Johanna Konta leverede den største overraskelse ved Dongfeng Motor Wuhan Åbent onsdag aften, kæmpede sig tilbage fra randen af ​​nederlag for at sende 1. sedede Simona Halep ud af turneringen.

Det har været et par gennembrudsmåneder for Konta – efter at have forladt græssæsonen og rangeret uden for top 100, vandt hun en række titler på ITF niveau og derefter, som kvalifikationsspiller kom til fjerde runde i US Open. Hun kom ind i Wuhan i denne uge og er foreløbig aktuelt nr.49 i verden (på mandag).

Hun scorede sine første to Top 10 sejre i den periode over Ekaterina Makarova og Garbine Muguruza, og imod 2. seedede Halep lignede hun en der kunne slå det hele og racede gennem det første sæt, 6-3.

Halep slog tilbage på en stor måde, vandt syv af otte partier fra foran 4-3 i andet sæt til at tage det andet sæt, 6-3, og opbygge en 5-1 føring i det tredje, tilsyneladende på vej til en hurtig sejr.

Men hun gjorde aldrig arbejdet færdigt og Konta – kamp hærdet gennem kvalifikationsrunderne og to sejre mere i hovedturneringen allerede – begyndte at slå sine enorme grundslag ud i hjørnerne igen, rullede igennem de sidste seks partier i træk og sluttede med stil, 6-3, 3-6, 7-5.

Konta er den første britiske kvinde der har slået en top 2 spiller i næsten 34 år – den sidste britiske kvinde til at opnå det kunststykke var Sue Barker, som slog en 2. rangeret Tracy Austin på Brighton i oktober 1981.

“Det var to timer og 17 minutter af meget, meget hård tennis for mig,” sagde Konta i sit bane interview efter kampen. “Simona spillede virkelig noget utroligt tennis i dele af kampen – hun følte sig måske ikke sit bedste, men jeg er bare rigtig glad jeg var i stand til at tage et par af de chancer, jeg tilspillede mig.

“Jeg føler ydmyg og velsignet med at jeg kan komme tilbage i morgen og konkurrere igen.”

Den der venter Konta i kvartfinalen bliver Venus Williams, der havde sit eget usandsynlige løb – som useedet her – med en 6-3, 6-4 sejr over turneringens 7. seedede, Carla Suárez Navarro.

Suárez Navarro havde slået Williams i tre af fem tidligere møder, herunder Miami i år.

“Vi har haft nogle store kampe i fortiden, herunder en dejlig en tidligere på året, hvor hun kom ud som den sejrende – det var super tæt,” sagde Williams om spanieren. “Når jeg spiller mod hende, ved jeg, at jeg er nødt til at være koncentreret, fordi hun er bare en stor konkurrent. Hun har altid spillet godt imod mig.

“Jeg havde lidt held, fordi jeg tror, ​​hun missede et par skud i dag, og det gav mig nogle åbninger.”

Williams og Konta spiller mod hinanden for første gang.

[6] Angelique Kerber (GER) d Camila Giorgi (ITA) 6 – 2 6 – 4
Coco Vandeweghe (USA) d Barbora Strycova (CZE) 3 – 6 6 – 2 7 – 6 (3)
Venus Williams (USA) d [7] Carla Suarez Navarro (ESP) 6 – 3 6 – 4

[Q] Johanna Konta (GBR) d [1] Simona Halep (ROU) 6 – 3 3 – 6 7 – 5

Torsdagens kampe ser såæedes ud – kvartfinaler: danske tider

Centre Court
ca. 05:00 – [15] Roberta Vinci (ITA) V [8] Karolina Pliskova (CZE)
09:00 – [5] Garbiñe Muguruza (ESP) V Anna Karolina Schmiedlova (SVK)
12:30 – Johanna Konta (GBR) V Venus Williams (USA)
14:30 – [6] Angelique Kerber (GER) V Coco Vandeweghe (USA)

Forrige artikelITF Antalya: Emilie Francati videre – Sigsgaard ude med Ørnø
Næste artikelITF Sharm El Sheikh: Cecilie Melsted på WTA-ranglisten efter arbejds-sejr