Emilie Francati er ligesom Julie Noe videre til 2. runde i damesingle, mens Christian Sigsgaard tabte i single og senere og i double med Philip Ørnø efter tæt match-tiebreak

Ved denne uges $10.000 turnering Tennis Organisation Cup i Antalya, Tyrkiet sluttede den danske deltagelse hos herrerne efter 1. runde i både single og double.

Som tidligere omtalt tabte Philip Ørnø, der var direkte i hovedturneringen, 1. runde 0-6, 3-6 til (494) Lloyd Harris (RSA).

Onsdag spillede Christian Sigsgaard, der havde kvalificeret sig til hovedturneringen efter 2 sejre i kvalen, i 1. runde mod Luca Giacomelli (SUI), der ligesom Christian havde været gennem kvalifikationen. Den 19-årige schweizer vandt 6-2, 6-4.

Senere spillede Christian Sigsgaard og Philip Ørnø 1. runde i double, hvor de mødte Mohammad Abid Ali Khan Akbar/Ageel Khan (PAK), der havde wildcard.
Efter en uhyre tæt affære, der blev afgjort i match-tiebreak, vandt pakistanerne så knebent som 7-6(0), 3-6, [11-9].

Sejr til Emilie Francati mod 2. seedet fra Tyrkiet

Som tidligere omtalt havde Julie Noe tirsdag spillet sig videre til 2. runde med 6-1, 6-1 sejr over Varvara Kuksina (RUS), som havde været gennem kvalifikationen.

Emilie Francati fik en væsentlig hårdere lodtrækning, da hun i 1. runde skulle møde 2. seedede Ayla Aksu (TUR), der er no. 406 på WTA-ranglisten, hvor Emilie endnu ikke optræder.
Modstanderens rangering skræmte tilsyneladende ikke Emilie, der er vant til at møde nogle af de bedste  juniorer, men ofte oplever unge danske spillere, at det er meget svært at gøre sig gældende på ITF senior niveau.

Ikke desto mindre bragte Emilie sig på sejrskurs, da hun efter at have vundet 1. sæt 6-4 kom foran i 2. sæt med 4-2 og med 30-0 føring kunne det se ud til, at Emilie var i færd med at trække en sikker 2-sæts sejr i land.
Så let skulle det dog ikke gå, da modstanderen fik brudt tilbage, og i Emilies næster serveparti, blev hun brudt endnu en gang, så modstanderen kunne serve 2. sæt hjem ved 5-4.
Det gjorde hun også, selvom Emilie havde afværget 3 sætbolde ved 40-0 og endda skaffet en break-mulighed til 6-6, men det endte alligevel med, at kampen måtte afgøres i 3 sæt.

I det afgørende sæt fulgtes spillerne ad til 6-6, og kampen blev derfor afgjort i en tiebreak, hvor Emilie kom foran 4-1, og efter 2 point til modstanderen tog Emilie derefter 3 point på stribe og vandt derved kampen 6-4, 4-6, 7-6(3).

Kampen blev spillet samtidig med, at Karen Barbat spillede i Clermont-Ferrand, og ca. 1 minut efter, at Karen havde vundet efter 1. time og 45 minutter, stod Emilie som vinder i Tyrkiet i en kamp med samme varighed.

Emilies modstander i 1/8-finalen bliver no. 798 Katharina Hering (GER), mens Julie Noe møder no. 708 Ilze Hattingh (RSA).
Hvis resultaterne flasker sig, kan Julie og Emlie tidligst mødes i semifinalen.

Forrige artikelITF Clermont-Ferrand: Karen Barbat hiver 3-sætter hjem mod no. 275
Næste artikelWTA: Wuhan Open 2015 – Konta ordnede Halep