Det var en synlig skuffet Frederik Løchte Nielsen der mødte pressen efter sin kamp. Men der var ingen dårlige undskyldninger eller andet for nederlaget til Radu Albot på 5-7,3-6,3-6 i søndagens første single match ved Davis Cup opgøret mod Moldova.

“Det var simpelthen en mental fejl,” fortalte en ærlig Frederik Løchte Nielsen, “jeg burde have fået mere ud af det. I det meste af første sæt spillede jeg bedre end ham uden at kunne udnytte det. I stedet for at komme ovenpå af det, stressede det mig at jeg ikke fik noget ud af mit overtag i spillet. og ved 5-6 spiller jeg et kummerligt serveparti og han vinder 7-5. Resten af kampen gør jeg ham bedre end han er og jeg gør mig selv ringere. Det er desværre en svaghed jeg har. Derfor er jeg der hvor jeg er. Det mentale afgør om man hører til den gruppe af spillere hvor jeg er eller hører til der hvor han (Radu Albot) er.

Frederik Løchte forklarede videre: “Det er selvfølgelig noget vi arbejder meget med at forbedre. Både min tennis coach og min mental coach arbejder meget med det.”

På spørgsmålet om hvem han tror der vinder den sidste single, kommer svaret hurtigt: “Det gør Martin.”

Nu skal Frederik over en otte ugers periode spille 6 challenger turneringer i USA, tre indendørs og tre udendørs “Og bare rolig,” trøster Frederik os, “det her nederlag får ikke indflydelse på mit spil. Der er også kolossal forskel på at spille individuelt og så Davis Cup. Den spænding og det pres man er under når man spiller for sit land er noget helt andet end det jeg har oplevet i min individuelle karriere.”

Så må vi håbe Frederik får ret i at Martin vinder.

Forrige artikelDavis Cup Kolding: Frederik tabte. Nu står det 2-2
Næste artikelDavis Cup Kolding: Gyser endte med dansk triumf
Ralph Elm Hansen
Ralph Elm Hansen er inkarneret tennisnørd og har mange års erfaring som tennisskribent. Han har tidligere drevet et af Danmarks mest seriøse tennissites, Tenaro, og har været med i redaktionen på Tennissporten.dk.