte med at slå bolden ud. En servevinder fra Mikael efterfulgt af en fejl fra Ferrer i nettet sikrede partiet til 1-2.

Ferrer kom på 3-1 i et parti, hvor Mikael kun vandt en bold på dobbeltfejl.

Mikael holdt igen serv til 2-3 efter et parti, hvor Ferrer efter 30-30 først sendte en baghånd i nettet og derefter slog for langt.

Heller ikke i Ferrers næste serveparti fik Mikael nogen chancer for at bryde tilbage, og en for lang returnering ved 40-15 gav spansk 4-2 føring.

Mikael holdt også serv til 3-4 trods en enkelt dobbeltfejl til 15-15. En god serv gav Mikael overtag i en duel, hvor Ferrer blev fanget, da Mikael slog bolden modsat Ferrers løberetning.

Ferrers næste serveparti kom heller ikke i fare, da en længere slagudveksling sluttede med fejl fra Mikael, og et mislykket forsøg på passerslag gav spansk 5-3 føring.

Mikael var ikke i stand til at holde sit næste serveparti, hvor en flugtning blev for lang, og senere blev et forsøg på passerslag sendt udenfor. En for lang baghånd gav match-bold til Ferrer, som dermed vandt kampen 6-1, 6-3.

Mikael fortalte efter kampen, at han kan tage en masse med sig i sin videre karriere, da han har fået bevist, at han kan spille op med de bedste, når han spiller på sit højeste niveau, hvilket giver inspiration til at arbejde med de ting, som skal forbedres på både det tekniske, fysiske og mentale plan.

Tennisavisen havde efter kampen og pressemødet et længere interview med Mikael Torpegaard, og om kort tid bringes derfor et portræt af den ambitiøse unge spiller, hvis mål er at blive ligeså god – eller bedre – end de spanske modstandere, som han netop har mødt.