Holger Rune fortsatte sin imponerende sejrsrække, da han vandt over teenager-kvartfinalen mod Carlos Alcaraz. Lørdag kl. 14 venter revanche mod Felix Auger-Aliassime

I starten af oktober 2022 havde mange set frem til at få opklaret, hvor tæt fremadstormende Holger Vitus Nødskov Rune var på den jævnaldrende 19-årige US Open vinder og no. 1 på ATP-ranglisgten, Carlos Alcaraz, som han efter lodtrækningen skulle møde i 1. runde ved ATP 250 Nur-Sultan i Kazakhstan, men med udsigt til at spille turneringer 8 uger i træk, blev både turneringen i Kazakhstan og ugen efter i Firenze fravalgt, så Holger kunne pleje en mindre skade samt lade op til årets sidste 4 turneringer, ATP 250 Stockholm, ATP 500 Basel og denne uges ATP 1000 Rolex Paris Masters samt i næste uge Next Gen Finals.

Den næste mulighed for et møde mellem de 2 teenagere blev i sidste uge forpurret af 22-årige Felix Auger-Aliassime, der i Basel vandt over Alcaraz i semifinalen og derefter over Holger i finalen.

I denne uge blev “ungdomsopgøret” omsider en realitet idet Alcaraz med 2-sæts sejre over både Yoshihito Nishioka (JPN) og Grigor Dimitrov (BUL) – og Holger med sejre over Stan Wawrinka og 2 top 10 spillere på stribe – begge spillede sig videre til kvartfinalen.

ATP 1000 Paris: Efter endnu en top 10 skalp er Holger Rune klar til “fremtidens opgør” mod Carlos Alcaraz

De 2 teenagere har gennem juniortiden ofte konkurreret mod hinanden, men de har også spillet double sammen, som det ses i nedenstående korte uddrag fra den prestigefyldte Category 1 turnering Les Petits As i Frankrig, hvor Holger og Carlos spillede sammen i U14 double i januar 2017, hvor de begge var 13 år.

Mange danske tennis-entusiaster har set frem til netop dette møde, som flere har betegnet som årets kamp, og i optakten til kampen konstaterer ATP Tour på Twitter, at “Fremtiden er ankommet”.

Selvom Holger de seneste uger har spillet blændende tennis, var det dog den spanske verdens-etter, der måtte påtage sig favorit-rollen, men i første sæt af kampen blev han dog overstrålet af den 6 dage ældre dansker, der indledte kampen med et rent parti, hvorefter Alcaraz med nød og næppe udlignede til 1-1 efter 2 danske break-muligheder.

Ved stillingen 2-3 40-30 var Alcaraz på vej til at udligne til 3-3, men som det ses i duellen herunder udlignede Holger til 40-40 med en følt cross vinder ved nettet, hvorefter Alcaraz sendte et smash for langt efter et defensivt lob fra Holger, som derefter fra en ekstremt presset position i baghånden returnerede bolden lavt over nettet og tvang spanieren til at løfte bolden på tværs, hvor Holger nåede frem og lagde den longline ned på baglinjen og brød til 4-2.

Derefter vandt Holger sit serveparti til 5-2 efter 40-15, og efter et rent spansk serveparti førte Holger 30-0, og selvom Alcaraz fulgte med til 30-30, lukkede Holger sættet til 6-4.

Da Alcaraz indledte med at serve i 2. sæt, havde Holger igen en break-mulighed ved 30-40, da spanieren afsluttede en duel med en ny fejl fra baghånden, som flere gange havde svigtet i 1. sæt, men en skarp 1. serv fulgt op med et smash modsat forhindrede dansk drømmestart.

Holger vandt derefter sit serveparti rent, og Alcaraz vandt det næste efter 40-15, hvorefter begge vandt deres servepartier efter 30-30.
Herefter var momentum ved at skifte over til spanierens fordel, idet Holger ved 2-3 satte 40-15 over styr og måtte kæmpe for at vinde sit serveparti, men som det var tilfældet i de seneste mange kampe, fandt Holger storspillet frem, når der var mest brug for det, som nedenstående duel ved 2-3 40-40 er et godt eksempel på.

Til gengæld vandt Alcaraz sine 3 næste servepartier rent, hvorimod Holger også ved 3-4 kom i problemer trods 40-15, men igen var han skarp på “big points” og afværgede 2 spanske break-muligheder.
Ved 4-5 førte Holger igen 40-15, og denne gang blev Alcaraz ikke inviteret indenfor, og kampen nærmede sig en afgørelse i tiebreak.

Mod slutningen fik Alcaraz problemer med mavemusklen, som under en medical timeout blev behandlet af den danske fysioterapeut Per Bastholt, inden Holger derefter udlignede til 6-6 efter endnu en 40-15 føring.

Alcaraz indledte tiebreak’en med at serve til 1-0, hvorefter Holger vandt begge sine server, men efter den næste spanske serv lod Alcaraz Holgers returnering passere, idet han indså, at han ikke var i stand til at gennemføre kampen, som Holger derved vandt 6-4, 6-6 Ret’d ved stillingen 3-1 i tiebreak.

Flere har efterfølgende betegnet det som usportsligt, at Alcaraz ikke gennemførte sættet, men hvis han blot havde sendt de næste 4 bolde i nettet uden at forsøge at vinde, kunne det med ligeså stor ret betegnes som usportsligt, og det ville under alle omstændigheder være uklogt at risikere at forværre skaden ved at forsøge at vinde sættet.

Afslutningen kan dog under ingen omstændigheder tage noget som helst fra Holgers præstation, som igen har vist, at han i øjeblikket er blandt de absolut bedste i Verden.

I semifinalen har Holger revanche til gode fra nederlaget i Basel til Felix Auger-Aliassime, der fortsatte sin imponerende stime af sejre, som nu er på 16 i træk, og derfor er Holger igen undertippet, men hvis han igen kan mobiliseret samme energi og løfte niveau’et fra finalen i Basel, kan en dansk sejr ikke udelukkes.

I den anden semifinale er Novak Djokovic kæmpe favorit, og han er også storfavorit  til titlen hos bookmakerne, der af uforklarlige årsager har Holger som en mindre sandsynlig titelvinder end Stefanos Tsitsipas, selvom Holger har vundet suveræne sejre over grækeren 2 gange i træk.

Begge lørdagens semifinaler kan følges på TV 2 Sport X fra kl. 1400 – umiddelbart efter udgivelsen af denne artikel.

Forrige artikelATP 1000 Paris: Efter endnu en top 10 skalp er Holger Rune klar til “fremtidens opgør” mod Carlos Alcaraz
Næste artikelATP 1000 Paris: Holger Rune klar til drømmefinale mod Novak Djokovic efter suveræn indsat i revancheopgør
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.