Både Mikael Torpegaard og Holger Rune havde muligheder for sejr i deres 1. runde opgør i ATP Challengers i henholdsvis Hamborg og Marbella

I optakten til denne uges turneringer blev henvist til, at sidste uge resultatmæssigt ikke blev det mest prangende for flere af de danske topnavne.

Turneringer uge 44: De absolutte danske topnavne Tauson, Torpe, Rune og Løchte i aktion

Allerede mandag formiddag havde Danmarks to højst rangerede på ATP-ranglisten, 28-årige no. 194 Mikael Torpegaard (Torpe) og 17-årige no. 548 Holger Vitus Nødskov Rune mulighed for at sikre en bedre dansk start i denne uge, og som begge kampe forløb, er der grund til at ærgre sig over, at de ikke begge er videre til 2. runde.

Begge danskere kunne følges på livestream, hvor Torpe kl. 11 gik på banen ved Tennis Challenger Hamburg presented by Tannenhof samtidig med, at at den 38-årige veteran Tommy Robredo mødte sin spanske landsmand Bernabe Zapata Miralles på Center Court ved AnyTech365 Marbella Tennis Open.
Derfor gjaldt det om at være forberedt på, at begge danskere kunne være på banen samtidig, hvis de to spaniere gjorde sig hurtigt færdigt, hvilket faktisk blev tilfældet, da Robredo trak sig, da han var bagud 0-6, 0-3.

Foto: Privat – TV-skærm fra Marbella og PC skærm fra Hamborg

Torpe fik den bedste start i Hamborg mod 6. seedede Henri Laaksonen (SUI), da han sikrede kampens første break til 2-1, og han havde desuden en enkelt mulighed for endnu et break til 4-1, men Laaksonen holdt alligevel sin serv, og han udlignede derefter til 3-3, da Torpe ikke holdt fast i en 40-15 føring, og sættet blev afgjort, da Torpe igen fik brudt serven, og Laaksonen servede 1. sæt rent hjem til 6-3.

I 2. sæt holdt begge serv uden at behøve at afværge break-bolde, indtil Torpe ved 4-3 udnyttede sin 2. mulighed i partiet, hvorefter han ved 40-15 i egen serv sikrede 2. sæt 6-3.

Laaksonen indledte 3. sæt med at holde serv, hvorefter Torpe afværgede 2 break-muligheder i sit første serveparti, og han var desuden på vej til at afværge endnu en break-mulighed, men en sjusket stopbold endte i nettet til så stor frustration, at ketsjeren blev kastet i jorden og bagefter knækket midt over, hvilket skete inden for de samme sekunder, som Holger i Marbella netop havde sikret første sæt med en følt stopbold.

Torpe fik dog hurtigt udlignet igen, idet han brød tilbage efter 15-40 og efterfølgende holdt serv til 2-2.
I Laaksonen’s efterfølgende serveparti havde Torpe 3 muligheder for at bryde serven igen, men Laaksonen vandt “nøglepartiet”, hvorefter begge holdt serv, indtil Torpe ved 4-5 servede for at blive i kampen.
Ved 15-30 fulgte en længere duel, som endte med schweizisk vinder, der betød 2 matchbolde, som begge blev afværget, men en lidt for lang bold gav endnu en matchbold, som Torpe selv afgjorde med et sjusket forsøg på en stopbold, der havnede i nettet til schweizisk sejr 6-3, 3-6, 6-4.

Kampen kan genses herunder.

I mellemtiden var Holger kommet godt fra start i kampen mod den 22-årige franskmand, Elliot Benchetrit, der er no. 221 på ATP-ranglisten, og derfor var en væsentlig forudsætning for dansk sejr, at Holger kunne spille på et højt niveau gennem hele kampen.

Dette krav levede Holger helt op til i 1. sæt, hvor han indledte med at bryde serv til 1-0 og han brød senere serven rent til 3-0, hvorefter franskmanden dog tog det ene break rent tilbage, men Holger fortsatte med at dominere spillet, da han igen brød serven til 4-1, og han holdt derefter serv til 5-1 efter at have afværget en enkelt break-mulighed, inden han igen holdt serv og med en følt stopbold sikrede sættet 6-3.
Mange fulgte kampen på hovedsponsoren AnyTech365′ youtube-kanal, hvor der var spansk kommentator, og en spansk-kyndig seer fortalte, at den spanske kommentator var meget begejstret over Holger, som blev rost rigtig meget for at spille med en autoritet, der fik franskmanden ud af balance

ATP Challenger Marbella 2020
Foto: AnyTech365 – Holger Vitus Nødskov Rune

Imidlertid sker det ofte, at momentum skifter ved starten af et nyt sæt, hvilket netop skete i starten af 2. sæt, hvor Holger hurtigt kom bagud efter fransk break til 1-0 ved 15-40 og et rent serveparti til 2-0.
Holger fik dog bragt balance i regnskabet, da han holdt serv rent til 1-2 og udlignede med et break til 2-2 trods fransk føring 40-15.
Det afgørende break faldt derefter i det (psykologiske) 7. parti, hvor Benchetrit med en cross forhånd på linjen fremtvang et vinderoplæg til 15-30, og i den næste duel sendte Holger en forhånd over baglinjen, hvilket betød 2 franske break-muligheder, og på den første fulgte Benchtrit igen op på en cross forhånd tæt på linjen med en vinder modsat til 4-3.
Benchetrit holdt derefter serven fra 40-15 til både 5-3 og 6-4, hvorved kampen skulle afgøres i 3 sæt.

ATP Challenger Marbella 2020
Foto: AnyTech365 – Holger Vitus Nødskov Rune

Fra starten af 3. sæt var Holger mere omhyggelig end det var tilfældet i 2. sæt, og han holdt sin serv til både 1-0 og 2-1 fra 40-15, og han var igen på vinderkurs, da han brød serven til 3-1.
Benchetrit brød dog straks tilbage til 2-3, og han udlignede til 3-3 i et nøgleparti, hvor Holger ikke fik udnyttet 3 break-muligheder.
Begge holdt derefter serv, men Holger blev derefter brudt rent til 4-5 i et serveparti, hvor han på grund af begyndende krampe forsøgte at afkorte duellerne med flere fejl til følge.
Efter sidebyttet, hvor Holger fik behandling under en medical timeout, servede Benchetrit kampen sikkert hjem ved 40-15 til samlet sejr 1-6, 6-4, 6-4.

Både Holgers kamp og de øvrige kampe på Centre Court kan genses på hovedsponsorens youtube-kanal.

Efter kampen blev Holger interviewet af Christina Kristensen, der er Public Relations Officer hos AnyTech365, og Holger ærgrede sig over, at han efter den gode præstation i 1. sæt mistede fokus og begyndte at gå lidt for hurtigt efter point i 2. sæt, og at han ikke holdt fast, da han var tæt på at komme foran 4-1 i 3. sæt.
På spørgsmålet om skaden – som var begyndende krampe – havde haft indflydelse på indsatsen, erkendte Holger at han kun mærkede til det i 2 partier, hvilket mest skyldtes, at han var lidt for anspændt (tight).
Holger gav til sidst udtryk for, at han kan tage mange af de gode ting med fra 1. sæt og erfaringerne ved at være med ved en turnering med mange gode spillere.

Mandagen blev således indledt med 2 danske nederlag, men der er dog fortsat muligheder for dansk succes, når Clara Tauson senere mandag aften spiller 1. kvalrunde ved W80 i Tyler, og Torpe er fortsat med i double i Hamborg, og endvidere er Frederik Løchte med i double ved ATP 250 i Kazakhstan.

Forrige artikelTurneringer uge 44: De absolutte danske topnavne Tauson, Torpe, Rune og Løchte i aktion
Næste artikelRang- og Entrylister uge 44->: Umuligt at få adgang til ITF Futures uden rangering eller wildcard
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.