Endnu en premier 5 turnering med 900 point til vinderen stod for døren i Cincinnati. Caroline Wozniacki stod igen overfor en af de nye og fremstormende spillere ukraineren 19 årige Dayana Yastremska. Ukraineren har vundet to titler i år Hua Hin i Thailand i februar og Strasbourg i maj måned, så en stor udfordring. I Cincinnati debuterede Wozniacki tilbage på WTA turen i 2005, hvor hun dog tabte til den topseedede Patty Schnyder. Som dengang måtte Wozniacki forlade turneringen med et nederlag i første runde til en aggressivt spillede Yastremska. 4-6 4-6.

Første sæt begyndte sådan set ganske fint med et break af Yastremskas serv, og det skyldtes lige så meget at Yastremska var for aggressiv og dermed lavede fejl. Yastremska kopierede og brød efterfølgende Wozniacki. Wozniacki havde breakchancer efterfølgende i et langt parti med 5 gange lige og 3 fordele og 2 dobbeltfejl af Yastremska – alligevel holdt Yastremska sin serv – så skarphed og præcision manglede fra Woizniackis side. Caro tabte derefter igen et serveparti til 1-3, og det blev 1-4 efter Caro igen havde en breakmulighed. Så kom Piotr med et par gode råd, som på en eller anden måde virkede, for Caro holdt sin serv og brød Yastremska efterfølgende i et parti hvor Yastremska igen lavede 2 dobbeltfejl og Caro udnyttede den ene breakmulighed hun havde til 3-4. Det blev 4-4 og 4-5, og Caro skulle serve igen for at blive i sættet og leverede et katastrofalt serveparti og var nede 0-40 og blev vidne til en netbold fra Yastremska, der ikke kunne nås – 4-6 og dermed et tabt første sæt. Gnisten, aggressiviteten og præcisionen manglede fra Wozniackis side i store dele af sættet. Yastremska var en del mere fejlbehæftet, end hun plejer at være. Hun havde dårlige server og lavede 8 dobbeltfejl, men også mange vindere. Så med lidt bange anelser så man frem mod andet sæt.

Nice Wozniacki

Yastremska forhånd

Yastremska 2

Statistik

Andet sæt havde en mere jævn start med en stadig mere koncentreret Yastremska, der servede bedre og holdt sin serv. Det gjorde Wozniacki også efter at have været bagud 0-40. Her viste Caro fightervilje og efterfølgende havde Wozniacki 3 breakmuligheder i et ret langt parti, men Yastremska overlevede. Caro holdt efterfølgende sin serv forholdsvis let og brød efterfølgende Yastremska forholdsvis let 3-2. Så strammede Yastremska igen sit spil og brød tilbage 3-3. Caroline kopierede dette og brød nok engang Yastremska til 4-3. Wozniacki havde muligheden for at komme på 5-4 – var foran 40-15, men tabte alligevel sit serveparti – 4-4. Yastremska var kommet i gang og lavede 2 esser i sit serveparti 4-5. Caroline skulle holde sin serv, men var i løbet af sættet blevet irriteret over at Yastremska trak tiden, når hun skulle serve, og det fyldte nok for meget, for Caroline kom bagud 0-40 og måtte se Yastremska tage partiet, sættet og kampen. Yastremska er en rigtig god spiller og bestemt bedre end Iga Swiatek, som Caroline tabte til i anden runde i Toronto, men man sidder med følelsen af at Wozniacki ikke er i stand til pt. at spille på højeste niveau, hvor ærgerligt det end er for alle Wozniacki fans. Vi må se i US Open, der er Carolines næste turnering.

Yastremska

Wozniacki retur

Kampens statistik