Finalen blev til en finale mellem to spillere, der har success på WTA turen, Johanna “JO” Konta fra England 25 år gammel, der brød igennem i 2016 og har været så højt som #7 på ranglisten, og så vores egen Caroline Wozniacki, der er i sin 3die finale i år. Caroline har med finalepladsen været i finalen i alle 4 mandatory turneringer og vundet de 2 af dem – Beijing i 2010, hvor hun blev “1 på ranglisten og i Indian Wells 2010. En hardhitter mod muren. Der er 29 grader og rimelig vind.

Spillerne på vej

Første sæt blev sat i gang af Caroline der vanen tro – nå den har jeg brugt før – det er lidt træls, at hun skal have varmen. Konta fulgte op med at vinde sit parti, og var ved at snuse til 30, men Caroline klarede det -12. Fornemmelsen var der fra starten, at Caroline ikke var så skarp som mod Pliskova, og ikke fik lov til at finde sit spil af en hårdt spillende Konta, der havde selvtilliden i orden efter sejren over Venus Williams. Caroline brød tilbage, efterfulgt af et break tilbage af Konta -23. Det blev fulgt op af et servehold 24. Herefter var det som om Caroline var ved at finde rytmen – vandt sit parti og brød efterfølgende Konta i første sæts længste parti – 44. Så fulgte Carolines dårligste parti i hele kampen med to dobbeltfejl og decideret hovedløst spil – 45. Konta skulle nu blot serve sættet hjem, hvilket hun gjorde 46. Her lidt glimt fra første sæt, der havde sine Caroline momenter, men desværre for mange fejl.

Woz bryder tilbage

Hvorfor skød du i den side?

2 dobbeltfejl – nej nej

Flot lob af Caroline

Når man ikke udnytter to breakpoints så taber man sættet

Konta vinder første sæt

Første sæt statistik

Andet sæt startede ligeså dårligt som første sæt, dog efter noget længere spil. Selvom Caroline kom bagud 0-40, så reddede hun til lige ved et mega flot lob – som hun havde flere af i kampen – 2 gode server og en cross court til fordel – men hun tabte alligevel. Caroline brød tilbage og fulgte op med et flot parti, med et mega fint lob og et es – 21. Var det vendepunktet? Desværre ikke Caroline havde en medical timeout og fik tjekket højre fod og blev tapet om. Efter det var det, som om det gik nedad bakke. Der fulgte et par partier, hvor spillerne forsvarede deres servepartier. Det holdt indtil Konta brød Caroline igen, da hun var bagud 0-40 til stillingen – 34. Konta fulgte op med at vinde sit parti – 35. Kunne Caroline etablere de sidste kræfter – desværre og ved stillingen 30-40 sluttede Konta med et lob til baglinjen, og sejren var i hus 36. Nedenfor momenter fra andet sæt.

Flot lob men Woz taber alligevel første point

Igen et fantastisk lob

Ny tapening

Flot Konta baghånd

Konta bryder – Caroline ikke i orden?

Konta 1 parti fra sejren

Konta bryder Caroline og vinder

Statistik

Som antydet ovenfor var det ikke den samme skarpe Caroline som i semifinalen. Der var mange fejl, som I kan se på statistikken, og det var fordi skud og returneringer ikke var på hendes normalt høje niveau. Alt for mange bolde røg i nettet, andre gange undrede man sig over, hvorfor hun valgte forkert side. Serven svigtede lidt, og så var Konta bare for god i dag. Ikke nogen stor finale, men tillykke til Johanna Konta, der må siges at være den bedste spiller lige pt. Begge spillere avancerer på mandag. Konta er igen i top 10 som #7 hvilket er det højeste hun har været endnu. Caroline er ny #12. På den såkaldte raceliste ligger de begge endnu bedre – Konta #2 og Caroline #3 – så det har været en god uge for begge damer, og det er vel i grunden ikke så galt. Næste turnering for Caroline og Konta er grusturneringen i Charleson. Herunder lidt fra sejrsceremonien.

Nice speak Caroline

Og et par ord fra Konta

Konta og trofæet