Hvis Caroline Wozniacki kan holde dampen oppe en uge mere venter formentlig endnu en finale, hvor Petra Kvitova er den sandsynlige modstander. Karen Barritza kom med på sidste kval-plads og tabte til no. 86. Julia Boserup stadig i kval

Siden Caroline Wozniacki under US Open kom tilbage på vindersporet, har hun haft en meget travl periode med massevis af kampe, hvor kun ranglistens no. 1 Angelique Kerber (GER) og no. 3 Agnieszka Radwanska (POL) har været i stand til at besejre hende.

Den genvundne succes på banen har betydet mange kampe i et tætpakket program, som for et par uger siden medførte, at hun dagen efter finalesejren i Tokyo var på banen igen i Wuhan i Kina.
I denne uge har hun som omtalt deltaget i Prudential Hong Kong Tennis Open, hvor hun søndag kl. 0900cet spiller hun finale mod no. 57 Kristina Mladenovic (FRA), og i tilfælde af sejr kan sikre sig karrierens 25. WTA-titel.

Ligesom det var tilfældet i Tokyo får hun ikke lang tid til at nyde det flotte resultatet, da hun må direkte videre til Luxembourg, hvor hun er seedet 2 i BGL BNP Paribas Luxembourg Open, der ligesom turneringen i Hongkong er i International-kategorien, hvor der er 280 rangliste-point til vinderen og 180 til den tabende finalist.

Tætpakket program kan betyde tidlig exit

Da der ikke er oversiddere i hovedturneringen, får Caroline højst en enkelt dags pause, inden hun i 1. runde møder no. 71 Madison Brengle (USA), som Caroline besejrede med 6-0, 6-1 i Miami sidste år.
Da der som bekendt ikke findes “nemme” kampe på WTA-touren, skal Caroline under alle omstændigheder alligevel spille på et rimeligt niveau for at vinde, og derfor er spørgsmålet, om de mange kampe i Østen sammen med tidsforskellen til Hongkong bevirker, at Caroline ikke kan mobilisere den fornødne energi til at yde nye toppræstationer.

Derfor vil det ikke være den helt store overraskelse for undertegnede, hvis Caroline ikke når langt i Luxembourg, men hvis hun alligevel kan mobilisere den fornødne vilje og fortsætte i samme spor som i de seneste par måneder, ligger vejen til endnu en finale helt åben for danskeren.

I 2. runde kan modstanderen blive vinderen af no. 62 Viktorija Golubic (SUI) og no. 96 Sabine Lisicki (GER).
Golubic er lidt i samme situation som Caroline, idet schweizeren søndag spiller finale i Linz mod 2. seedede Dominika Cibulkova (SVK), som fortsat kæmper for en plads i WTA-slutspillet.
Golubic har dog den fordel, at hun fik en ekstra hviledag med en walkover i semifinalen mod Madison Keys (USA), og hun slipper desuden for at skulle vænne sig til tidsforskellen, da Linz og Luxembourg er nogenlunde samme breddegrader.

Lisicki kan også være en farlig modstander på sine gode dage, men det er dog efterhånden sjældent, at hun præsterer bemærkelsesværdige resultater.
En kvartfinale i International turneringerne i Kuala Lumpur i februar og i Guangzhou for 3 uger siden er årets bedste for tyskeren.

I en eventuel kvartfinale kan modstanderen blive 5. seedede no. 29 Laura Siegemund (GER), som i 1. runde møder no. 99 Francesca Schiavone (ITA), som har wildcard, eller vinderen af no. 50 Monica Niculescu (ROU) og no. 59 Kirsten Flipkens (BEL), hvilket også forekommer overkommeligt, hvis Caroline stadig har energi tilbage.

Det samme gælder, hvis Caroline når semifinalen, hvor modstanderen ifølge seedningerne kan blive 3. seedede no. 23 Kiki Bertens (NED) eller 7. seedede no. 45 Eugenie Bouchard (CAN), som trods en god start på året med finale i både Hobart og Kuala Lumpur stadig kæmper for at indfri det potentiale, som hun er i besiddelse af.

Petra Kvitova storfavorit til titlen

I den modsatte halvdel af lodtrækningen er 1. seedede no. 11 Petra Kvitova (CZE) storfavorit til at nå semifinalen, og hun må også betegnes som favorit til at vinde turneringen, hvis hun kan komme blot i nærheden af det niveau, som hun viste i Wuhan, hvor hun i en af årets bedste kampe besejrede ranglistens no. 1 Angelique Kerber i 1/8-finalen, og efterfølgende vandt overbevisende 2-sæts sejre over både Johanna Konta (GBR), Simona Halep (ROU) og i finalen 6-1, 6-1 over Dominika Cibulkova.

Efter nederlaget i kvartfinalen i Beijing 3-6, 7-6(2), 6-7(5) mod Madison Keys har Kvitova haft en uges pause, så hun er formentlig både fysisk og mentalt klar til at yde endnu en god indsats, og det er svært at få øje på, hvem af de øvrige seedede – 8. seedede Johanna Larsson (SWE) i kvartfinalen, 4. seedede Caroline Garcia (FRA) eller 6. seedede Misaka Doi (JPN) i semifinalen – der skal stoppe hende undervejs til finalen.

Turneringen kan følges fra på mandag på Eurosport 2 og Tennistv.com.

Godt med en pause inden WTA Elite Trophy

Skulle det lykke for Caroline Wozniacki at nå frem til finalen mod Kvitova, kunne det med danskerens nuværende form blive en spændende finale, men efter det hårde forudgående program er det formentlig ikke rimeligt at forvente dansk sejr, hvis Kvitova vel at mærke er på toppen.

Da hverken Caroline eller Kvitova er kvalificeret til WTA-slutspillet, som afvikles ugen efter, får de begge under alle omstændigheder turneringspause i uge 43, hvor slutspillet afvikles, men det er sandsynligt, at de begge er blandt de 12 spillere, der ugen efter WTA-slutspillet deltager i WTA Elite Trophy i Zhuhai, hvor vinderen kan optjene indtil 700 point til ranglisten.

Derfor kan en “trøstpræmie” i form af tidlige exit i Luxembourg blive en tiltrængt pause til at lade op, inden der kæmpes om førnævnte point, som måske kan bringe Caroline endnu tættere på top 10 og igen bevirke fornuftige seedninger i næste års turneringer.
Ifølge LTR-App’en (Live ranking) er Caroline inden finalen i Hongkong no. 17 på racelisten, og med sejr vil hun komme op på siden af Venus Williams (USA) på 14. pladsen – dette skal dog tages med forbehold.

Karen Barritza og Julia Boserup i kvalifikationen

Caroline Wozniacki er for en sjælden gangs skyld ikke den eneste danske deltager i en WTA-turnering.
Karen Barritza, som normalt deltager i ITF-turneringer, fik for en gangs skyld chancen for at være med, idet hun lige præcis slap med som den sidste direkte accepterede i kvalifikationen til turneringen i Luxembourg.

Karen deltog i sidste weekend i kvalifikationen til $25.000 turneringen OPEN FEMININ 50 i Equeurdreville i Frankrig, hvor hun i kvalfinalen tabte 6-7(5), 3-6 til no. 595 Theo Gravouil (FRA). Nedenstående billede er fra denne turnering.

Karen Barritza
Foto: Dorimages

Med en rangering som no. 460 vil Karen ikke kunne undgå at møde en højere rangeret spiller i kvalifikationen til Luxembourg, men man kunne godt have ønsket på Karens vegne, at hun i det mindste undgik at møde 3. seedede Carina Witthoeft (GER), der er no. 86 på WTA-ranglisten, og Karen kunne som forventet ikke stille meget op, selvom hun fulgte godt med i starten og havde flere chancer for at udligne til 2-2 i 1. sæt, men i løbet af 52 minutter blev det tysk sejr 6-2, 6-0.

Der er dog stadig lidt dansk islæt i kvalifikationen, idet dansk-amerikanske no. 123 Julia Boserup er videre til 2. kval-runde, da hun vandt 2-6, 6-4, 7-6(1) over no. 212 Jesika Maleckova (CZE).
Julia satte en 4-1 føring i 3. sæt over styr, og hun var bagud 5-6, men hun holdt serv til 6-6 og fik afgørelsen tvunget ud i tiebreak, hvor hun fra 0-1 vandt 7 point i træk og sikrede sig sejren.

I næste runde er Julias modstander no. 195 Tereza Smitkova (CZE), og i tilfælde af sejr møder hun i kvalfinalen vinderen af no. 134 Elise Mertens (BEL) og no. 358 Caitlin Whoriskey (USA), som har vundet begge indbyrdes opgør mod belgieren.

Julia mangler ca. 150 point for at opnå sit store mål og komme i top 100, hvilket formentlig kræver mindst semifinale i Luxembourg.

Julia Boserup
Stanford 2015 – © Copyright: Jimmie48 Tennis Photography
Forrige artikelWTA Linz: Garbine Muguruza klar til WTA Finalerne
Næste artikelWTA Hong Kong 2016: Caroline vinder sin 25de titel
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.