Mikael Torpegaard er endnu en gang videre til hovedturneringen i en ATP Challenger, hvor han i 1. runde møder 4. seedede Bradley Klahn

Efter 4 år på Ohio State University har 24-årige Mikael Torpegaard indledt tilværelsen som professionel tennisspiller, og et væsentligt kortsigtet mål er derfor at få skrabt nogle point sammen til ATP-ranglisten, så han kan få adgang til de turneringer, hvor han med gode resultater kan nærme sig målet om at deltage på ATP touren.

Under college opholdet har der dog været begrænsede muligheder for at deltage i sådanne turneringer, og derfor har udgangspunktet for den nye tilværelse været en rangering udenfor top 700, og da han desuden mistede flere forældede point fra sidste år, faldt rangeringen til no. 965, inden han for et par uger siden med en kvartfinale i Winnipeg i Canada fik samlet 18 nye point ind på kontoen og derved fik genetableret sin rangering.

Imidlertid nåede de sidste optjente point ikke at blive medregnet, inden sidste uges ATP Challenger turnering i Gatineau i Canada, hvor Torpegaard havde forventet at deltage, og derfor fik han ikke mulighed for at deltage i turneringen, som i øvrigt blev vundet af Bradley Klahn (USA), der i finalen vandt 6-3, 7-6(5) over Ugo Humert (FRA).

Torpegaard fik dog mulighed for at deltage i kvalifikationen til denne uges ATP Challenger i Binghamton i USA, og med 3 sejre lykkedes det at slippe videre til hovedturneringen, hvor han i 1. runde møder Bradley Klahn, der som nævnt vandt titlen i Gatineau.

Kampen spilles tirsdag aften som 4. kamp efter kl. 16 dansk tid og kan følges på livestream herunder

Mikael Torpegaard havde vundet de første 2 kvalkampe med overbevisende sejre over Evan Song (USA), hvor “sangen sluttede” ved 6-1, 6-4, og den næste modstander Francesco Ferrari (ITA) blev “kørt over” 6-1, 6-2 – beklager “ordspillet”, som var for fristende.

I kvalfinalen mødte Torpegaard den 23-årige Thai-Son Kwiatkowski (USA), der ligesom danskeren har været på college, hvor han spillede for University of Virginia.
Tilbage i junior-tiden mødtes de i en Grade 1 i 2012 og i sommerpausen i 2016 ved en 10K turnering i Helsinki, og i begge tilfælde med amerikansk sejr, og det samme var tilfældet, da de sidste år mødtes ved det individuelle NCAA mesterskab.

I kvalfinalen lykkedes det omsider for Torpegaard at tage et sæt fra Kwiakowski, da han vandt 1. sæt 6-4, men som det ofte sker efter et jævnbyrdigt sæt, slækkes der ubevidst en smule på koncentrationen, og i løbet af kort tid var stillingen i 2. sæt 4-0, 40-0 i amerikanerens favør.

Torpegaard fik dog fundet sit bedste spil frem igen, og det lykkedes at få udlignet til 4-4, hvor transmissionen fra Livestream.com “frøs fast”, men man kunne i stedet følge med på livscore, indtil den også “frøs fast”, da Torpegaard i egen serv ved 6-5 30-15 var 2 bolde fra sejren.
Fastfrysningen på livescore skyldtes dog, at spillet blev stoppet på grund af regn, og da kampen senere blev genoptaget gjorde Torpegaard arbejdet færdigt og vandt kvalfinalen 6-4, 7-5.

Linket til kvalfinalen på Livestream.com fungerer tilsyneladende ikke, så der er umiddelbart ikke mulighed for at gense kampen.