Skader og fysisk belastning får Ana Ivanovic til at indstille karrieren som professionel tennisspiller

Ana Ivanovic fortalte tirsdag på hendes Facebook-side til sine venner og tilhængere, at hun havde noget, som hun ønskede at dele med alle, hvilket hun ville berette om på siden onsdag kl. 18 GMT (19 cet), hvilket satte gang i en masse spekulationer om årsagen, og mange gættede på, at hun måske var gravid og muligvis ville indstille karrieren.

På det bebudede tidspunkt fortalte hun i et 2 minutters live indslag, at hun havde besluttet at trække sig tilbage fra professionel tennis. Indslaget kan fortsat genses og høres på hendes Facebook-side med hendes særlige charmerende accent på engelsk.

Hun pointerede, at hun ikke har meddelt det andre steder først, da hendes venner og tilhængere fortjener at være de første, der modtager nyheden

Hun fortalte, at hun begyndte at drømme om tennis, da hun som lille pige fulgte Monica Seles på TV, en drøm som hendes forældre bakkede op om hele vejen.
Hun synes – med rette – at der har været meget at fejre i løbet af hendes karriere.

Hun var rangeret no 1 i Verden i 2008, og hun opnåede resultater, som hun aldrig havde drømt om, 15 WTA-titler og 3 Grand Slam finaler og hun har spillet mange mindeværdige kampe, hvilket ikke er dårligt for en lille pige fra Serbien.

Da al top-professionel sport kræver god fysik, og det er velkendt, at hun har døjet med skader, og derfor kan hun ikke mere præstere på det niveau, som hun mener hendes fans fortjener fra hende, og derfor er tiden kommet til at stoppe karrieren som professionel spiller og komme videre.

Ana Ivanovic vil fortsat beskæftige sig med sport som ambassadør, og hun vil desuden beskæftige sig med forretning, skønhed og mode. Endvidere vil hun fortsat være involveret i velgørenhed, bl.a. ved at fortsætte dermed for Unicef.

Hun udtrykte afslutningsvis håb om, at hun kan hjælpe andre med at virkeliggøre drømme, som hun selv havde gjort det.