Efter 4 sejre blev kvartfinalen en brat afslutning på en fornem uge for Frederik Løchte Nielsen i Sydkorea

Siden Frederik Løchte Nielsen i starten af 2015 var i finalen i en $15.000 turnering i Long Beach, Californien, har resultaterne ikke just været prangende i de Futures turneringer, hvor han siden har deltaget.
4 turneringer i træk måtte Frederik endda forlade turneringen efter blot en enkelt kamp, senest i sidste uge da han tabte 2-6, 3-6 til (97) Ito Tatsuma (JPN).

I denne uges ATP Challenger turnering i Busan, Sydkorea har Frederik tilsyneladende fundet sit bedste spil frem igen, hvilket især kom til udtryk, da han i 1/8-finalen fik revanche mod Ito Tatsuma med cifrene 6-3, 7-6(4), hvilket er en fornem skalp mod en top 100 spiller.

I kvartfinalen skulle Frederik så forsøge at hamle op med endnu en spiller fra top 100, Hyeon Chung (KOR), der er no. 88 og seedet 4.
Det startede da også ganske fint, da Frederik startede med at serve og bragte sig foran 15-0 i kampens første parti, hvilket dog blev eneste tidspunkt i kampen, hvor Frederik var foran.
Den næste bold blev afsluttet med en longline vinder fra Chungs baghånd efterfulgt af en dobbelt-fejl samt en uprovokeret fejl fra Frederiks forhånd samt en retur-vinder fra sydkoreaneren til 15-40.
Frederik fik reduceret til 30-40 ved at fremprovokere en fejl på en god serv, men på den næste bold fik han brudt serven efter en uprovokeret fejl fra baghånden.

I Frederiks næste serveparti ved 0-2 havde han fordel til at holde serven og dermed forblive i sættet, men modstanderens korte returnering på en udmærket serv blev uprovokeret slået direkte i nettet med forhånden.
Efter et 8 minutter langt parti, hvor Frederik afværgede flere break-chancer, endte det med endnu et break til 0-3.

Efter knap en halv time var 1. sæt overstået uden point til Frederik. Statistikken viser, at Frederik vandt 50% af 1. serverne og kun 20% af 2. serverne, hvor tallene for modstanderen var 75% og 80%.

I 2. sæt fortsatte samme mønster, og i løbet af ca. 12 minutter var Frederik bagud 0-4, hvorefter han dog holdt sin serv blankt i et parti, hvor modstanderen ikke fik en eneste retur i spil.
I næste parti havde Frederik desuden sin eneste break-chance i hele kampen til at pynte yderligere på resultatet, men et serve-es forhindrede dette, og Chung holdt sin serv, hvorefter han efter et par vindere tilspillede sig 2 matchbolde.
Frederik afværgede den første med en cross-bold på linjen, men på den næste sendte han bolden over baglinjen til slutresultatet 6-0, 6-1 til Hyeon Chung efter mindre end 1 times spil i en kamp, som tydeligt illustrerer forskellen på de to spilleres placering på ATP-ranglisten, hvor Frederik er no. 316.

Kampen kan genses herunder.

Forrige artikelPortræt: Malek Jaziri – Politisk pres på afrikansk stjerne
Næste artikelFørste-seeded ude af KBs GPS turnering
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.