Så er vi kommet til årets højdepunkt WTA finalerne i SIngapore. Det er årets 8 bedst placerede på WTA racelisten (kun resultater fra i år). I år er det 8 spillere fra 8 forskellige nationer. Der er 5 tidligere og nuværende nr.1. Hertil kommer 2 alternative spillere der fungerer som reserver – Mladenovic og Kuznetsova, men får penge for bare at være der. Det er 47de gang WTA finalerne afholdes og 4. gang i Singapore (ud af 5 før det går videre til næste by). Caroline deltager for 5.gang og var også – som Ostapenko – yngste spiller, da hun deltog første gang (det var i Doha).

Lad os kigge lidt på turneringsprincippet. I single er der en indledende round Robin del, hvor spillerne er opdelt i 2 grupper – RØD og HVID. Spillerne bliver placeret 2 ad gangen – først 1 og 2, så 3 og 4 osv. Så møder spillerne alle i sin gruppe og de to første i hver gruppe går til semifinalerne, hvor nr 1 fra den ene gruppe møder nr 2 i den anden gruppe og vice versa. Herfra er det knockout turnering, hvor kun vinderen går videre. Herunder kan du se hvordan point og penge fordeles. I modsætning til alle andre turneringer, så er denne turnering en bonus turnering – den tæller altså ud over de 16 bedste resultater fra året, og som I kan se får taberen også point ved et nederlag i round robin. I double deles de 8 hold også op i 2 grupper, men her er det en knock out turnering fra starten og kun vinderen går videre.

Som I kan se kan der opnås max 1500 point og minimum 375 point (med mindre man forlader turneringen i utide). Der gives penge for at deltage + penge for at vinde en kamp, og det er rigtig mange penge der spilles om – $7 milloner US. Udover det får top 10 spillere en bonus af WTA, hvis de har deltaget i de turneringer der kræves – 4 slam, 4 mandatory og de 2 bedste premier 5 turneringer.

Spillerne blev placeret i RØD og HVID gruppe som følger:

Hvid gruppe spiller søndag og rød gruppe med Wozniacki i spiller mandag

WTA finalerne er også det tidspunkt hvor årets priser uddeles og de gik til nedennævnte spillere. Og så bliver spillerne generelt forkælet. I morgen optræder Backstreet Boys for spillerne, arrangører og medarbejdere ved slutspillet.

Uddelte priser

Årets nye spiller

Mest forbedrede spiller

Årets comeback spiller

Årets spiller

Årets double par

En special pris til Wozniacki 2017 WTA Star of iQIYI (en af sponsorerne bag WTA)

På en lille rundtur blev der også taget en gruppe selfie

Og en snak mellem veninderne og “tanterne” til Serenas baby AO

Elegante Wozniacki i stilligt festtøj – som en supermodel: