Jankovic vandt over Kerber, og derfor ser denne sidste uge af grundspillet vi går ind til ud til at være den hårdeste i WTA’s historie. Tre pladser er stadig åbne til BNP Paribas WTA-finale Singapore, mens feltet til at konkurrere i Zhuhai også stadig kan ændres, her hvor vi går ind til turneringerne Kreml Cup og BGL BNP Paribas Luxembourg Open. Hvordan vil det hele falde på plads inden finalerne i næste weekend?

Regerende US Open mester Flavia Pennetta indtager den øverste plads i Moskva efter Tianjin Open mesteren Agnieszka Radwanska trak sig med en skulder skade. Hun står over for en vanskelig øverste halvdel, der omfatter 4.seedede Angelique Kerber og 6.seedede Karolina Pliskova. Alle tre er fortsat med i opløbet om Singapore, men den tjekkiske spiller Pliskova er nødt til at nå finalen for at have noget håb om at forblive i ræset.

Pliskova trak Rumæniens Alexandra Dulgheru i første runde, mens Pennetta og Kerber begge har fordel i at åbne første runde med en bye; Pennetta kan komme til at møde Daria Gavrilova eller Alizé Cornet i anden runde, mens Kerber spiller vinderen af ​​Svetlana Kuznetsova og Katerina Siniakova.

Det samme gælder for 5.seedede Carla Suárez Navarro, som er i den nederste halvdel af lodtrækningen med 2.seedede Lucie Safarova og 9.seedede Kristina Mladenovic, og vil spille mod enten Australian Open 2014 finalist Dominika Cibulkova eller wildcard Elena Vesnina i sin åbningskamp.

Safarova spiller sin anden turnering siden US Open, efter at have været tvunget til at gå glip af det asiatiske sving på WTA turen på grund af en bakterie infektion, og vil åbne mod enten ​​Monica Niculescu eller Anastasia Pavlyuchenkova, der rider på en 15 kamps sejrsbølge ved indendørs arrangementer og netop har vundet sin ottende karriere titel i Generali Ladies Linz.

Første runde kampe der bliver interesssante at se i Moskva omfatter Pliskova / Dulgheru – af indlysende årsager – sammen med konkurrencen mellem Varvara Lepchenko og Margarita Gasparyan, og Aleksandra Krunic og Lesia Tsurenko.

I mellemtiden vil Luxembourgs øverste seedede Timea Bacsinszky prøve at få sit grundspillet til at slutte godt – French Open semifinalisten vil begynde sin uge mod useedede og sultne Julia Goerges, med 8.seedede Star Annika Beck og 3.seedede Sara Errani som potentielle kvartfinale og semifinale modstandere.

I den nederste halvdel af lodtrækningen har vi 5.seedede nykåret Hongkong Tennis Open mester Jelena Jankovic, der forsøger at gøre en sidste indsats for at deltage i Zhuhai; den tidligere No.1 åbner mod lokale wildcard Mandy Minella, med landskvinden og 2.seedede Ana Ivanovic der forventes at møde hende i semifinalen. Ivanovic håb for Singapore sluttede i hænderne på Bacsinszky i Beijing, men hun forbliver i jagten på Zhuhai, da hun vil begynde sin turnering Heather Watson.

Hold øje med første runde hvor den unge møder erfaring i kampen mellem Carina Witthoeft og Mirjana Lucic-Baroni, og den fornyede rivalisering mellem Mona Barthel og 6.seedede Sloane Stephens – der har delt deres tidligere to 2015 møder – og hvad med en underholdende kamp mellem 7.seedede Barbora Strycova og Yanina Wickmayer – som for nylig erobrede Japan Open Tennis i september.

Her en oversigt over søndagens tre finaler:

LINZ
[7] Anastasia Pavlyuchenkova (RUS) d Anna-Lena Friedsam (GER) 6 – 4 6 – 3

HONG KONG
[4] [WC] Jelena Jankovic (SRB) d [2] [WC] Angelique Kerber (GER) 3 – 6 7 – 6 (4) 6 – 1

TIANJIN
[2] Agnieszka Radwanska (POL) d Danka Kovinic (MNE) 6 – 1 6 – 2