Efter dagens kampe stod det klart, at for første gang nogensinde er der 3 russere i en kvartfinale ved en Grand Slam. 
Det stod også klart, at Nadal og Djokovic igen, igen, igen står i en kvartfinale ved en Grand Slam. 
Og hvem er denne 27-årige russer, som er kommet ud af ingenting og direkte fra kvalen til kvartfinale, 
og det er ovenikøbet hans 1. Grand Slam, nogensinde.

Mandag morgen, dansk tid, blev de sidste 4. runde kampe spillet. De første 4 spillere havde allerede booket deres billet til en kvartfinale.

Søndag nat, dansk tid, skulle den 20. seedede Felix Auger-Aliasimme op i mod Aslan Karatsev. Før dette års Australian Open, var Aslan Karatset nok et ubeskrevet blad for de fleste. Det skulle der hurtigt blive lavet om på, da han slog 8. seedede Diego Schwartzman ud i 3. runde med 3-0 i sæt. Og i går leverer han så et flot comeback, efter at have været nede 0-2 i sæt, vender han kampen mod den unge canadier og vinder med cifrene 3-6 1-6 6-3 6-3 6-4. Han sikrede sig dermed den første plads i kvartfinalen

I morgenens næste 4. runde kamp, var der lagt op til et kæmpe brag i mellem 3. seedede Dominic Thiem og 18. seedede Grigor Dimitrov. Det blev aldrig helt Thiems kamp, om det skyldes den lange fem-sæts kamp runden inden i mod Kyrgios vides ikke – men som han selv sagde efterfølgende i et interview “Jeg er ikke en maskine”. Dimitrov vandt kampen med cifrene 6-4 6-4 6-0.

I den tredje 4. runde kamp, var der aldrig rigtig tvivl om udfaldet. Her vinder én af forhåndsfavoritterne – nemlig tyskeren, Alexander Zverev over Dusan Lajovic med 3-0 i sæt.

Og så var det blevet verdensetterens tur, han skulle op i mod servekanonen fra Canada, Milos Raonic. Der var lagt op til en spændende dyst, da Djokovic ikke havde set skarp ud i sine 2 tidligere kampe. Han afgav henholdsvis 1 og 2 sæt til Frances Tiafoe og Taylor Fritz.

Djokovic måtte igen afgive et enkelt sæt, men var i kontrol det meste af kamopen, undtagen 2. sæt, her servede Raonic forrygende godt. Det niveau kunne han dog ikke holde i 3. og 4. sæt. Han taber med cifrene 6-7 6-4 1-6 4-6.

Så var det blevet tid til de sidste fire 4. runde opgør i dag. I det første opgør vinder russeren, Daniil Medvedev en tiltrængt nem sejre med 3-0 i sæt over Mackenzie McDonald – meget i kontrast til hans sidste kamp, hvor han måtte slide sig til én sejre i 5. og afgørende sæt i mod Filip Krajinovic.

Så var det blevet tid til vores nordiske ven, som skulle op i mod den 3. russer, som er tilbageværende i turneringen. Det blev desværre til en sejr til Rublev, på bekostning af en skade for Ruud, der resulterede i at han måtte trække sig.

Derefter skulle verdensranglistens nr. 2 på banen, og forud for kampen ville mange tænke, at det var første gang ved dette års Australian Open, hvor Rafael Nadal virkelig skulle testes. Det blev han dog aldrig, han slog Fabio Fognini med cifrene 6-3 6-4 6-2. Nadal har endnu ikke afgivet et sæt i turneringen.

Den sidste 4. runde kamp var vel nok – på papiret – dagens mest interessante kamp. Kampen blev dog aldrig spillet, da den formstærke Matteo Berretini, desværre måtte trække sig med en skade i armen forud for kampen. Dermed vandt den 5. seedede Stefanos Tsitsipas uden kamp.

De fire kvartfinaler er derfor som følger:

Djokovic – Zverev

Dimitrov – Karatsev

Rublev – Medvedev

Nadal – Tsitsipas

Det bliver fire suverænt gode kampe! Skal det virkelig blive til endnu en finale i mellem Nadal og Djokovic?- og samtidig én gentagelse af sidste års finale. Eller skal eksempelvis en Medvedev vinde sin første Grand Slam? Eller er det omsider året, hvor Dimitrov indfrier sit potentiale.

Og helt exceptionelt er der 3 russere i kvartfinalen ved en Grand Slam. Det er første gang det nogensinde er sket. Og kvag det rent russiske opgør, er de allerede sikret deltagelse i semifinalen. Så er spørgsmålet bare, om der skal være én eller to russere i semifinalen?

Det hele bliver super spændene og kan følges den kommende uge.

 

Forrige artikelTurneringer uge 7: Ny W25 udfordring til Clara Tauson mens WTA og AO fortsætter i Melbourne
Næste artikelW25 Altenkirchen: Clara Tauson videre fra 1. runde med større besvær end ventet
Oliver er 21 år gammel og har spillet tennis lige siden barnsben. Han har altid elsket at følge tennissporten. Særligt ATP-touren, men de mindre Challenger og Future-turneringer har bestemt også noget på sig - og det hele bliver lidt sjovere med dansk deltagelse.