Frederik Løchte Nielsen og Johan Brunstrom havde 3 matchbolde ved 9-6 i match-tiebreak, men  Peter Polansky og Adil Shamasdin gættede tvær-aftalerne og afværgede med longline retur-vindere

Lørdagens semifinale i double ved Charlottesville Men’s Pro Challenger blev afgjort i en match-tiebreak til den bitre ende, efter at 3. seedede Peter Polansky/Adil Shamasdin (CAN) havde vundet 1. sæt 6-2 og Frederik Løchte Nielsen/Johan Brunstrom havde udlignet ved at vinde 6-3 i 2. sæt.

I match-tiebreaken havde det dansk-svenske par en oplagt mulighed for at smashe sig til et mini-break, da Brunstrom ved stillingen 2-1 akkurat nåede frem til en kort bold, som han fik lobbet helt ned til baglinjen, hvor Polansky blev tvunget til at servere et retur-lob på midten af banen, hvor spilleren med forhånden under normale omstændigheder stensikkert ville afgøre bolden.
Problemet var dog, at bolden lå til baghånden for begge spillere, da Brunstrom er ventre-håndet og Løchte højre-håndet, og de “glemte” at kommunikere, hvem der skulle udføre eksekveringen, og derfor forsøgte de begge at gøre det samtidig, og de stødte derved ind i hinanden, så smashet ikke blev udført.
Til gengæld ramte Brunstroms ketsjer under tilbagesvinget Løchte i ansigtet, så han måtte sunde sig et øjeblik.

Derved blev det ikke til noget mini-break i første omgang, da Shamasdin i stedet holdt begge server. Løchte var dog ikke mere rystet, end at han selv var i stand til sikkert at vinde begge sine server til 4-3.
Det samme gjorde efterfølgende både Polanski og Brunstrom, hvorefter Shamsdin også holdt sin første serv til 6-6.

Efter sidebyttet kom omsider det første mini-break efter en dobbeltfejl fra Shamsdin.
2 velplacerede 1. server fra Løchte skaffede derefter 3 match-bolde, hvor de 2 første var i Polanskis serv.
Den første blev afværget med et velplaceret 1. serv, som Brunstrom ikke kunne holde inde på banen, men på den næste fik Løchte returneret 2 serven, hvorefter Polanski nåede at opfatte – eller gætte – at Brunstrom rykkede på tværs, da han satte returneringen, hvor Brunstrom lige havde stået, og Løchte var presset til at sende bolden i nettet.

Den 3. matchbold var i Brunstroms serv ved 9-8, og han satte sin 2. serv – med venstre-hånden – ud af banen til Shamsdins baghånd. Løchte rykkede mod midten, men han blev passeret i grøften, hvor der ikke var opbakning fra Brunstrom, som var på vej mod nettet efter serven.

Efter sidebytte ved 9-9 sørgede en god 1. serv fra Brunstrom for endnu en matchbold, hvor Polanski rykkede på tværs og afgjorde Brunstroms retur på en velplaceret 1. serv i T’et.
Det samme skete på næste bold, hvor Polanski igen gik på tværs og afgjorde pointet, så der var match-bold ved 11-10, hvor Løchte skulle serve.
Match-bolden blev afværget med en god 2. serv, hvor Brunstrom lagde en ellers glimrende retur fra Shamsdin kort på tværs ved nettet.

Løchtes næste 1. serv var ganske velplaceret, men Polanskis retur var imidlertid ekstrem skarp og sad direkte i fødderne, så Løchte blev tvunget til en defensiv flugtning, som Shamsdin havde nemt ved at afgøre ved nettet, hvilket skaffede matchbold, hvor Brunstroms returnering fra Polanski havnede udenfor sidelinjen, og dermed blev det sejr 6-2, 3-6, [13-11] til canadierne.

Kampen kan genses herunder på Livestream, hvor man desuden kan gense de 2 semifinaler i single, hvor kval-spilleren (533) Noah Rubin (USA) vandt 7-5, 6-2 over (304) Henri Laaksonen (SUI), samt (320) Tommy Paul (USA) vs. (364) Dimitar Kutrovsky (BUL), som Paul vandt 6-3, 6-4.

Søndagens finaler kan ligeledes følges samme sted fra kl. 19 dansk tid, hvor der indledes med double-finalen mellem de 2 canadiere og 2. seedede Chase Buchanan/Tennys Sandgren (USA).
Efter 20 minutters Special Olympics VA Tennis Exo følger finalen i single mellem Paul og Rubin.

Som tidligere omtalt vandt 18-årige Tommy Paul, der som nævnt slog Løchte ud i 2. runde, tidligere på året French Open for juniorer, og han var i finalen ved US Open.
Hans 19-årige modstander Noah Rubin, vandt sidste år juniorernes Wimbledon.

 

 

Forrige artikelResultater fra 2. runde i herrernes DH
Næste artikelWTA: Zhuhai elite trophy – Venus Williams vinder sin 3die titel i år
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.