Davis Cup opgøret mod Tyrkiet bliver uden skadede Thomas Kromann og Mikael Torpegaard, der prioriterer individuel karriere. Elmer Møller udtaget efter afbud fra skadet August Holmgren. Endvidere er Frederik Løchte Nielsen, Holger Rune, Johannes Ingildsen og Christian Sigsgaard udtaget

Da Danmarks trup til Davis Cup opgøret 13-14. september i Vejlby-Risskov mod Tyrkiet blev offentliggjort, var det mest bemærkelsesværdige, at Danmarks højst rangerede spiller Mikael Torpegaard ikke optrådte i truppen.

Tennisavisen har tidligere sat fokus på det problematiske i, at Danmark sjældent kan stille i stærkeste opstilling, fordi nogle af de kvalificerede emner, som er på amerikansk college, ikke får lov til det, hvis det medfører for mange fraværsdage fra undervisningen.

Problematikken blev belyst i artiklen herunder i forbindelse med, at Mikael Torpegaard ikke kunne få fri til kampen mod Norge i Stavanger i april 2017, og i samme artikel bebudede Torpegaard, at han efter college tiden forventede at være til rådighed for Danmarks Davis Cup hold i de efterfølgende 10 år.

Davis Cup: Danmark må undvære college spillere mod Norge

Allerede inden truppen blev offentliggjort kontaktede Tennisavisen Torpegaard for at få bekræftet, at han ville være til rådighed til kampen mod Tyrkiet, samt om det i så fald kunne få indflydelse på hans eventuelle deltagelse i en ATP Challenger, der ugen efter Davis Cup opgøret afvikles i Columbus, Ohio, hvor han hidtil har opnået sine bedste resultater – senest for 3 måneder siden, da han vandt sin 2. Challenger titel på hjemmebanen.

Hverken Torpegaard eller Danmarks holdkaptajn Kenneth Carlsen har i skrivende stund svaret på Tennisavisens spørgsmål om, hvorvidt sammenfald med Torpegaards egne individuelle planer er årsag til, at han ikke er med i truppen, men Torpegaard er i næste uge tilmeldt en ATP Challenger turnering i Cary, NC.

Derfor er det nærliggende at antage, at Torpegaard har valgt at prioritere hensynet til den individuelle karriere, hvilket forekommer logisk ud fra den betragtning, at Torpegaard erfaringsmæssigt klarer sig bedst i Ohio, og derved har han større chance for at fortsætte sit avancement på ATP-ranglisten, hvor han siden afslutningen på college i 2018 er avanceret støt fra omkring top 700 til no. 173 på den aktuelle rangliste.

College spillere udtaget sammen med Løchte og Holger

Trods de omtalte problemer med at få fri fra college har Kenneth Carlsen alligevel fået mulighed for at udtage hele 3 college spillere til truppen, idet både 21-årige August Holmgren fra University of San Diego og 22-årige Christian Sigsgaard fra University of Texas samt 22-årige Johannes Ingildsen fra University of Florida er udtaget til truppen sammen med veteranen, 36-årige Frederik Løchte Nielsen og 16-årige Holger Vitus Nødskov Rune, der fik sin Davis Cup debut allerede som 14-årige mod Egypten sidste år.

Thomas Kromann, der har været fast double-makker til Løchte på Davis Cup holdet i en årrække, har oplyst at han på grund af en skade ikke er til rådighed.

Grade 2 titel-vinder Elmer afløser skadet Holmgaard

Ovenstående Davis Cup trup blev offentliggjort i en pressemeddelelse 3. september, men fredag den 6. september blev udsendt en ny pressemeddelelse, hvor det blev meddelt, at 16-årige Elmer Møller afløser August Holmgren, der er skadet.

Denne nyhed blev fremsendt umiddelbart efter, at Elmer samme dag opnåede karrierens hidtil største triumf, da han ved Grade 2 turneringen Al-Solaimaneyah ITF Junior Tournament i Cairo i Egypten gik hele vejen og vandt titlen, hvilket samtidig betyder en rangering i top 70 på junior-ranglisten og formentlig top 8 i den talentfulde årgang 2003.

Titlen er kulminationen på et fornemt comeback efter en periode, hvor Elmer efter en rangering som no. 91 i februar var faldet til no. 151, inden han fik vendt skuden, da han i starten af august nåede finalen ved en Grade 2 turnering i Gladbeck.

Et par uger senere fortsatte sejrsstimen ved en Grade 3 i Cairo, hvor han i semifinalen blev besejret af Jeffrey Von Der Schulenburg (SUI), som også blev stopklods ugen efter ved Grade 2 samme sted, men i denne uges Grade 2 i Cairo fik Elmer revanche mod schweizeren med sejr på 6-3, 3-6, 6-1 i semifinalen.

I fredagens finale sikrede Elmer sin første Grade 2 titel, da han vandt 6-2, 6-4 over 17-årige Mikolaj Lorens (POL), som han også havde besejret i 1/8-finalen for en uge siden.

Elmer Møller
Foto: HTA/Peter Bor- Peter Zador – Elmer Møller

Tyrkiet stiller med højere rangerede spillere

Hvis Danmarks chancer vurderes alene ved at studere spillernes rangering, venter en på papiret umulig opgave, idet Tyrkiet stiller med flere spillere, som er rangeret langt højere end danskerne, hvor Holger som den eneste findes på ATP-ranglisten, hvor han er no. 1132.
Frederik Løchte har været fast inventar på ranglisten i årevis, men da han nu udelukkende spiller double, har han mistet sin single rangering.
Til gengæld er han no. 49 i double, hvor Tyrkiets bedst rangerede er no. 456.

Tyrkiets trup består af følgende spillere

Cem Ilkel (f. 1995), 261 single, 1140 i double
Altug Celikbilek (f. 1996), 341 single, 456 double
Ergi Kirkin (f. 1999), 526 single, 1826 double
Yanki Erel (f. 2000), 1272 single, 2267 double
Sarp Agabigun (f. 1997), 1437 single, 665 double

Da holdopstillingen først bliver oplyst i forbindelse med et pressemøde i Vejlby-Risskov Hallen torsdag kl. 1130, er det ikke muligt på forhånd at oplyse, hvem Kenneth Carlsen vælger at benytte i singlerne.
Det betragtes dog som 100 procent sikkert, at Frederik Løchte vælges til doublen, og med Thomas Kromann ude af billedet er Johannes Ingildsen er en seriøs kandidat som Løchtes makker, idet han har markeret sig fornemt på college, hvor han på college ranglisten i double er no. 2 sammen med Alfredo Perez med avg (gennemsnit) på 46.71, hvilket er sølle 0.02 fra no. 1 Nuno Borges og Strahinja Rakic fra Mississippi State University.

Ingildsen er no. 26 på college single-ranglisten, hvor vinderen af DM udendørs, Christian Sigsgaard er no. 94.
Formentlig skeler Carlsen ikke særlig meget til ranglisterne, når han vælger singlerne, hvorimod overvejelserne formentlig vil være, om der ligesom hidtil satses på Løchtes rutine, eller om Holger vurderes at være klar til at spille 1. single på holdet, og i den forbindelse indgår formentlig nogle af de refleksioner, som er forsøgt belyst efter Holgers exit i 2. runde ved US Open.

US Open junior: Fight i 1. runde af Holger Rune afløst af mat indsats

Som det fremgår af omtalen har Holger fået wildcard til en ATP Challenger i næste uge i Istanbul, hvor det vil være en større overraskelse, hvis han stadig er med i turneringen, inden Davis Cup opgøret indledes om fredagen, men deltagelsen i Istanbul er dog en mulighed for at få mere kamptræning, inden han eventuelt vælges til at spille single for Davis Cup holdet.

Kampene spilles på hard court, Rebound Ace HARO, og der bliver tirsdag til torsdag gennemført indledende åbne træningssessioner, som muligvis kan give Carlsen en klar fornemmelse af, hvem der har størst chance mod tyrkerne.

Fredag afvikles 2 singler fra kl. 16, og lørdag afvikles doublen kl. 12 efterfulgt af de 2 sidste singler, men lørdagens program kan dog blive afkortet, hvis kampen er afgjort inden sidste kamp.

TV fra DR og reportage fra Tennisavisen

Kampene bliver transmitteret af DRTV, og Tennisavisen vil være til stede og rapportere fra opgøret suppleret med videoclips og interviews.