Skæbnekampen i oprykningsslaget til Europa/Afrika gruppe 1 var nu kampen mellem Martin Pedersen og Maxim Dubarenco.

Maxim Dubarenco kom ud til kampen som lyn og torden og var foran 3-0 i løbet af ingen tid og selvom Martin Pedersen kom bedre og bedre med i kampen kunne det ikke hindre moldavisk sejr i første med 6-3

I andet sæt bliver det meget mere lige. Martin Pedersen spiller sig op. De følges ad til 5-5, hvor Dubarenco så desværre bryder til 6-5. I Dubarencos sidste parti bølgede slagene frem og tilbage. Spændingen var nærmest ulidelig. Dubarenco der gennem alle tre dage havde lidt problemer med sit kast til serven lavede en af sine dårlige kast. og på hans engelsk lød hans “sorry” nøjagtig som Mr. Bean. Men lige lidt hjalp det, Martin Pedersen brød tilbage efter dagens smukkeste duel. I den efterfølgende tiebreak viser Martin nerver af stål og vinder tiebreaken klart. 1-1. Og hallen kogte i Kolding.

De to spillere fulgtes ad til 2-2 i tredje sæt, men så tippede. Martin brød efter et flot serveparti. Kenneth Carlsen stod nærmest op hele tiden og gestikulerede insisterende. Åh, det var fantastisk at være her. Så fulgtes de ad til 5-4 til Danmark og nu kunne Martin Pedersen serve den hjem. og det gjorde han. Drømme tennis og 6-4 i tredje sæt til Danmark. Kampen havde skiftet for alvor.

I fjerde sæt starter de to med at holde serv. Her i fjerde sæts start virker Martin Pedersen en smule træt. Måske er det trætheden der gør at Dubarenco bryder til 5-3 og derefter holder serv og dermed vinder fjerde sæt 6-3.

Nu skulle man tro at Martin var ved at være færdig, men nej. han bryder i femte og afgørende sæt til 3-1 og holder serv til 4-1. Han finder spillet fra tredje frem og dominerer banen. Men Dubarenco giver ikke op og bryder tilbage til 3-4. Det bliver nærmest uhyggeligt her til sidst. 5-4,6-5. Men endelig kommer forløsningen. Martin Pedersen i et fantastisk serveparti. 7-5. Danmark rykker op.

Forrige artikelDavis Cup Kolding: Mental fejl kostede kampen
Næste artikelITF turneringer: Danskere i hovedturnering flere steder
Ralph Elm Hansen
Ralph Elm Hansen er inkarneret tennisnørd og har mange års erfaring som tennisskribent. Han har tidligere drevet et af Danmarks mest seriøse tennissites, Tenaro, og har været med i redaktionen på Tennissporten.dk.