Spilleglæde kan være nøglen til et godt resultat i Nottingham, hvor fokus udelukkende bør rettes mod glæden ved at deltage

Både emneoverskrift og indledning herover er rent tyveri fra den seneste optakt til en turnering med Caroline Wozniacki forud for WTA Premier Mandatory turneringen i Miami i slutningen af marts måned, hvor Caroline senest deltog i en turnering, inden en alvorlig skade betød flere måneders pause fra turneringer.

WTA Miami: Glem ranglisten og nyd spillet Wozniacki

Det giver dog næppe ophavsretlige problemer, da skribenten er den samme – nemlig undertegnede, som har den opfattelse, at Carolines resultater i den kommende periode mest afhænger af hendes motivation end hvorvidt hun rent fysisk er helt klar efter den lange skadespause.

Selvfølgelig skal der bankes lidt rust af, hvilket i sig selv kan betyde, at hun kan få problemer i de første kampe, hvor spillet formentlig ikke kører som smurt, men Caroline er dog så dygtig en tennisspiller, at hun formentlig alligevel kan indlede sit comeback med en sejr, hvis hun ikke lader sig påvirke af situationen og føler det som et alt for stort pres, at hun skal præstere på højt niveau fra starten af.

Hvis hun derimod glemmer alt om rangliste-placering og i stedet nyder at være tilbage, vil hun have en rimelig chance mod sin første modstander Cagla Buyukakcay (TUR), der netop er avanceret 6 pladser til no. 77 på ranglisten efter French Open, hvor hun vandt 3 kval-kampe og 1. runde i hovedturneringen, inden hun i R64 tabte 3-6, 6-4, 1-6 til 24. seedede Anastasia Pavlyuchenkova (RUS).

Hvis Caroline både finder spilleglæden og et nogenlunde niveau, kan hun også vinde turneringen, men det vigtigste må være, at hun får nogle kampe i kroppen, så hun kan være bedst mulig forberedt inden Wimbledon.

Nogenlunde samme meldinger er også fremsat i forskellige danske medier, hvor bl.a. Morten Christensen, Tine Scheuer-Larsen og Michael Mortensen har fokus på, at hun først og fremmest skal nyde at være tilbage.

Når undertegnede igen påpeger dette aspekt, skyldes det ikke kun den lange skades-pause, men primært at man inden skaden godt kunne få det indtryk, at hun mentalt var et stykke fra det optimale, hvilket – med henvisning til den selvtillid, som hun tidligere udstrålede – i førnævnte omtale blev formuleret således:

På det seneste har det omvendte oftere været tilfældet, når hun i tilsyneladende sikker vinder-position alligevel er blevet indhentet og endt som taber, hvilket har givet det indtryk, at hun er blevet overmandet af en nagende tvivl om, hvorvidt hun var i stand til at lukke kampene, når chancen var der, og så handler det mere om det mentale end om den taktiske eller tekniske tilgang til spillet.

Flere af Carolines kritikere har både før og efter den seneste skade antydet, at et karriere-stop måske ikke var så langt væk, hvilket bl.a. har været begrundet i det indtryk, at hun havde fokus på meget andet end tennis, hvilket medierne dog kan være en væsentlig årsag til, da næsten alt hvad hun foretager sig eller selv “twitter” om, ofte bliver slået op som de helt store nyheder.

En af de største “nyheder” forleden var en “stor historie” i både BT og EkstraBladet om, at Caroline af sine kollegaer blev betragtet som en af de mest overvurderede tennis-spillere.
Når man nærlæste “historien”, var der dog tale om, at 3 anonyme tennisspillere til et udenlandsk medie havde nævnt Caroline som svar på et spørgsmål til 31 anonyme tennisspillere om, hvem de betragter som den mest overvurderede.
Ikke desto mindre blev det “Mest læste” på EB, som desuden kunne bringe endnu en “stor historie” om, at Carolines agent fandt undersøgelsen så useriøs, at de forståeligt nok ikke ønskede at kommentere den.

Det skal dog medgives, at ovennævnte er et “surt opstød” fra en “misundelig” tennis-skribent, som ønsker at bidrage til at skabe fokus på dansk tennis, når danske spillere leverer præstationer, som aldrig når spalterne i de større medier, da det store flertal af læserne tilsyneladende foretrækker førnævnte type af historier fremfor at læse om en dansker i finalen ved college-mesterskabet, eller når danskere vinder titler ved ITF-turneringer og i TE Europe.

Selvom Caroline Wozniacki selv bidrager til medie-interessen, er der dog ingen grund til at konkludere, at hun har nedprioriteret tennis-karrieren, hvilket ansættelsen af David Kotyza som ny træner kan være den bedste indikation af.
Der kan heller ikke være tvivl om, at Caroline fortsat har som sit helt store mål at kunne skrive Grand Slam vinder på sit CV, så der er al mulig grund til at tro på, at ambitionerne fortsat er helt i top, og at Caroline er villig til fortsat at arbejde målrettet og dybt seriøst for at vende tilbage til toppen.

Selvom Caroline “kun” er no. 34, ville det for stort set alle andre tennisspillere være opfyldelsen af deres ultimative drøm at nå så langt, hvilket Tine Scheuer Larsen tidligere har gjort opmærksom på, da det netop var den højeste placering, som hun opnåede i sin karriere.

Caroline spiller sin første kamp tirsdag kl. 13. Da der først er TV-dækning af turneringen på Eurosport fra torsdag, kan man i stedet følge kampen via Bet365 eller Unibet.