Clara Tauson skulle i dag, i sin første kamp i den Columbianske turnering, møde Daniela Valeska Seguel Carvajal 28 år, der er en chilensk tennisspiller, der det meste af sin voksne karriere har spillet på ITF turen, og her har de bedste resultater som double spiller. Er pt. rangeret som #213 og har spillet sig igennem kvalifikationen. Turneringen i Bogota Columbia er årets første grusbane turnering for Clara – et underlag som hun selv betegner som sit favorit underlag. Clara er seedet som #4 i en turnering, der på papiret ser ud til at være svagt besat. Til gengæld ligger de seedede ikke så langt fra hinanden, så der kan godt blive kamp om pladsen. Og det blev der med et nederlag til følge. Seguel spillede godt, som hun har gjort før i Columbia. Kan også skyldes, at hun er bedre forberedt på den lidt tyndere luft, men hun spillede også klogt mod Tauson og vandt 3-6 6-3 6-2

Første sæt blev som det plejer. En langsomt startende Clara, der lige skulle vænne sig til bane og modstander. Kom bagud 1-3 før der begyndte at komme liv i dieselmotoren. Det lev 3-3 da Clara brød Seguel for anden gang og 5-3 på en flot baghånd ned ad linjen. Clara servede derefter sættet hjem 6-3. OK spillet men man kunne godt ane, at Seguel havde lagt en plan. Hun stod meget langt tilbage på banen, og det pressede på en eller anden måde Tauson til at overspille sine slag, og det blev tydeligt i andet sæt.

Første sæt til Tauson

Statistik

Andet sæt – ny kamp. Clara kom bagud dog først efter at have brudt Seguel, men 3 DF i efterfølgende parti udjævnede det. lagde dermed grunden til andet sæts udfald. I Seguels parti havde Tauson muligheden for at bryde igen, men formåede ikke at udnytte dem, så efter 1-2 tabte hun igen sit serveparti og det blev aldrig vundet tilbage. Spillerne fulgtes ad resten af sættet. Der var gode momenter fra Clara, men de uheldige returneringer var i overtal, og Seguel spillede klogt og sikkert. 6-3 til Seguel og et tredie sæt var nødvendigt. Synes også det så ud som om Clara trak vejret lidt anstrengt sidst i sættet. ALt i alt synes jeg, at Clara havde muligheden men ikke udnyttede den.

Hvorfor tabte du det sæt

Tredie sæt startede med et tabt serveparti næsten rent fulgt op af et flot rent serveparti af Seguel 0-2. Så fulgte et afgørende parti, hvor Seguel havde 4 breakmuligheder og udnyttede den sidste – 0-3. Clara gjorde en sidste indsats og fik et af breakene tilbage. Claras efterfølgende serveparti blev langt, og da hun lavede 3 DF i partiet, så gik det til sidst til Seguel, der derefter servede sit parti nogenlunde smertefrit til 1-5. Igen fulgte et hårdt omkæmpet Clara parti med en dobbeltfejl og 3 breakchancer til Seguel, før hun fik det i hus 2-5. Seguel servede herefter kampen hjem og vandt dermed 3-6 6-3 6-2. God kamp af Seguel og måske en lærestreg til Clara Tauson. Du kommer bare igen Clara.

Og sejren går til

Kampens statistik

Forrige artikelGalleri: 104 billeder fra DM Inde 2021
Næste artikelTennisavisen – April 2021
Avatar photo
Leif Hørgren Mortensen er selverklæret tennisfan med særlig interesse for WTA-touren og Caroline Wozniacki. Leif er aktiv tennisdebattør på sociale tennismedier og også en stor bidragsyder på det internationale tennissite, Tennisfrontier.com.