Dagens semifinale mellem de to C(K)arolinaer var deres 6te møde i år – heraf to af Wozniackis tabte finaler – Doha og Eastbourne. De to længste kampe vandt Wozniacki – Miami og Toronto. I dag var der lagt op til en chance for Pliskova for at komme tilbage på førstepladsen på WTA turen. Dertil krævedes en sejr i dag og en sejr i en eventuel finale. DET BLEV EN EPISK semifinale med sublimt spil af begge spillere, der gav deres yderste. Det blev vores Caroline der trak det længste strå – 76 63 – efter næsten to timers spil. Der er et link til HELE kampen nederst i artiklen.

Spillerne på vej

Første sæt levede fuldt ud op til forventningerne, og det blev et sandt amazone opgør fra starten. Et kvikt hovede har regnet ud at alle partierne i gennemsnit gik over 7 bolde, så der var nogle særdeles lange i blandt. Specielt første sæt bød på mange partier til lige. De første 4 partier gik til lige, før det lykkedes Pliskova at tage et parti hjem, før der var fare på færde. Femte parti blev langt, og efter 3 gange lige måtte Woz overgive sig efter at have serveret en dobbeltfejl. Der kom efterfølgende 3 partier med servebrud, og efter det sidste, hvor Woz brød tilbage, havde Pliskova muligheden for at vinde ksættet hjem ved stillingen 54 til hende i Wozniackis serv. Det blev et episk parti med 2 dobbeltfejl, 6 gange lige, 3 sætpoint til Pliskova og 4 fordele til Caroline, der afgjorde partiet med et es – 55. Så holdt begge spillere deres serv, og der var dømt tiebreak. Caroline lagde godt fra land og ved stillingen 61, så det ud til, at det skulle blive en let sag, men nej det blev 66 og 76 til Pliskova, og de stakkels Wozniacki tilhængere må have tænkt – taber hun nu den tiebreak. Det gjorde hun ikke, da Caroline igen fandt storspillet frem, og til sidst overvandt Pliskova 11-9 og sættet var i hus – efter 1 time og 22 minutter. Caroline viste bedst spil, når hun var presset. Lidt forkert at sige det på den måde, for begge spillere spillede godt i kampen, men Caroline var super, når hun var presset. Varieret spil, højre venstre, linjer, lop og dropskud og enkelte netdueller. De amerikanske kommentatorer havde kun lovord for spillet. Lidt fra første sæt:

Caroline redder breakpoint md stil

Caro løber og indhenter et dropskud på fantastisk vis

Endnu en flot duel

Pliskova dropskud

Woz redder tre sæt points og det står 55

Pliskova kommer tilbage i tiebreaken

Wozniacki tager første sæt efter episk tiebreak

Statistik førstesæt

Andet sæt blev startet med lidt af en tømmermandsfornemmelse. Caro tabte sit første parti, og man sad så småt og frygtede, at Pliskova skulle finde sit sædvanlige storspil frem, men så galt gik det ikke, da Caroline brød tilbage med det samme, og fulgte det op med at vinde sit serveparti. Så brød Caro igen Pliskova, og var foran 31. Pliskova var ved at have antydningen af frustration ,men brød igen Caro og så fulgtes spillerne ad til – 43. CAro vandt Pliskovas efterfølgende parti rent, og kunne nu serve kampen hjem uden de store problemer. Der var ingen partier, der nåede at stå lige i modsætning til første sæts – 17! – hvis jeg ellers har talt rigtigt. Flot flot semifinale der viser, hvor intense kampe der har været i år. Lidt fra andet sæt, og husk du kan trykke på linket i den sidste Twitter, så kan du se hele kampen:

En god retur

Pliskova kæmper sig tilbage efter et tidligt break af Woz

en “umulig” forhåndsvinder af Woz

CAroline får et break og kan serve for kampen

Frustrationen er ved at indfinde sig

Kamp statistik – læg mærke til antallet af esser og vindere

Så glad bliver man efter sådan en sejr

Interview efter sejren

Lidt flere kommetarer

Skulle du fålyst til at se kampen igen så er den her – med engelske kommentatorer: