WTA Rising Star Anna Karolina Schmiedlova kom tilbage fra randen af et nederlag til Caroline Wozniacki i en maraton af en anden runde kamp i Dongfeng Motor Wuhan Åbent tirsdag.

Bagud med et sæt og 4-1, syntes Schmiedlova at være på vej mod udgangen kun for at producere en kovending af rang stik imod spil og chancer indtil da. Slovakken smed alle nerver overbord og tiltvang sig den spilstyrende funktion og vandt 6 partier i træk og dermed andet sæt. WOzniacki havde simpelthen tabt lidt af den benhårde koncentration, der havde præget spillet indtil 4-1 og Caroline fandt aldrig koncentration og spil igen og Schmiedlova sejrede, 1-6, 6-4, 7-6 (6), i en kamp der varede over tre timer.

Schmiedlova, der gik indtil kampen uden at have slået en Top 10-spiller, og hun kæmpede for at skjule sin glæde – og udmattelse – i hendes bane interview: “Jeg er meget, meget glad og meget, meget træt lige nu!”

Sejr over Wozniacki er den seneste højdepunkt i et år der bliver husket af Schmiedlova, der går fremad til Top 20 takket være titler i Katowice og Bukarest og en række gode præstationer andetsteds. efter det første sæt og et halv mod Caroline, så hendes travle tidsplan endelig at have indhentet hende.

Måske holdt oppe af hendes seneste resultater, havde Schmiedlova desværre også at tro på at hun kunne vinde det andet sæt for næsen af ​​en vantro Wozniacki. Begge spillere havde deres øjeblikke i afgørende sæt, ​​men det var den yngste spillers skud, der syntes at have mere kvalitet.

Ikke mindst den crosscourt baghånd, der fulgte endnu et energi-udmarvende point der lagde op til to match point i tie-breaken. Mens disse kom og gik, var der ikke nogen der fratog Schmiedlova det store øjeblik,da hun krydsede mållinjen, da Wozniackis trætte lemmer sendte bolden ud over grundlinjen.

Schmiedlova vil nu stå overfor Kristina Mladenovic for en plads i kvartfinalen. “Jeg arbejder hårdt, og jeg havde aldrig troet, at jeg ville have sådan en god placering og have vundet to WTA-turneringer,” sagde Schmiedlova. “Forhåbentlig kan jeg gå endnu videre i denne uge.

“Jeg er så glad og denne sæson er allerede som en drøm for mig.”

Resultater fra tirsdagen:

[Q] Johanna Konta (GBR) d Victoria Azarenka (BLR) 6 – 4 1 – 0 ret
[7] Carla Suarez Navarro (ESP) d Monica Niculescu (ROU) 5 – 7 6 – 3 6 – 4
Venus Williams (USA) d [Q] Julia Goerges (GER) 6 – 4 6 – 3
Coco Vandeweghe (USA) d Caroline Garcia (FRA) 6 – 3 6 – 7 (7) 7 – 6 (6)
[6] Angelique Kerber (GER) d Jelena Jankovic (SRB) 6 – 4 2 – 6 6 – 2
Anna Karolina Schmiedlova (SVK) d [4] Caroline Wozniacki (DEN) 1 – 6 6 – 4 7 – 6 (6)
Kristina Mladenovic (FRA) d [14] Madison Keys (USA) 7 – 5 1 – 6 6 – 2
[9] Ana Ivanovic (SRB) d Madison Brengle (USA) 6 – 0 6 – 3
[5] Garbine Muguruza (ESP) d Sloane Stephens (USA) 6 – 2 6 – 0
[12] Elina Svitolina (UKR) d Varvara Lepchenko (USA) 6 – 4 6 – 2
[15] Roberta Vinci (ITA) d Irina-Camelia Begu (ROU) 6 – 4 6 – 3
[3] Petra Kvitova (CZE) d Daria Gavrilova (RUS) 6 – 3 4 – 6 7 – 5
Camila Giorgi (ITA) d [11] Belinda Bencic (SUI) 6 – 2 0 – 0 re