Caroline er en af de 4 spillere, der i skrivende stund kan slutte turneringen som nummer 1 i verden. De 3 andre er Halep, Svitolina og Ka.Pliskova. Men vejen dertil er fortsat lang og bumpet.

Synes lige indledningsvis, Jana Fett, som gav Carolines en særdeles kvalificeret og dermed måske en meget værdifuld modstand i 2. runde, fortjener et par kommentarer. Fett har endnu ikke taget de helt store skalpe, men det var jo meget tæt på her i Australian Open. En ung, upåagtet spiller, der viser sig frem mod verdens næstbedste på en af de helt store scener i en fremragende præstation. #548 på ranglisten i 2014, nu omkring #100. Fett kunne meget vel slutte 2018 i den bedste halvdel af top 100. Hun har en god teknik, en stærk mentalitet (så vi indtil de helt store point skulle spilles og Caroline for alvor skruede bissen på). Hun har en fremragende defensiv, skarpe grundslag – og så er hun lynhurtig – vi så hende sende alt tilbage på glimrende vis. Fett skal nok blive til noget. Herligt at vi i en Grand Slam også får den slags oplevelser.

Nå, men tilbage på sporet. Caroline skal som bekendt vinde de næste fire kampe for at kunne løfte trofæet i årets udgave af Australian Open.

Modstanderen i 4. runde er Magdalena Rybarikova (19). Head to head 3-1 til Caroline, men de har ikke mødtes siden US Open 2014, hvor Rybarikova trak sig ved 2-0 til Caroline i 3. sæt. Rybarikova har sidste år slået blandt andre Sharapova, Karolina Pliskova og CoCo Vandeweghe. Caroline kan godt komme i vanskeligheder, hvis hun ikke får hævet sit niveau i forhold til de seneste kampe. Og så har netop 4. runde jo før været skæbnesrunden for Caroline, også mod upåagtede spillere. Intet er givet.

I en evt. kvartfinale vil Caroline efter seedningen skulle møde Anett Kontaveit (32). Nok meget godt det er hende fremfor Carolines onde ånd Ostapenko, som Kontaveit slog ud i 3. runde. Ellers har Kontaveit ikke gjort så meget væsen af sig på det seneste, men sidste år slog hun blandt andre Kerber og Muguruza. Caroline og Kontaveit har mødtes to gange før og vundet hver en kamp i tætte opgør. Kontaveit´s spillestil kan være livsfarlig for Caroline på en dag, hvor hendes spil lykkes og Caroline ikke er fokuseret på opgaven.

En semifinale kan byde på Elina Svitolina (4), som Caroline for første gang fik skovlen under i Singapore 2017. En kamp mellem de to er uforudsigelig. Kort sagt.

Hvis Caroline når finalen, siger seedningen, at hun møder verdensetter Simona Halep (1). Alternativer kunne være Karolina Pliskova (6), Caroline Carcia (8) eller useedet Maria Sharapova. Uanset hvem af disse, det måtte blive, må resultatet af den kamp betragtes som helt åbent. Dog må Sharapova nok være den, der kommer nærmest på at være “det foretrukne valg”, hvis et sådant var muligt.

Gode muligheder for Caroline. Men kravet er ligeså enkelt udtrykt som det er svært at indfri: Op på Singapore niveau.

Caroline har indtil nu i år ikke præsteret på Singapore niveau, faktisk et godt stykke fra bortset fra nogle glimt. Hun var tæt på katastrofen – at blive slået ud af en velspillende modstander i 2. runde. Men Caroline præsterede et verdensklasse come back nede med 2 matchbolde ved 1-5 i 3. sæt. Det var ikke ligefrem champagnetennis, men Caroline vandt en arbejdssejr på en stærk mentalitet og aldrig at give op, at koncentrere sig om vinde fra bold til bold, satte sig på kampen. Den kamp gav givetvis både god kamptræning og en dosis selvtillid. I næste kamp havde hun da også mere styr på sit spil. Det var solidt omend ej prangende i forhold til, hvad Caroline kan præstere. Det var jo heller ikke nødvendigt i den kamp. Men kravene skærpes i den og de forhåbentlig følgende.

Det er ofte set, at en spiller svinger noget i starten af en turnering, søger efter sit niveau, forbedrer sig gennem turneringen og topper, når det virkeligt gælder. Forhåbentlig er det Carolines “plan”. Hun skal op på Singapore niveau, for at kunne vinde turneringen. Så enkelt og så svært er kravet.

Man kan med beskeden risiko påstå, at den topspiller, der finder og holder sit topniveau, vinder turneringen. Set på den måde har Caroline gode chancer, rigtigt gode chancer. Men det er jo også før set, at en outsider brager igennem. Ja, den ofte anvendte vending, at dagsformen bliver afgørende, skal nok atter vise sin berettigelse.