Både Frederik Løchte og Holger Rune blev sendt ud i kvartfinalen i double. Corentin Moutet skal mindst i finalen og Andy Murray vinde titlen i Sydney for at hindre top 100 for Holger

Den 22-årige franskmand Corentin Moutet har fra starten af året tilegnet sig rollen som den “onde ånd” for 18-årige Holger Vitus Nødskov Rune, da han 2 uger i træk har vundet over det danske håb.

ATP 250 Adelaide 2: Holger Rune uden gejst blev nemt bytte for Moutet

Nederlaget i 1. runde ved ATP 250 Adelaide 1 spændte ben for, at Holger i mandags kunne gøre indtog i top 100, men selvom Moutet gentog sejren i 1. kvalrunde til ATP 250 Adelaide 2, har Holger alligevel en god mulighed for at opnå top 100 status på den nye rangliste på mandag, hvilket uden tvivl kan skabe ekstraordinær PR-opmærksomhed ved indgangen til Australian Open, hvor hele tennisverdens øjne er rettet mod årets første Grand Slam turnering.

Der er kun et enkelt scenarie, der kan forhindre, at Holger bliver no. 99 eller 100, idet det for det første forudsætter, at Andy Murray går hele vejen og vinder titlen ved ATP 250 i Sydney, samt at Moutet mindst når finalen i Adelaide.

På liverankingen er Holger i dag (onsdag) no. 99 med 744 point på liverankingen, hvor Moutet efter en sikker sejr 6-2, 6-2 over 8. seedede Marton Fucsovics (HUN) har 692 point, og hvis han torsdag vinder i kvartfinalen over no. 83 Thiago Monteiro (BRA), vil han puste Holger i nakken med 737 point, og i en eventuel semifinale kan han derved med sejr over 3. seedede Karen Khachanov (RUS) eller no. 58 Arthur Rinderknech (FRA) passere Holger, som dog stadig vil være i  top 100.

I Sydney var 2. seedede Nikoloz Basilashvili (GEO) kun 2 point fra at sikre top 100 pladsen for Holger, men Murray – der har wildcard i Sydney – vandt 6-7(4), 7-6(3), 6-3.
Hvis Murray vinder kvartfinalen mod 8. seedede David Goffin (BEL), som han fører 6-0 over indbyrdes, og derefter vinder semifinalen mod 4. seedede Reilly Opelka (USA) eller no. 68 Brandon Nakashima (USA), vil han på liverankingen nå op på 671 point, som er 71 point efter Holger.

Med en finalesejr opnår Murray 771 point og går forbi Holger, og derved kan Moutet for 3. gang i træk blive den “onde ånd”, som kan forhindre Holger i at nå top 100 i denne omgang.

Holger har dog trods de 2 nederlag en ukuelig tro på sine muligheder både ved Australian Open og fremover, og han gentager i et interview til Eurosport (herover) målsætningen for 2022, hvor målet er at slutte året i top 25, og at vinde en ATP 250 titel inden i 1. halvår og en ATP titel i løbet af året.

I starten af interviewet betegnede han Moutet som en både tricky og finurlig spiller, som forsøger at komme ind i hovedet på sin modstander, men han mente dog ikke, at det lykkedes mod Holger, selvom det set ude fra unægtelig godt kunne tyde på det – især i den sidste kamp, hvor Holger tilsyneladende stemplede ud af kampen i 2. sæt.

Thomas Schouboe roste Holger, fordi han benyttede muligheden for at deltage i double, hvor Holger ved et tilfælde fik mulighed for at spille sammen med 39-årige Nicholas Monroe (USA).
Holger lagde især vægt på, at det kan være gavnligt for hans single at få øvet server, returneringer, flugtninger og hurtige reaktioner, og den tidligere danske double-specialist Michael Mortensen var begejstret for at konstatere, at Holger er blevet mere netsøgende, og han fremhævede værdien af at kunne konvertere ting fra double til single.

Holger fik en god debut i double på ATP-niveau, da han sammen med Monroe vandt i 1. runde 6-3, 7-6(1) over Soon Woo Kwon (KOR) og Artem Sitak (NZL), og efter opgøret kunne han “si tak” for kampen på øverste billede, som Johan Tønsberg har fremsendt.

I 1/8-finalen mødte Holger og Monroe 6. seedede Gonzalo Escobar (ECU) og Ariel Behar (URU), der vandt 6-2, 6-4.

Frederik Løchte Nielsen
Foto: Sportsfotograf.com – Frederik Løchte Nielsen

38-årige Frederik Løchte Nielsen og hans 36-årige makker Treat Huey (PHI) nåede ligeledes 1/8-finalen, hvor de mødte 2. seedede Marcelo Melo (BRA) og Ivan Dodig (CRO), der var mest effektive i matchtiebreak, da de vandt 6-3, 1-6, [10-4].
Forinden havde Løchte og Huey vundet 7-6(2), 6-2 over amerikanerne Evan King og Alex Lawson.
Sidstnævnte fik således ikke revanche fra ugen før, hvor Løchte og Huey vandt med de næsten identiske cifre 7-6(3), 6-2 over Lawson og Jiri Vesely (CZE).