Agnieszka Radwanska besejrede Petra Kvitova i en thriller af en kamp og vandt BNP Paribas WTA-finalen i Singapore – den største titel til den tidligere verdens toer.

Det var en sand “underdog” historie – ikke nok med at hun forlod US Open tre pladser væk fra at kvalificere sig til finalerne i SIngapore, men efter hun havde tabt to indledende “round robin” kampe mod Maria Sharapova og Flavia Pennetta, var der ikke nogen der troede på at hun villle komme videre og kufferten var på vej til at blive pakket.

Men en sejr over Simona Halep i sin tredje round robin kamp og lidt hjælp fra Sharapova bragte hende til semifinalen, og hun stod for endnu en overraskelse der, hun sled sig forbi Garbine Muguruza i tre dramatiske sæt – hendes første sejr over det spanske stjernefrø i fem forsøg i år.

Og så mødte hun sin mangeårige rival og kollega tidligere nr.2 Kvitova i finalen – Kvitova havde også tilspillet sig nyt pust af liv, gik som Aga 1-2 i round robin delen, før hun genfandt sit spil og kæmpede sig vej ind i den afsluttende finale ved at besejre den rødglødende Sharapova i lørdagens semifinaler. Sharapova havde ligesom Muguruza vundet de tre round robin kampe. På en god Kvitova dag nytter det ikke noget at være rødglødende, så vinder Petra.

Radwanska kom ud og spillede formidabel tennis, udnyttede nogle uprovokerede fejl fra Kvitovas ketsjer til at opbygge en tidlig 6-2, 2-0 føring. Kvitova begyndte at finde sig selv og sit gode venstrehåndsspil, og vandt otte af de næste 10 partier og vandt det andet sæt, 6-4, og opbyggede en 2-0 føring i det afgørende sæt.

Men den 5.seedede Radwanska etablerede én sidste kamp og brød tilbage for at komme til 3-3 og derefter trak hun væk, vandt de sidste 3 partier og besejrede Kvitova 6-2, 4- 6, 6-3.

“For et par uger siden vidste jeg ikke engang, om jeg ville have en chance for at være her. Det er bare en utrolig dag for mig,” sagde en følelsesmæssig Radwanska i baneinterviewet efter kampen.

“Det betyder alt. Det kunne ikke være bedre. Jeg tror, ​​det er den største dag i mit liv.”

Hvor godt har Radwanska spillet i finalen? Fem – bare fem – uprovokerede fejl i hele kampen, ​​med tre gange så mange vinderne (15). Kvitova, blev færdig med 41 vindere mod 53 uprovokerede fejl.

“Nå, serven var ikke et enormt våben i dag, der var masser af op-og nedture og masser af breaks!” sagde Radwanska. “Men i de vigtige øjeblikke valgte jeg virkelig at gøre de rigtige ting, tror jeg. Selvfølgelig havde jeg mine chancer i andet sæt, men det er ligegyldigt, hvordan jeg vandt. Jeg er meget glad for dette!”

Før dette var Radwanska største titler på Premier Mandatory niveau i Beijing i 2011 og Miami i 2012. Dette var hendes første titel i en af ​​de fem største begivenheder på WTA kalenderen (de fire Grand Slams og WTA finalerne). Det er den 17. WTA titel i hendes lange, succesfulde karriere.

Næste begivenhed er WTA Elite Trophy i Zhuhai, der begynder tirsdag. Det er spillere fra nr. 9 til 20 – hvis de altså deltager. Der er kun 3 der mangler af forskellige årsager. Her er listen over spillere der deltager:

11 Venus Williams (USA)
12 Carla Suárez Navarro (ESP)
13 Karolina Pliskova (CZE)
15 Roberta Vinci (ITA)
17 Caroline Wozniacki (DEN)
18 Sara Errani (ITA)
19 Madison Keys (USA)
20 Elina Svitolina (UKR)
21 Jelena Jankovic (SRB)
23 Andrea Petkovic (GER)
26 Svetlana Kuznetsova (RUS)
WC Zheng Saisai (CHN)

Her er de grupper de er i. Der spilles “round robin” først, hvorefter vinderne i grupperne mødes i semifinalen.

Group A : Venus, Keys, Zheng

Group B: Suarez Navarro, Svitolina Petkovic

Group C: Pliskova, Errani, Jankovic

Group D : Vinci, Wozniacki, Kuznetsova