Efter en chokstart ved 0-5 i 1. sæt var Holger Rune tæt på sejren i semifinalen mod no. 11 Cameron Norrie, der lørdag vandt titlen i sin 2. finale i Lyon

Nærmest mirakuløst lykkedes det for 19-årige Holger Vitus Nødskov Rune at spille sig videre til semifinalen ved ATP 250 turneringen Open Parc Auvergne-Rhone-Alpes i Lyon, da han mod slutningen af kampen mod Manuel Guinard (FRA) fik voldsomme kramper.

ATP 250 Lyon: Humpende Holger Rune med kramper videre til semifinalen

Efter en god nats søvn og behandlinger fra “mirakel-manden” Matteo Tinello, der kurerede Holgers rygproblemer i Sanremo i starten af april, lykkedes det dog at blive klar til fredagens semifinale, hvor Holger mødte ATP-ranglistens no. 11 Cameron Norrie (GBR), der dagen før ligeledes havde været tæt på at sætte sejren over styr, da no. 37 Sebastian Baez (ARG) udlignede til 5-5 i 3. sæt, da Norrie servede for kampen, men briten vandt dog i den sidste ende 6-4, 4-6, 7-5.

Inden kvartfinalen var Holger hos bookmakerne anset som favorit til at vinde titlen, men efter problemerne i torsdagens kamp overtog Norrie favoritværdigheden i semifinalen mod Holger, der fra starten af kampen slet ikke kunne få styr på spillet, og i løbet af kort tid var Holger faretruende tæt på at indkassere et “æg”, da Norrie for 3. gang i sættet brød Holgers serv og kunne serve sættet hjem 6-0.

Frustrationerne var ikke til at tage fejl af, da Holger ved sidebyttet forinden verbalt luftede sin utilfredshed med spillet, men selvom det efterfølgende fremkaldte en række misfornøjede kommentarer på sociale medier, fik det dog den positive effekt, at Holger efterfølgende fik væsentligt bedre styr på spillet, og han afværgede ydmygelsen, da han – efter at have afværget den første sætbold ved 40-30 – tog det ene break tilbage, hvorefter han omsider vandt sit eget serveparti til 2-5.
Selvom Norrie derefter lukkede sættet til 6-2 efter 40-15, kunne Holger derfor gå ind til 2. sæt med en mere positiv fornemmelse..

Derved fik Holger en bedre start på 2. sæt, hvor han vandt sit første serveparti efter 40-30, men han kom igen under pres, da Norrie efter et sikkert serveparti ved 40-15 brød Holgers serv igen ved 15-40 og udbyggede føringen med et rent serveparti til 3-1, og efter et rent serveparti til begge var stillingen kort tid efter 4-2.

Holger bevarede dog stadig kontakten, da han vandt sit serveparti til 3-4 efter 40-15, og han meldte sig for alvor ind i kampen, da han derefter brød tilbage til 4-4, og han vandt desuden sine servepartier til både 5-4 og 6-5 efter pointet herunder til 40-15.
Da Norrie servede for at sikre en tiebreak, lykkedes det igen for Holger at bryde serven, da han udnyttede den første sætbold ved 15-40 og vandt sættet 7-5.

I 3. sæt vandt begge deres servepartier uden for alvor at være presset, hvis man ser bort fra, at Holger fulgte med til 40-40, da Norrie servede ved 1-2, men da Holger ved 4-4 indledte med en dobbeltfejl, og Norrie ved det næste point fik overtaget og afgjorde duellen ved nettet, var presset mærkbart ved 0-30, ikke mindst da Holger måtte ty til 2. serven på det næste point, hvor Norrie satte en dyb returnering, som ville have skabt problemer for de fleste spillere, men Holger sendte i stedet en long line vinder af sted med forhånden til 15-30.

En velplaceret 1. serv udad ville normalt have været en servevinder eller givet en god chance for at afgøre pointet på 2. bolden, men returneringen sad tæt på baglinjen, så Holger blev presset til en defensiv 2. bold, som Norrie returnerede til Holgers forhånd, hvor han forsøgte at gentage kunststykket med en forhånd langs linjen, men præcisionen manglede, og bolden ramte et godt stykke forbi linjen, så Norrie havde break-muligheder ved 15-40.

Den første mulighed blev afværget med det første es i sættet, hvorefter der fulgte en lang slagudveksling, hvor Norrie til sidst pressede Holger i baghånden og rykkede frem mod nettet, men Holger sendte en cross baghånd lavt over nettet, hvor Norrie lagde en eminent kort flugtning, som Holger næsten nåede frem til, men dommeren sagde “not up”, og dermed var det første break i sættet en realitet, og det blev også det sidste, idet Norrie derefter lukkede kampen med et rent serveparti og sikrede sejren 6-2, 5-7, 6-4.

Det blev således kostbart, at Holger indledte partiet med en dobbeltfejl og senere sendte en forhånd forbi linjen til 15-40, men i betragtning af den skrækkelige start på kampen og problemerne dagen før, er det imponerende, at Holger alligevel kunne spille sig i en ATP 250 semifinale og følge ranglistens no. 11 helt til dørs, selvom Holger under turneringen ikke ramte samme høje niveau, som det var tilfældet, da han vandt titlen i München.

Holger fremhævede selv efterfølgende, at han er godt tilfreds med, at hans bundniveau er løftet, så han er i stand til at spille med om titlen, selvom han ikke har spillet op til sit bedste, hvilket giver optimisme inden French Open, hvor det fulde fokus herefter rettes.

Norrie var for 3. kamp i træk i 3 sæt, da han i lørdagens finale vandt 6-3, 6-7(3), 6-1 over no. 47 Alex Molcan (SVK), der i semifinalen vandt 7-6(2), 6-2 over 4. seedede no. 22 Alex De Minaur (AUS).

 

Forrige artikelATP 250 Lyon: Humpende Holger Rune med kramper videre til semifinalen
Næste artikelDH: KB rejste sig mod Fruens Bøge
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.