Henrik Klitvad, der siden 2004 har været formand for Dansk Tennis Forbund, genopstiller ikke til posten ved DTF's generalforsamling den 19. marts 2016. Dog står en sidste opgave på dagsordenen, inden han træder af, og det er at få godkendt et visionært Politisk Program, der skal gælde fra i år og frem til 2020. 

Den 51-årige Henrik Klitvad har siden 1998 gjort en dyd ud af at favne bredt i sit virke ved Dansk Tennis Forbunds (DTF) bestyrelse, men kunne allerede sidste år bekendtgøre, at han ikke vil være på listen over kandidaterne til formandsposten i Dansk Tennis Forbund (DTF), når den kommende generalforsamling skydes i gang i marts 2016.

18 år er gået i DTF-regi for Klitvad, der i de første par år sad i rollen som bestyrelsesmedlem, inden denne tjans blev udskiftet med næstformandsposten, for i 2004 at gribe taktstokken efter daværende DTF-formand Finn Kalhauges pludselige død.

19. marts 2016 sætter Klitvad dog det sidste punktum i sit virke hos DTF, og det er en beslutning han selv har truffet.

– Det er mit ansvar at give stafetten videre. I respekt for embedet og for at sikre fornyelse, siger Henrik Klitvad.

Frivillighed som medicin
Det tidligere omtalte skifte fra DTF-næstformand til DTF-formand kom ganske uventet i sin tid, nemlig i en periode, hvor Henrik Klitvad var gået ned med flaget efter at være blevet ramt af et regulært angsttilfælde. Han måtte trække vejret dybt, inden han formelt avancerede, men det frivillige aspekt og muligheden for at gøre en forskel i DTF blev en form for terapi, der fik ham tilbage på rette spor og sidenhen har gjort ham til bannerfører for det frivillige arbejde i dansk tennis.

– Qua frivilligheden har jeg været selvmedicinerende. Så det er på mange måder en lang, glædelig rejse, der slutter på generalforsamlingen. Jeg er langt fra færdig med frivilligheden. Jeg har mod på frivilligt arbejde i andre sammenhænge efter generalforsamlingen – det kan både være inden – og uden for sportens verden, siger Klitvad.

Økonomi, netværk og diplomati
Det er ingen hemmelighed, at netværk og diplomati er gyldne kodeord, ikke mindst i international tennispolitisk optik, og begge kodeord mestrer Henrik Klitvad til perfektion, hvis man spørger DTF. For hovedpersonen selv har økonomisk ansvarlighed været et kardinalpunkt hele vejen igennem, der skulle udgøre grundstenen i skabelsen af et målrettet og visionært tennisforbund.

– Min drøm, da jeg satte mig i formandsstolen, var at skabe et proaktivt, resultatorienteret forbund hvilende på et solidt økonomisk fundament – ønskeligt med en egenkapital på fem millioner kroner. Et specialforbund af DTF’s størrelse skal være velpolstret og have en stødepude, siger Henrik Klitvad.

Henrik Klitvad må siges at have indfriet sine daværende ambitioner i de to årtier som frontfigur i DTF, men det primære fokus i resten af formandsperioden er nu rettet mod DTF’s ambitiøse Politiske Program 2016-2020. Idéen er, at hele organisationen bag tennisforbundet og Tennisdanmark i samhørighed skal udforme en visionær køreplan for den nærmeste fremtid.

– Det er meget vigtigt for mig, at vi får fyret et ordentligt politisk program ud over rampen i forbindelse med generalforsamlingen den 19. marts. Et program, der qua den hidtidige proces med klub og unionsmøder, samt en Politisk Program-dag vil være historisk forankret i Tennisdanmark, siger Henrik Klitvad.

Den lyttende formand takker af for en fantastisk rejse
At påstå, at alt har været fryd og gammen i DTF-tiden for Henrik Klitvads vedkommende, er en fejlslutning, men Klitvad har ikke desto mindre fundet støtte, opbakning og ikke mindst inspiration hos en mindre, helt speciel skare af mennesker, der har fulgt med på sidelinjen fra begyndelsen, og det er han i særdeleshed taknemmelig for.

– Jeg er stolt over at være formand for et forbund med en dygtig medarbejderstab, dygtige frivillige bestyrelses -, unions – og klubledere samt lidenskabelige trænere og udøvere. Jeg skylder min nærmeste familie – Lotte, Frederik og Victoria – alt for deres store støtte og opbakning. Uden dem var det aldrig blevet den samme fantastisk rejse igennem 18 år, afslutter Henrik Klitvad.

Henrik Klitvad træder officielt af formandsposten den 19. marts, hvor generalforsamlingen vil finde sted.

 

 

Forrige artikelTennispsykologi: Forstå, Accepter og Tag Ansvar
Næste artikelHenrik Klitvad siger farvel ved afskedsreception i marts 2016
Kristina Loncar
Kristina Loncar, 22 år, er en ambitiøs journaliststuderende fra Roskilde Universitet, der drømmer om at blive en dygtig sportsjournalist. Hun har spillet håndbold de sidste 12 år på eliteplan og som professionel i udlandet, men har sideløbende kastet sin kærlighed på tennissporten i en sådan grad, at hun nu med pen og blok i hånden ønsker at få en fod indenfor tennisverdenen som skribent for Tennisavisen.dk.