I denne uge spilles ATP turneringen i Marseille, trods de lave point at kæmpe om, er det alligevel lykkedes at tiltrække tre spillere fra top 10 i verden.

Feltet føres an af 1. seedede Stan Wawrinka, som sammen med de tre andre højst seedede, har bye i første runde, han møder enten Feliciano Lopez eller Sergiy Stakhovsky.

2. seedede Tomas Berdych, møder i sin første kamp, enten den franske veteran Julien Benneteau eller det tyske talent Alexander Zverev.

Benneteau som måske er mest kendt som doublespiller, qua sin sejr ved French Open 2014, er lige vendt tilbage på touren efter han fik det meste af sidste år spoleret grundet en skade. Det har udmøntet i flere wildcards, men Benneteau har ikke formået at udnytte det optimalt, dog vandt han og Edouard Roger-Vasselin doubletitlen ved Noumea Challenger, hvor Benneteau selv nåede kvartfinalen i single. Benneteau/Roger-Vasselin er igen med på et wildcard, og skal dermed forsøge at vinde turneringen som de også gjorde i 2014.

Den anden mulige modstander Alexander Zverev, har haft et par spændende uger, den unge tysker, som har været hypet som den næste “Boris Becker” er endelig begyndt at vise noget af det spil, som kan leve op til prædikatet. I forrige uge blev det til en semifinale ved ATP turneringen i Montpeiller, hvor han blandt andet slog Marin Cilic i anden runde (Desuden nåede han finalen i double, sammen med sin storebror Mischa). I sidste uges ATP turnering i Rotterdam, nåede han kvartfinalen inden han måtte strække våben. De seneste par ugers resultater har også givet udslag på verdensranglisten, den unge tysker er på seneste verdensrangliste hoppet op som nr. 56, hans hidtil bedste placering.

Læs blandt andet et portræt af den unge tysker på dette link: https://www.tennisavisen.dk/portraet-af-alexander-zverev-den-nye-boris-becker-er-tysk-spitzenklasse/ – Som bonusinfo kan nævnes at Zverevs storebror også er med i Marseille, han måtte dog igennem kvalifikationen, og mon ikke brødreparret er glade for at Fru Fortuna ikke parrede netop de to i første runde.

Alt i alt er der lagt op til en spændende uge i Marseille som fra Tirsdag kan følges på tennistv.