Joe Salisbury har 2 gange spillet double sammen med Frederik Løchte Nielsen i Challenger turneringer, og i begge tilfælde sluttede de øverst på sejrsskamlen

For få uger siden vandt Frederik Løchte Nielsen karrierens double-titel no. 58, da han sammen med Joe Salisbury (GBR) vandt finalen ved ATP Challenger turneringen i Loughborough.

ATP Challenger Loughborough: Løchte vinder double-titel no. 58

Det var første gang de stillede op sammen i double, men efter at have vundet titlen var det naturligt at forsøge at gentage succesen ved ATP Challenger turneringen Nature Valley Open i Nottingham.

I modsætning til Joe Salisbury, som kun har spillet en enkelt single kamp i 2018, ønsker Løchte fortsat at deltage i single, hvor han på den seneste ATP-rangliste er no. 542, hvilket ikke rækker til at komme direkte i hovedturneringen, og derfor måtte Løchte først igennem kvalifikationen, som blev gennemført sidste weekend.

Løchte vandt alle 3 kval-kampe, hvor han først vandt over Daniil Zarichanskiy (UKR) 6-3, 6-1 og derefter 6-3, 7-6(1) over Austin Krajicek (USA), og i kvalfinalen vandt Løchte over 3. seedede Dominik Koepfer (GER) 1-6, 6-4, 6-1.

I hovedturneringen tabte Løchte i 1. runde til Adrian Menendez-Maceiras (ESP) 4-6, 6-7(8), og derefter kunne Løchte sammen med Salisbury koncentrere sig helt om doublen.

Løchte og Salisbury indledte med en overbevisende sejr over det 3. seedede  britiske par Luke Bambridgeog Jonny O’Mara 6-4, 6-0, men derefter blev der for alvor brug for at være koncentreret, da kvartfinalen blev vundet efter match-tiebreak over Jonathan Erlich (ISR)/Jurgen Melzer (AUT) 6-4, 5-7, 10-4.
Koncentrationen måtte skærpes yderligere i semifinalen mod 1. seedede Ken Skupski/Neal Skupski (GBR), som havde matchbolde i den afgørende match-tiebreak, som tilsyneladende ingen ende ville tage – heller ikke da Løchte kunne serve for kampen ved 12-11 – men efter endnu et mini-break til 14-13, lykkedes det at sikre en yderst kneben sejr 2-6, 7-6(4), [15-13].’

I finalen blev titlen sikret efter sejr i 2 sæt 7-6(5), 6-1 over Austin Krajicek (USA)/Jeevan Nedunchezhiyan (IND).
Efter at have overværet Danmarks sejr i den første kamp ved VM i fodbold mod Peru fremsendte Løchte nogle præmiebilleder til Tennisavisen.

Joe Salisbury, Frederik Løchte Nielsen
Foto: Privat
Joe Salisbury, Frederik Løchte Nielsen
Foto: Privat
Forrige artikelSøndag 17. juni: Barty vs. Konta finale på Eurosport. Federer vs. Raonic på Tennistv
Næste artikelTE Junior Copenhagen: Johanne Svendsen U14-vinder i både single og double
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.