Da TV 2 Sport overtog WTA-rettighederne i 2017, viste timingen sig at være helt perfekt, idet Caroline Wozniacki hyppigt optrådte på TV-skærmen, da hun netop i 2017 spillede sig frem til et utal af WTA-finaler, hvilket var tilfældet i Premier-turneringen i Doha, Premier 5 Dubai, Premier Mandatory Miami, Premier Eastbourne, International Båstad, Premier 5 Toronto, men det var først i den 7. finale, at hun også vandt finalen, da hun ved Premier turneringen i Tokyo i september 2017 vandt karrierens 26. titel, og kulminationen opstod måneden efter, da hun vandt den hidtil største titel ved WTA-slutspillet med sejren 6-4, 6-4 over Venus Williams.
Selvom Caroline som bekendt indstillede karrieren efter Australian Open, hvilket var 2 år efter karrierens allerstørste triumf med Grand Slam sejren samme sted, kan 2021 alligevel vise sig at blive endnu et år med høje seertal ved WTA-transmissionerne på dansk TV, uanset hvem der får rettighederne dertil.

17-årige Clara Tauson har i løbet af 2020 flere gange vist så gode takter, at der er god grund til at tro på, at hun allerede i 2021 formår at etablere sig i top 100, og der er således stor sandsynlighed for, at hun bliver fast inventar på WTA-touren, hvorved mange af hendes kampe vil blive vist på dansk TV.
Clara har i løbet af 2020 taget et stort skridt frem mod top 100, siden hun trådte ind i årets første W60-turnering i Andrezieux-boutheon som no. 271 på WTA-ranglisten.

Rangeringen var resultatet af en forrygende 2019-sæson, hvor Clara udover 2 junior-titler i Australian Open vandt 4 titler på ITF Women’s Tennis Tour, hvoraf 2 af titlerne var i W60-kategorien, hvor en titel udløser 80 point til ranglisten, men som følge af en regel-tolkning fik Clara ikke godskrevet 80 point, som hun optjente, da hun i september 2019 vandt en W60 turnering i Israel.
Disse point ville have medført en højere rangering, som formentlig havde åbnet bedre muligheder for at deltage i turneringer med flere WTA-point på spil, end det var tilfældet i de lavere kategorier, som rangeringen gav adgang til.
Clara fik dog god udnyttelse af de turneringer, hvor hun deltog, idet hun optjente 50 point, da hun i februar vandt titlen ved W25 i Glasgow, og ugen efter kunne hun tilføje yderligere 18 point for en semifinale ved W25 i Sunderland.
Vigtigst var dog, at Clara i de første måneder af året havde vist fremgang både spillemæssigt og i attituden på banen, hvor hun langt bedre end tidligere formåede at bruge sit temperament og frustrationer konstruktivt.

Derved var Clara nået til et punkt i sin udvikling, hvor hun havde niveauet til at konkurrere med nogle af de bedste spillere, men corona-pandemien satte som bekendt en effektiv stopper for international turneringstennis i det næste halve år, hvor det for alle spillere var en udfordring i sig selv at finde motivationen til at træne målrettet frem mod kommende turneringer, som fortonede sig i det uvisse.
Clara har tilbragt masser af træningstimer på Justine Henin Tennis Academy i Belgien, og tiden har øjensynligt været brugt fornuftigt ifølge meldinger fra spillere, der har været imponeret, når de selv har trænet med Clara herhjemme.
Under corona-pausen har der været afviklet flere lokale turneringer, heriblandt en turnering i Pforzheim i Tyskland, hvor Clara i en lokal avis blev betegnet som værende ”groß, blond und hat eine wahnsinnig starke Vorhand”, som – formentlig i sidstnævnte egenskab – sikrede hende titlen.

I en turnering i Basel blev Clara besejret i semifinalen af den tidligere top 100 spiller Viktorija Golubic.
Endvidere deltog Clara i TP/Gardell Open, hvor hun vandt titlen efter finalesejr over Malene Stokke (NOR).
I den første turnering efter corona-pausen vandt Clara endnu en W15 titel i Oeiras i Portugal, hvilket indbragte 10 point til ranglisten, hvor hun under hele perioden havde en fastfrosset rangering som no. 212.
Rangeringen ville normalt have rakt til deltagelse i kvalifikationen til US Open, hvor kun hovedturneringen blev gennemført, men til gengæld blev arrangeret en WTA 125K turnering i Prag, hvor Clara nåede 1/8-finalen og optjente 40 point.
Undervejs viste Clara spil af høj klasse, især da hun vandt over den tidligere top 10 spiller Sara Errani (ITA) i kvalifikationen.
Det største spring på ranglisten blev foretaget, da Clara først vandt 3 kampe i kvalifikationen til French Open, som var flyttet til slutningen af september, og derefter vandt karrierens måske mest imponerende sejr i 1. runde af hovedturneringen over ranglistens no. 25, Jennifer Brady (USA) i en nervepirrende kamp, hvor Clara spillede op til sit allerbedste og vandt 6-4, 3-6, 9-7.
Disse sejre indbragte 110 point og yderligere avancement til no. 155.
De gode takter fortsatte, da Clara i slutningen af oktober spillede sig videre fra kvalifikationen ved W80 i Tyler i Florida, hvor hun i hovedturneringen først vandt 6-3, 6-1 over Caty McNally (USA) og derefter i 1/8-finalen tog endnu en top 100 skalp mod 1. seedede no. 59 Shelby Rogers (USA).

På grund af dårligt vejr blev mange kampe udsat, hvorved Clara måtte spille flere kampe om dagen, og derfor slap energien op, da hun samme dag i kvartfinalen mødte no. 112 An Li (USA), der vandt 6-3, 7-5 og senere vandt turneringen.
En skade tvang derefter Clara til at melde afbud til doublen, og på grund af samme skade blev Clara frameldt både en W100 i Charleston og årets sidste WTA International turnering i Linz, hvor Clara ellers kunne have deltaget i kvalifikationen.
Det næste store skridt frem mod top 100 kan blive taget allerede i januar, hvor Clara efter planen deltager i Australian Open.
På grund af corona-restriktionerne i Australien bliver Clara nødt til at rejse down under allerede 14. december, hvorved hun både må fejre sin 18-års fødselsdag 21. december og Jul og Nytår i corona isolation.

Forrige artikelTurneringer uge 50: Holger Rune i M15 på Challenger niveau. W100 i Dubai på WTA niveau
Næste artikelTag sporten med dig overalt 
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.