Davis Cup finalen bliver et fransk belgisk mellemliggende, hvor franskmændende tre år efter den berømte finale mod Schweiz, hvor Federer endelig fik sin Davis Cup titel, tager imod Goffin og co. i Lille i en arena med plads til 29.000 mennesker

Der er blevet anlagt en indendørs hard court til lejligheden. Belgien har i en håndfuld år overpræsteret i Davis Cup, hvor den kollektive ånd på holdet har kompenseret for den individuelle niveauforskel, når holdet har mødt stormagter i den internationale tennisverden. Forventningerne til Frankrig er enorme. Trofæet skal i hus efter 16 års tørke, hvor Frankrig sidst stod i en finale som vinder.

Frankrigs singler

Kaptajnen og legenden Yannick Noah troede formentlig, at han ville have en pallette af spillere at vælge imellem, da han underskrev kontrakten med det franske tennisforbund. Men et uhørt mandefald har medført, at Monfils næsten ikke har været tilgængelig. Gasquet har været ude med skade også, og Simon har ramt et bundniveau i karrieren. Tilbage står dog stadig Jo Wilfried Tsonga, der ubestridt har det højeste topniveau af de franske spillere. Han har haft et halvsløjt år efter titlen som nybagt fader, men på indendørsscenen har han været brutal med 3 titler.

Lucas Pouille er 2. single, og en aldeles stærk en af slagsen. Han er gået lidt under radaren ift. de andre franskmænd, og man husker ham nok bedst som manden, der slog Nadal ud af US Open. Pouille har fornylig vist et topniveau, der er relativt skræmmende, da han vandt ATP 500 turneringen i Wien, hvor han blæste Tsonga ud af banen.

Belgiens singler

David Goffin har ramt et brutalt niveau i denne holdturnering og kaldte kampen mod Kyrgios; ”Den bedste kamp i karrieren”. Der har været en utrolig stabil kurve fra Goffin i Davis Cup og han har sammen med Steve Darcis næsten udelukkende repræsenteret belgierne på singlesiden. Darcis bliver kaldt Mr. Davis Cup og har nogle imponerende meritter bag sig de sidste par år. Især sejrene i single over Kohlschreiber og Alexander Zverev indendørs i Tyskland i begyndelsen af året ekkoede i den globale tennisverden.

Doublerne

Herbert/Mahut fra Frankring er et etableret hold, der har vundet Grand Slams og været med i slutspillet i London. I sidste uge trak de sig dog pga. Herbert rygskade, men det virker til de er klar. Hos belgierne har Bemelmans og De Loore været en stærk konstellation, der har overpræsteret nogle gange. Bedste sejr var formentlig over Zverev brødrene i Tyskland. De Loore er dog ikke med, hvilket er et stort handicap for dem. Darcis blev sat ind i sidste DC kamp mod Australien sammen med Bemelmans, og de var chanceløse.

Frankrig er storfavoritter

Det er svært at se Belgien have de store chancer i denne kamp. Goffin skal vinde begge sine singler, og jeg tror han kan få store problemer med Pouille, og han er ikke favorit mod Tsonga. Steve Darcis bør ikke få noget her, selvom han overpræsterer i Davis Cup er det en udtalt klasseforskel. Eneste mulighed jeg ser er, at Goffin rammer alt og vinder begge sine singler og Darcis kan slå Pouille på psyken i en altafgørende femte kamp, hvor alle mentale parametre lyser rødt. Belgien skal have et point fredag, da jeg ser deres chancer som minimale i doublen om lørdagen.

I Davis Cup kan alt ske pga. det mentale pres, som ikke kan sammenlignes med andre turneringer i tennis. Og foran 29.000 tilskuere kan det blive yderligere brutale betingelser, hvis man ikke er har det mentale niveau den kommende weekend. I sidste års finale var servegiganten Karlovic storfavorit i femte afgørende single mod Del Bonis indendørs i Kroatien, men han bukkede under for presset og tabte i tre sæt. Lucas Pouille er normalt mentalt stærk, men kunne han ramme den mentale overligger som storfavorit i en evt. femte kamp mod Darcis. Det kan være Belgiens chance.

Artikel skrevet af: Klaus R. Fuglgaard