Jelena Ostapenko kan opnå den helt store triumf, hvis hun kan undgå at blive påvirket af at hun for første gang står i en Grand Slam finale

Udfaldet af kvindernes finale ved French Open kommer i høj grad til at afhænge af, om Jelena Ostapenko kan fortsætte med at spille eksplosivt power-tennis uden alt for mange fejl.
Simona Halep betegnes af de fleste som favorit til titlen, selvom hun egentlig er mere end almindelig heldig med, at hun ikke blev ekspederet ud i kvartfinalen mod Svitolina, som havde hende helt nede i sækken ved stillingen 6-3, 5-1, men da hun ikke snørede sækken, formåede Halep alligevel at slippe videre, og med en stabil indsats – i en semifinale uden den helt store intensitet mod Karolina Pliskova – var det logisk nok, at Halep er den ene af lørdagens finalister.

Mere uventet er det, at Jelena Ostapenko er den anden finalist, og bookmakerne forventer heller ikke, at det bliver hende, der løber med titlen, hvilket godt kan undre en smule, hvis man isoleret ser på spillernes præstationer i de seneste kampe.

Efter lidt startbesvær i både kvartfinalen mod Caroline Wozniacki, som førte 5-0 i 1. sæt, og i semifinalen mod Timea Baczinszky, fandt Ostapenko i begge kampe frem til et skræmmende højt niveau, hvor hun strøede om sig med lækre vinderslag fra alle mulige vinkler på banen.
Hvis hun kan undgå at blive alt for nervøs og påvirket af at stå i en Grand Slam finale, og samtidig finde de samme takter frem, er der store chancer for, at hun kan stå med den helt store triumf som en forsinket fødselsdagsgave dagen efter hun fyldte 20 år.

Lørdagen spilleprogram for de to opvisningsbaner:

Philippe-Chatrier Court – start 15:00 AM

Womans singles – final
Jelena Ostapenko (LAT) vs. Simona Halep [3]

Mens doubles – Final
Ray Harrison (USA)/Michael Venus (NZL) vs. Santiago Gonzalez (MEX)/Donald Young (USA)

Begge ovennævnte kampe transmitteres på Eurosport 1.

Suzanne-Lenglen Court – 11:00 AM

Men’s Legends under 45
Juan Carlos Ferrero/Carlos Moya (ESP) vs. Alex Corretja (ESP)/Gaston Gaudio (ARG)

Den komplette spilleplan, som bl.a. omfatter finalerne single og double hos både drengene og pigerne samt Legends og Wheelchair kampe, findes på http://www.rolandgarros.com/en_FR/scores/schedule/index.html

Ifølge TV-guiden er der tennis på Eurosport 2 fra kl. 11, men det fremgår ikke, om det er genudsendelse eller live fra Men’s Legends.
Tennisavisen har ikke modtaget information om, hvilke kampe der vises på Eurosport Player

Informationerne stilles desuden til rådighed for Tennisavisens samarbejdspartnere på Facebook, “Tennissnak” og “Caroline Wozniacki & WTA Update“.

Udvalgte turneringer Uge 23

ATP Challengers: €127K Prostejov (CZE), €127K Surbiton (GBR), €64K Furth (GER)
Livestream: https://livestream.com/ATP

Kvalifikation til turneringer Uge 24

$60.000, Hodmezovasarhely (HUN)
(677) Emilie Francati (DEN) vs. (829) Bojana Markovic (SRB) – ca. 1230

Resultater for udvalgte Danske spillere fremgår efterfølgende hos Dansk Tennis Forbund, hvor der vil være link til eventuelt omtale hos Tennisavisen.

Forrige artikelCaroline Wozniacki på vej mod karrierens største resultater
Næste artikelITF Junior Bytom: Nika Radisic fik “grus-om” revanche mod Clara Tauson på off-day
Avatar photo
Tennisavisen.dk er Danmarks største digitale tennisunivers. Vi bringer nyheder, billeder, analyser, debat og aktuelle opdateringer fra tennisverdenen – både fra Danmark og internationalt.